Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Madziarzeszow 15:33, 23 sty 2013

Witam,
Piękny ogród i kwiaty , moje ukochane lilie i róże (odwiedziłam część 1)
Bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam
Kindzia 20:15, 23 sty 2013

Przyleciałam z pozdrowieniami, u nas też przeżyliśmy lodowy deszcz, zaraz potem wzorcowe lodowisko. Teraz nas zasypuje
Przeżyjemy
monteverde 20:32, 23 sty 2013

AgaNet napisał(a)

Witaj Aniu

Fajny schemat sadzenia cebulowych do donic wkleiłaś. Ja coś tam do donic też powtykałam. Robiłam takie nasadzenia w poprzedich sezonach i zawsze mi sie sparawdzały. Kwitły trochę szybciej niż posadzone w gruncie, a i donice łatwo przeniśc i postawić w bardziej reprezentacyjnym miejscu

Pozdrawiam ciepło z zaśniezonej Szkocji

Witam Aga, masz rację ja też obsadzam donice, wkleiłam schemat bo dziewczyny już niedługo ruszą z donicami , żeby wiedziały co i jak a pomocna przy tym jest łopatka , którą sobie kupiłam w tamtym roku w sklepie Ogrodowiska, bo ma zaznaczoną głębokość polecam
i pozdrawiam

Aniu, łopatka rewelacyjna !!!! Nie widziałam takiej !!! Świetna rzecz Ja sadzę "na oko" a że tu klimat w zimie dośc łagodny i wielkich mrozów nie ma, to ewentualne błędy sa mi wybaczone i roślinki kwitną

chodzi o to , żeby rośliny się nie pokładały szczególnie te wyższe dlatego głębokość jest ważna a łopatka Bentleya
monteverde 20:34, 23 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Przyleciałam z pozdrowieniami, u nas też przeżyliśmy lodowy deszcz, zaraz potem wzorcowe lodowisko. Teraz nas zasypuje
Przeżyjemy
Jeszcze troszkę i u mnie mróz ma odpuścić i dlatego nie znoszę zimy, zimno i nie przyjemnie
monteverde 20:36, 23 sty 2013

Ula i Toszka to miałyście przeboje u mnie na razie odpukać w nie malowane
monteverde 20:49, 23 sty 2013

anipla napisał(a)
Ooo, to może jakieś ziarenko na cytryńcu moim w tym roku sie pokaże...dzięki
Pozdrawiam

Na pewno pokażą się grona
monteverde 20:50, 23 sty 2013

asc napisał(a)
Anuś jak klawiatura ci fiksuje i zamienia czcionki to naciśnij równocześnie dwa klawisze Ctrl + Shift po lewej stronie klawiatury na dole

Aniu wczoraj już naprawiłam dzięki
monteverde 21:09, 23 sty 2013

Justyna napisał(a)
Aniu, jeszcze raz dzięki za zdjęcia!
masz piękną kolekcje powojników
alba luxurians jest piękny.
A masz clematis flammula? Też mi się podoba i ponoć cudnie pachnie.

z flammula nie mam żadnego ale mam z Vitalba clematis 'Paul Farges' Summer Snow, botaniczny

no i nie pachnie ale za to ma burzę drobnych kwiatków
AgaNet 21:11, 23 sty 2013

monteverde napisał(a)

Witaj Aniu

Fajny schemat sadzenia cebulowych do donic wkleiłaś. Ja coś tam do donic też powtykałam. Robiłam takie nasadzenia w poprzedich sezonach i zawsze mi sie sparawdzały. Kwitły trochę szybciej niż posadzone w gruncie, a i donice łatwo przeniśc i postawić w bardziej reprezentacyjnym miejscu

Pozdrawiam ciepło z zaśniezonej Szkocji

Witam Aga, masz rację ja też obsadzam donice, wkleiłam schemat bo dziewczyny już niedługo ruszą z donicami , żeby wiedziały co i jak a pomocna przy tym jest łopatka , którą sobie kupiłam w tamtym roku w sklepie Ogrodowiska, bo ma zaznaczoną głębokość polecam
i pozdrawiam

Aniu, łopatka rewelacyjna !!!! Nie widziałam takiej !!! Świetna rzecz Ja sadzę "na oko" a że tu klimat w zimie dośc łagodny i wielkich mrozów nie ma, to ewentualne błędy sa mi wybaczone i roślinki kwitną

chodzi o to , żeby rośliny się nie pokładały szczególnie te wyższe dlatego głębokość jest ważna a łopatka Bentleya

w lokalnych sklepach nie ma takich rarytasów
monteverde 21:12, 23 sty 2013

Ula a gadajcie sobie do woli, a azalia ma ładny kolor