Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 17:05, 23 sty 2013

ja mam tylko te skorupkowe a dokładniej to mam winniczki

zawsze mogę je skonsumować, jak mnie wkurzą

ale fotka urocza
kasik778 17:07, 23 sty 2013

Aniu no własnie ja tych golasów, nie mam, na szczęście
eliza3 17:18, 23 sty 2013

asc napisał(a)
U mnie też zbieranie nie pomagało..było tego na zapuszczonej działce za dużo... dziennie po kilka wiader i końca nie było... Teraz to już tylko podsypuję wokół działki przy ogrodzeniu..bo przyłażą z łąk i nieużytków ..a na działce jak jakiś się trafi to nie ma do lasu.. od razu na pal... bez litości... Ale mówię o tych wielkich, bo tych jest u nas plaga.... ślinik luzytański..... ohydztwo w ilości niewyobrażalnej...
http://www.iop.krakow.pl/gatunkiobce/default.asp?nazwa=opis&id=3&je=pl i niestety u nas się pojawił jako pierwszy i się rozprzestrzenia... u mojej mamy na białostocczyznie ich nie ma.. jeszcze nie ma..

Aniu poczytałam, u mnie za płotem była plantacja truskawek, więc one z tych truskawek do mnie, niektóre miały prawie 10 cm, to chyba te z linka, rozprzestrzeniają się niesamowicie i strasznie się ślinią zgodnie z nazwą... ohyda.
eliza3 17:21, 23 sty 2013

kasik778 napisał(a)
Aniu no własnie ja tych golasów, nie mam, na szczęście

Dziękuj Bogu Kasiu, te skorupowe to jeszcze jestem w stanie znieść, bo można bez rękawic je zebrać i wyrzucić, a po tych to rękawice do wyrzucenia, tyle śluzu mają.
Mala_Mi 17:52, 23 sty 2013

Ela.... u nas plaga tego.... petycje do ministerstwa by pomogła itd itp..... jak to widziałam na działce to odechciało mi się domu i ogrodu... nie można było nigdzie nogi postawić.. właziły po ścianach do domu... po 2 miesiącach zbierania.. wydaliśmy wojnę.... parę wiader ślimatoksu, pies został się w bloku... by się nie otruł.. i nie jest tak, że ich nie ma.. ale już nie denerwują... Na samą myśl ciarki mi jeszcze przechodzą po grzbiecie.. Ostatniego lata mówię do M że chyba ślimaki się od nas wyniosły..a on mówi to przejdż sie kawałek niżej .... po deszczu to asfalt usiany tym g....a na łąkach....brrr

A teraz dla zmiany tematu na milszy

wiunia 18:04, 23 sty 2013

Elu, pozdrawiam gorąco jestem , jestem ale pomykam po wątkach i mało śladów zostawiam
eliza3 18:09, 23 sty 2013

Masz rację Aniu lepiej zmienić temat i nie wywoływać wilka z lasu
Dziękuję za ptaszka, śliczne zdjęcie, masz talent
eliza3 18:11, 23 sty 2013

wiunia napisał(a)
Elu, pozdrawiam gorąco jestem , jestem ale pomykam po wątkach i mało śladów zostawiam

To zatrzymaj się czasem, abyśmy wiedzieli , że jesteś z nami. Miło że zajrzałaś, pozdrawiam
Gosiniak 19:17, 23 sty 2013

Poczytałam o czyśćcu wełniastym, wzeszłym roku posadziłam, bo też mi się spodobał, rozrósł się bardzo, ale on sucho i słonecznie potrzebuje. Na pewno ci się uda następnym razem, a skoro masz pod dostatkiem sadzonki to niewielka strata.
A o ślimakach nie gadam, bo ich nie lubię
Pozdrawiam
Kindzia 20:36, 23 sty 2013

Ale cudo masz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matko, jak tęsknię za takim widokiem na żywo

A u nas nie ma ślimaków...tfuuuuuuuuuuuuuuuu!