Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

bociek 20:15, 08 sty 2013

skorke z banana??????????? W jakim celu???
hanka_andrus 21:08, 08 sty 2013

Skórka banana ...ponoć na zwiększenie potasu w glebie.Ja też wsadzam,bo tak gdzieś wyczytałam.A czy to skuteczne?Nie wiem. W każdym razie przy rozkładzie tejże,jest jakiś dodatkowy nawóz.
hanka_andrus 21:08, 08 sty 2013

Różyczka dla Bożenki!
Zeta 21:10, 08 sty 2013

No takie rzeczy się tu dowiaduję .....nigdy bym na to nie wpadła....lecę po banany....
Mala_Mi 23:32, 08 sty 2013

Na skórce od banana to można się nie tylko wyczesać?????

A telefon... wiedziałam, bo jesteś zdolna I nowoczesna, tylko się zapierasz, że tak nie jest
anipla 02:10, 09 sty 2013

Jak ból oczu jest podobny do bólu zęba i widzisz tylko mgłę to i internetu odcinac nie trzeba bo po prostu nie da sie patrzec na monitor.Pozdrawiam Anitko.

Nie myślałam że aż tak ,o matusiu ,to juz mi brak słów

Edit: Co do banana ,skórki właściwie ,to czyszczę nią liście kwiatów, a szczególnie po letnim pobycie wsród robali dwornych...w telewizorni kiedyś widziałam..i buty podobno tyż można

Zwyczajem Ogrodowiskowym :buziam,tulisiami Anitkam
dorkow0 09:27, 09 sty 2013

Witaj Bożenko... Pozdrowienia z zasypanej Małopolski przesyłam...
Basia_1987 10:07, 09 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Skórka banana ...ponoć na zwiększenie potasu w glebie.Ja też wsadzam,bo tak gdzieś wyczytałam.A czy to skuteczne?Nie wiem. W każdym razie przy rozkładzie tejże,jest jakiś dodatkowy nawóz.

Ja tam nawet słyszałam żeby całego banana wsadzić przy sadzeniu ròż,że przychodzą wtedy dżdżownice i dodatkowo spulchniają glebę.
EPODLAS 11:30, 09 sty 2013

Z tymi skórkami bananowymi to musi być chyba prawda. Dużo o tym czytałam w necie. Myślę, że różom i cały banan by nie zaszkodził. One są żarłoczne.
Bogdzia 16:07, 09 sty 2013

bociek napisał(a)

Bozenko, zagladam i pozdrawiam.

I jeszcze o rade prosze, bo sie zastanawiam czy lepsze/latwiejsze w uprawie sa azalie czy rh??? Jak sadzisz?

Łatwiejsze w uprawie są azalie ale wolniej rosną no i azalie mają na ogól inne kolory niż rh bo mają ciepłe a rh zimne ale nie potrafię wybrac co ładniejsz na szczęście nie pytasz o to. Sadzę do ziemi pomieszanej z kwaśnym torfem i azalie lepiej znoszą niezbyt dobrze przygotowane stanowisko a rh muszą miec to czego wymagaja inaczej nie będą rosnac.

Hmmm, ale sa tez biale azalie, prawda? Dlaczego ze wszystkim co nie dotyczy ogrodu jest mi latwiej jezeli chodzi o podejmowanie decyzji...

Są białe azalie ale nie tak łatwo je dostac , bedziesz musiała dużo szukac. Myślę ze decyzje trudno jest podjąc jeśli ma się bardzo określone kolory czy rosliny jakie chcesz miec. Ja nie mam z tym problemu bo kupuję wszystko co mi się podoba i nie wyznaczam sobie żadnych reżimów ogrodowych.Tak samo robi Ania asc i też nie mysli godzinami ani dniami czy coś kupic. To jednak kwestia wyboru co się chce u siebie miec a im więcej ograniczeń tym trudniejsze decyzje. Pozdrawiam Kasiu.