Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 22:27, 24 lis 2012

Do góry
Krzysiu, dla Ciebie kominek nad moim ulubionym jeziorem

i samo jezioro.

I żeby było ogrodowo,kwiatki z tegoż jeziora
Postawić trawkę nad i... 22:27, 24 lis 2012

Do góry
....limka "przefarbowana" na rudo...
Przyjazny ogród 22:26, 24 lis 2012

Do góry
Moja druga kałuża, dla ulubionych ptaszydeł. Miałem ją pokazać po skończeniu i obsadzeniu, ale napisałem wyżej, że to ogród w którym nie ma nic do ukrycia - jęzor sobie obetnę!
Wykopy

Podściółka

Folia służy jako podściółka, wody nalałem, aby nie oberwały się brzegi. Na to pójdzie jeszcze EPDM, zmyślne kamienie, od góry strumyk, drewniany chodniczek. Z lewej strony wysokie sadźce - już posadzone, tylko na tej fotce jeszcze nie widać.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:26, 24 lis 2012

Do góry

Krisec - mój wodogrzmot to szara ściana pomiędzy gabionami. Do poprawki przyszlą wiosną

dziękuję za fatygę ,no piękna nowoczesna ściana, bardzo mi się podoba,lubię szarości, to wylewka Oase?
Postawić trawkę nad i... 22:25, 24 lis 2012

Do góry
...oszalały ze szczęścia perukowiec....po letnim florovicie... urósł tak że go trudno sfotografować... jeszcze nie wie co go czeka...

Postawić trawkę nad i... 22:22, 24 lis 2012

Do góry
....ostatni u mnie sezon wierzby mandżurskiej....rozrosła się a aż taka stara nie jest....

Postawić trawkę nad i... 22:21, 24 lis 2012

Do góry
....przebarwiająca się trzmielina - w lecie jest cytrynowa....

Postawić trawkę nad i... 22:19, 24 lis 2012

Do góry
....dzisiejszy ciepły dzień skłaniał do częstszych wyjść z domu , szczególnie że pies nalegał.... i przy okazji krótkiego obchodu " włości" zrobiłam kilka zdjęć...
...pieris w jesiennych barwach....

...owoce na " łysym" berberysie.....

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:16, 24 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Witam w nowym wątku. Ogród śliczny, fotki zachwycjące
Jakie rosną róże między bukszpanami? Ślicznie to wygląda. Pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 22:14, 24 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Boguniu,Bożenko,Urszulo,dzięki ,że znalazłyście czas,żeby mimo wolnego weekendu zajrzeć do mnie.

Krzysztofie, urokliwe zdjęcie,a widok wędki mi znajomy, nawet w mojej szafie stoją jeszcze jakieś ,,kije".
Mój małżonek pasjonował się wędkarstwem, i ja przy nim nawet wiem jak się ryby nazywają.
Ale osobiście jadam tylko pstrągi z patelni,okonki smażone na chrupiąco,i poczciwego dorsza. Wszystkie inne łącznie ze śledziami dla mnie....ble.
A okonki to i sama kiedyś z kajaka łowiłam...... Ech! Kiedy to było....lat temu ze 20.........Rozmarzyłam się o lecie nad jeziorem......

To fajnie że Twój Mężuś był po fachu ze mną, pozytywna pasja.
No z kajaka łowić to nie lada wyczyn.
Ja jeszcze polecam sandaczyka w tradycyjnej panierce z patelni smażony na maśle, mniam pyszna rybka..., a pstrąg z cieplutki z wędzarki poezja.
Haniu jesteś niemożliwa myk i fotka jest na temat.
Pozdrawiam.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:14, 24 lis 2012

Do góry
Kasiu miła, przepraszam za karygodne spóźnienie. 500 to juz poważna sprawa. ściskam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:07, 24 lis 2012

Do góry
Kasiu, gratuluję

Ogród w Holandii 22:02, 24 lis 2012

Do góry
A tak było dzis rano - bezlistnie i za mgłą

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:00, 24 lis 2012

Do góry
Ściana o zmroku
Ogród szmaragdowy 21:55, 24 lis 2012

Do góry
Nie z gruchy nie z pietruchy przedstawię Wam moje kwiatuchy.

Może kiedyś będą ogrodniczkami

Oliwka i Wiki

Ogród przydomowy - Hosty 21:55, 24 lis 2012

Do góry
Stiletto, http://encyklopediahost.info/hosta_stiletto.html
Chętnie przebudował bym oczko wodne na wiosnę ale nie wiem do końca jak ma to wyglądać (choć przebudowa oczka wodnego była tematem mojej pracy inżynierskiej ), teraz widze to inaczej.
[img
Ogródek Hanusi po zimie 21:49, 24 lis 2012

Do góry
Boguniu,Bożenko,Urszulo,dzięki ,że znalazłyście czas,żeby mimo wolnego weekendu zajrzeć do mnie.

Krzysztofie, urokliwe zdjęcie,a widok wędki mi znajomy, nawet w mojej szafie stoją jeszcze jakieś ,,kije".
Mój małżonek pasjonował się wędkarstwem, i ja przy nim nawet wiem jak się ryby nazywają.
Ale osobiście jadam tylko pstrągi z patelni,okonki smażone na chrupiąco,i poczciwego dorsza. Wszystkie inne łącznie ze śledziami dla mnie....ble.
A okonki to i sama kiedyś z kajaka łowiłam...... Ech! Kiedy to było....lat temu ze 20.........Rozmarzyłam się o lecie nad jeziorem......

Ogród szmaragdowy 21:43, 24 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Zobaczyłam zestaw roślin na zdjęciu u Marzenki to ci niespodzianka...
Słonecznik,lilie i ....))))))))

Odpowiem obrazkowo.

W takim razie widzę wiele elementów podobnych jak w ogrodzie Asc

Ja to jestem ciekawa co na te przesiadówki w ogrodzie żona ?

Pytanie nie z przypadku zainspirowałam się wcześniejszym komentarzem "Ja zdecydowanie zazdroszczę męża ogrodnika, którego nie trzeba "zachęcać" do prac w ogrodzie"

Raczej chyba jest zazdrosna, mniej ma mnie dla siebie, ale za to ma kwiatki w wazonie ze swojego ogródka.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:43, 24 lis 2012

Do góry
Buziam wszystkich seredecznie. Witam ponownie z domu. Jednak 400 km do przejechania to mordęga, na dodatek jazda w deszcz....
Dziękuję za tak liczne odwiedziny!!
Przede wszystkim szefowej dziękuję za inspiracje ławkowe Ławeczka ma stać przy scianie bocznej domu rzed wejściem Dokladnie tam gdzie chowaliśmy się w cieniu w czasie naszego spotkania ogrodowiskowego. Ae jak siebie znam to ławka będzie wędrować po całym ogrodzie
Sebek - skoro wszyscy oprotestowali ściernisko musiałam wyjść naprzeciw oczekiwaniom
Kasik +- 100 stron to nie spóźnienie
Baraga - będę myśleć którą ławkę wybrać
Ewuś - witaj i dziękuję
Grupa - ze ścierniskiem chciałam zrobić psikusa
Aniu Asc - na pewno taką ławkę można w przyzwoitej cenie wykonac drewno nie jest drogie a specjalistkę od stali znasz
Gusiarz - zazdraszczam zdolności M'a a z chwaściorami sobie poradzisz, ja już wygrywam tę walkę, więc tobie też się uda, syp korę kochana, nie żałuj sobie
Rench - dziekuję
Justi - chyba kutro jakieś zdjęcia porobię Pierwszy weekend w ciagu dnia spędzę w ogrodzie od kilku tygodni. Ostatnio nie widzę mojego ogrodu w świetle dziennym, albo jestem w pracy albo wyjazdowo...
Krisec - mój wodogrzmot to szara ściana pomiędzy gabionami. Do poprawki przyszlą wiosną

Domi - zaglądasz na iphonie ? ale moja prędkość jak TLK
Widowiskowe trawy 21:31, 24 lis 2012

Do góry
Bardzo proszę o potwierdzenie,czy to jest Perłówka orzęsiona,jakie lubi warunki świetlne i glebowe?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies