Trochę późno na te racuszki , ale ogladałam"Diabeł ubiera się u Prady"i tak mi zeszło
Oczywiście wstawienie zdjęcia , bo racuchy były wcześniej
Pozdrawiam Jolu
A próbowałaś po ząbku czosnku włożyć delikatnie w każdą doniczkę... ??? Tak profilaktycznie, bo jak były przelane, to i grzybek jakiś... A po za tym, ja je podlewam ciepłą wodą, raz na jakiś czas wkładam doniczkę do garnka z wodą, tą ciepłą... I nawet kwitną...
Punkt charakterystyczny to kamień..
Poprzednie foto rok 2009..... moje wiosenne nasadzenia.... RH już wyeksmitowany... a taka byłam dumna z rabaty Jak mnie ona wtedy cieszyła
A to z tego roku....
Oj Jolu wodzisz na pokuszenie tymi ciasteczkami, chociaż ja sama teraz częściej do szuflad zaglądam za słodkim, storczyki bardzo ładne i dekoracja balkonowa
Jolu, widzę że mamy jeszcze jedną rzecz wspólną. Obydwie mieszkamy w bloku. Dekoracja na balkonie fantastyczna. Ja na to nie wpadłam. U nas też dzisiaj ślicznie, oby tak było w sobotę, bo jadę na działkę. A jak jest taka pogoda jak dziś to tęsknię za moim ogrodem.
I ja do Was dołączam, bo też z blokowiska
Musimy trzymać się razem, bo tylko my wzajemnie rozumiemy nasza tęsknotę za roślinkami
Dzisiaj kończyłam pracę w folii z mieczykami, wyciągałam z doniczek z ziemi oczyszczałam i wsadzałam w trociny, bardzo dużo mi pogniło i dlatego nie kwitły, łodygi popaliłam, bo dzisiaj też paliłam ognisko.
Danusia wstawiła dzisiaj artykuł o kordylinach, to ja pokaże swoje które jeszcze są na dworze i dobrze się mają, zdjęcie zrobione przed chwilką oczywiście kordyliny mam dzięki Danusi, wrzosy też dobrze się mają no i jeszcze fuksje kwitną ładnie no i balkon jeszcze cały w kwiatach
a na kuchennym parapecie też tłok i kwitna fiołki ze spotkania
Staw, na razie nic ciekawego, ale w głowie już jest piękny. Niestety jest w "dziurze" , tzn dość duża skarpa.
Te zasieki to teściu pomątował, miały czaple odstraszać bo rybki wyjadała. Tylko nie dało się mu wytłumaczyć, że wystarczyłoby tylko przy brzegu, więc sobie zaszalał
A ja z przysłów znam jeszcze takie, że "czasami jest się gołębiem, a czasami pomnikiem..." a skoro już w tematach zwierzęcych to gratulacje składam razem z pewnym elegantem: