Zabetonowałam 5 słupków. Został mi jeden. Wieczorem go osadzę, bo zaraz musze wybyć z domu.
Jutro planuje lekkie prace.
Może będzie tak pięknie jak dzisiaj. Cudowny dzień miałam!
Prezes działa bardzo racjonalnie. Systematycznie impregnowane drewno ma znacznie dłuższą żywotność. My zaniedbaliśmy tę kwestię.
Oglądałam te kompostowniki siatkowe na liście, ale one niestety sa bardzo kiepskiej jakości. Łączenia kratek są plastikowe, a sama siatka wykonana jest z bardzo cieniutkiego drutu. Przy liściach może się sprawdzi, ale jako rasowy kompostownik jest za mało solidna.
Chaos budowlany, ale najpierw musi być gorzej. Kompost wybrany. Tyczki od pomidorów służą jako wskaźniki pomiarowe.
Kompostownik jest osłonięty z 3 stron. Z jednej jest żywopłot bukowy, z drugiej będzie żywopłot z cisa
a z trzeciej strony są róże i piwonie.
W tle pobudowlane bloczki, które służyły jako fundamenty pod starym kompostownikiem.
Super, podoba mi się Bez miskanta o wiele lepiej. Nie robi się dołek w rabacie Wiesz, brzegi wysoko a w środku nisko. Rozplenice też dobrze rozmieścilaś.
Tak sie zastanawiam, czy róże nie za blisko siebie i miłorzębu…
z tą rabatą z bukami będę miała problem tak czuję, bazgram sobie, nic zobowiązującego.
Buki mam bordowe, w programie nie uświadczysz, miscanty little zebra, hortensje bukietowe przebarwiające się na róż, ładnie się z bordem komponują plus białe tawuły brzozolistne, na jesień też się ładnie przebarwiają.
Buk
Little Zebra
Hortensja, Tawuła brzozolistna