Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

dorkow0 17:54, 06 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Oj...to tak jak ja,też ciągle myśle co zmienić,ale już coś się w tym temacie klaruje,z czego sie cieszę
Ja też miałam posadzone rośliny przed kostką,nawet widać na fotkach jak zaczynaliśmy kłaść kostkę,usunełam tylko z rabaty grys i kore.
My jeszcze jeden podjazd musimy wybrukować ,bo nie zdążyliśmy w sierpniu tego skończyć ( kostka czeka na placu)

Gabrysiu, ja mam w ogóle przód nie ruszony, nim wyremontowałam dom, to minęły lata... A teraz trzeba wreszcie ruszyć z tym co zostało do zrobienia...
dorkow0 17:57, 06 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Widzę, że walczysz dalej z przedogródkiem? A może to już ostateczna wersja? Ja ze swoją rabatą pod tujami sąsiadów dałam sobie na razie spokój, miałam 100 pomysłów na minutę Czekam, aż coś się skrystalizuje
Śnieżnie pozdrawiam

Tak mi się wydaje, że propozycja Gosi, jest ostateczna... Sam pomysł już mi przypadł do gustu... W całym ogrodzie jest wszystko, czy to posegregowane, czy rośnie na dziko, a tu będzie zupełny minimalizm i powinien pasować...
Milka 17:58, 06 sty 2013

Dorotko...fiołki powaliły mnie na kolana!!! cudniste!
dorkow0 18:03, 06 sty 2013

Jabeska napisał(a)
Natura, to takie bogactwo pięknych roślin, że im więcej propozycji tym trudniej wybrać

Joasiu, to miejsce jest tak specyficzne i niewdzięczne do obsadzenia, że już nawet zapał do niego straciłam... Ale światełko w tunelu już widzę, więc powinno być dobrze...
dorkow0 18:05, 06 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Dorotko...fiołki powaliły mnie na kolana!!! cudniste!

Irenko, to już notuję w kajeciku i dokładam do Pstrolistki...
dorkow0 20:59, 08 sty 2013

Troszkę lata... moje trzmieliny...
Emerald'n Gold

Emerald'n Gaiety

Gold Tip - chyba...

Z tej próbuję coś wymyślić, ale ciągle podmarza...
dorkow0 08:45, 09 sty 2013

U mnie śnieg za oknem, nareszcie rośliny okryte, choć troszkę...
Dalszy ciąg ogrodu i roślin, które w nim rosną...
Jak zaczynałam robić pierwsze rabaty, nie miałam pojęcia, jak ma wyglądać to moje nasadzenie, żadnego planu, i żadnej pomocy... 20 lat temu, w mojej wsi, nie zakładano ogrodów, ani rabat... Rośliny rosły przed domem, w linii prostej, jeśli rosły... Były to przeważnie kwitnące jednoroczne... Czasem ktoś miał róże... W moim domu nie było ani jednej ozdobnej rośliny, zarówno domowego kwiatka jak i tego w na zewnątrz... Jedynymi roślinami, które były w domu, to warzywa i zboże... Typowo rolnicze...
Ile ja się musiałam natrudzić, żeby mieć swój kawałek do wypoczynku, miejsce, gdzie dzieci będą mogły pobiegać... Ale jak zaczęłam, to już nie odpuściłam... Dziś jak patrzę na ogród, to już widzę ile w nim zmian bym chciała, ile rzeczy jeszcze do zrobienia... I cieszy mnie, że tak jest, że to nie skończone, że ciągle trzeba w nim być i ciągle coś...
Ale wystarczy... Teraz kfiatki...
To fotki z 2011 i 2010 roku...

dorkow0 08:50, 09 sty 2013

2010

2010

2010

2010
Kondzio 08:53, 09 sty 2013

No nie złe
dorkow0 08:54, 09 sty 2013

Kondziu, to stare fotki, o tym jak było, jak się zmienia... Dziękuję za odwiedziny...