Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 09:20, 02 gru 2012

Do góry
a w nocy był u nas mróz!
ogród rankiem prezentował się jak posypany cukrem pudrem, zimno, ale jak pięknie!

Wersja mini mini 09:19, 02 gru 2012

Do góry
i początek ozdób świątecznych...

w sklepie na E kupiłam takie super tekturowe gwiazdki. Są też choinki, serduszka i inne świąteczne motywy

Mój mały raj na ziemi :) 09:14, 02 gru 2012

Do góry
a taki zawisł nad kominkiem, ten co w zeszłym roku, ale przybrany tym razem

w tym roku jeszcze w kolorze glamour , na choince również będą podobne kolory, jak w zeszłym roku
Mój mały raj na ziemi :) 09:10, 02 gru 2012

Do góry
a to moje dekoracje świąteczne, wykonane samodzielnie, bo nie mogłam być na warsztatach u Danusi

wianek, tzn.....koszyk, który zmienił swoją zawartość, witający gości na moich drzwiach

w nocy był mróz, no i 1 bombeczka wymaga wymiany ....
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:06, 02 gru 2012

Do góry
Takiej samej werwy życze Ci bez przerwy.

Wersja mini mini 09:01, 02 gru 2012

Do góry
No i hortensje...
Wersja mini mini 08:58, 02 gru 2012

Do góry
Ogarnięty ogródek z kucykami z trawy

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:54, 02 gru 2012

Do góry
Oj piękne wianki i lampiony były wczoraj u Danusi, aż oczywiście się chce coś zrobić.
A puki co na parapecie .....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:43, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek adwentowy Danusi - całkowicie żywy i własnoręcznie zrobiony

Wiecej szczegółów i inne jeszcze wianki w dekoracjach

Danusiu niesamowity ten wianek, może i ja spróbuję swoich sił, jak tak oglądam jak wszyscy coś robią własnymi recami to i mi sie udziela

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:40, 02 gru 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Na razie mogę pokazać jedynie doniczkę wstępnie wykończoną mchem Do tego dojdzie dekoracja w bieli i czerwieni oraz biały ciemiernik

ciekawie się zapowiada, widzę, że u ciebie ciągle trwają robótki manualne, czekam na nowe fotki
pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 08:36, 02 gru 2012

Do góry
beta napisał(a)
odkopuję wątek, bo mnie trochę zasypało

pozdrawiam cieplutko

to faktycznie u was nasypało, u mnie tylko szadź na drodze pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 08:31, 02 gru 2012

Do góry
Kondziu doczytałam, że złożyłeś wypowiedzenie, mam nadzieję, że znajdziesz taką pracę, która da ci satysfakcję i satysfakcjonujące pieniądze
kwiatek dla ciebie na dobry początek

Mój jesienny ogród 07:49, 02 gru 2012

Do góry
Aniu, Romek tęskni ale teraz rozmawiam z nim co dzień na skype i chyba teraz to biedak już całkiem nie wie o co chodzi, Patrzy się do kamerki i powtarza moje imię. Mam nadzieje że biedaczysko jakoś przetrwa ten okres. Jak szedłem na wycieczkę wzdłuż higwaya , to był super widok, jak szła chmura przez połowę miasta. Na zdjęciu tak dobrze tego nie widać ale w realu był ciekawszy efekt, to jednak jutro pokażę a dziś jeszcze kanion

ASC, wiem że nie masz czasu ale może uda mi się dla Ciebie pokazać trochę narciarskiego raju na Silver Star, po drodze cały czas mijały mnie samochody z nartami i skuterami śnieżnymi .Jest tam śnieg od kąt przyjechałem. Życzę Ci chociaż trochę spokoju, idą Święta to będzie chwila wytchnienia
Na zakończenie zdjęcie sadu z góry.
Mój jesienny ogród 07:14, 02 gru 2012

Do góry
Witam Was serdecznie z ciepłej Kanady dziś można powiedzieć upał 8ºC, szkoda że nie wziąłem aparatu ale było tak brzydko rano, trochę mżyło a po południu zrobiło się tak pięknie się po prostu prosiło o kilka fotek. Mam nadzieję że jutro się utrzyma ta pogoda, bo wybieram się w to samo miejsce co tydzień temu a podobało mi się tam, pokażę kilka fotek z tamtej wycieczki do Grey Kanionu.

Jutro jak mi się uda to może dotrę do ośnieżonego szczytu Silver Star 1890m.

To dopiero połowa drogi od Grey Kanionu ale będę się starał coś zatrzymać.
Bogdziu, nie grozi mi tu przemarznięcie a dlatego że jest tu bardzo suche powietrze i to jest powodem że nie telepie człowiekiem i nie odpadają mu kończyny jak u mnie na działce, wyjdę na godzinę i lecę ze łzami w oczach na gorącą herbatkę. Bogdziu tu jest specyficzny mikroklimat b. mało opadów i b. suche powietrze a przy tym bezwietrzna pogoda. Musi być tu ciepło bo jest dużo sadów i winnic a w oknach mam pojedyncze szyby. W domu mam cieplutko siedzę cały czas w pidżamie już się żona pytała dlaczego jestem zawsze w pidżamie. W czym mam być jak do niej dzwonie to albo idę spać albo dopiero wstałem. Pokażę Ci ptaki które zrobiłem jeden to jastrząb a drugi chyba lasówka.. Widziałem sroki, wróble i kowaliki.

Widać na poprzednim zdjęciu jak blisko jest do chmór.
Irenko witaj, dobrze robi się fotki nowym szkłem, tylko na niektórych fotach widać paprochy na matrycy. Na razie zdjęcia nie szczególne ale chcę pokazać trochę miasto w którym mieszkam ale powoli będę pokazywał to co poza nim.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 06:32, 02 gru 2012

Do góry
Ozzi, masz może jakieś zdjęcia z technologii i metody wykonania?
Jest uroczy

Gardenarium napisał(a)
Ozz wykonała oryginalny wianek zarówno w kolorystyce jak i materiałach (stare podkoszulki podobno pruła)

[/img]
Ogródeczek jagody99 01:35, 02 gru 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Jagodo, znów zabłądziłam do Ciebie, rozumiejąc Twoje tęsknoty, które nas łączą. Od dawna ludzie wyjeżdżali "za chlebem" do Ameryki, coś zyskali, coś tracili.
Potem "czasy Solidarności", polityka, i znów los rzucał Polaków po świecie, teraz bezrobocie...
Moja córka jest w Kanadzie ponad 30 lat. Dzisiaj cieszymy się z tego, że jest internet i na bieżąco jesteśmy w jakimś sensie "razem".Odległość i czas nie zmieniła naszej bliskości.Było ciężko jak musiałam czekać dwa tygodnie na zamowioną rozmowę telefoniczną (cenzurowaną) i pół roku na listy (cenzurowane)...
Nie przepadam, jak Ty za świętami, ale coraz częściej widzę, ze mało jest "świąt w tych świętach", wszędzie widać pogoń za pieniądzem, zakupami, gotowanie i jedzenie na wyrost, ale i odpoczynek dla zapracowanych. Nie uogólniam, bo od nas zależy trochę z kim się spotykamy i jak trwonimy lub wykorzystujemy czas. W takich żyjemy czasach,trudnych i ciekawych.Szukamy tego co nas łączy i tym żyjemy.
Oprócz naszych tęsknot mamy ogródki i roślinki i to forum, i fajnie jest. Myślami będę blisko przez ten trudny czas, i aby do wiosny.Pozdrawiam serdecznie.

troszkę wiosny z mojego ogródka dla Ciebie.

Dziekuje za piekne kwiaty
pozdrawiam
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 01:28, 02 gru 2012

Do góry

Anieszka

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 01:26, 02 gru 2012

Do góry
Gosia II wianek

a to już moja skarpeta

Mata przeciw chwastom 01:17, 02 gru 2012

Do góry
margi napisał(a)
a wyglądało to tak

Do złego stanu cisów na pewno przyczyniła się mata. Poczytaj o niej.
Zresztą widać korzenie na wierzchu. Klepisko nie zdrowa gleba. Dobrze że ją usunęłaś.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/300-przygotowanie-gleby-pod-ogrod

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie
Bajkowy ogród Weroniki 01:17, 02 gru 2012

Do góry

A sięgając do 2009r. pokażę wielkość żółtej chryzantemy, małość bordowej i różowej, i drobne aksamitki, którymi wypełniłam miejsce przy postawionym dopiero co, domu.

Marcinki w 2010r. porosły w wielkie kule. Groszki pachniały. W 2012 dorobiłam się w tym miejscu róż i powojników.

Oto historia krótka roślinek przy "wejściu". Jak było na początku i jak jest.

Haniu, dziękuję, ale dlaczego jesteś tak małomówna u mnie? Ach to już dzisiaj godz.pierwsza, to DOBREJ NOCKI jeszcze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies