Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 23:41, 13 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To juz lepiej weź ten szaliczek bo chyba innych kolorów w ogrodzie już nie spotkasz. U mnie nic nie ma kolorów ,nawet kwiatki które jeszcze sa to straciły kolor.

Przesadzasz z tym brakiem koloru u Ciebie... Niemożliwe, żeby teraz wyglądało tak

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:40, 13 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Masz rację Dajanko, gołąbki Bożenki były takie pyszne,że musiałam u siebie tez brytfannę upitrasić.
I....j uż po gołąbkach,jutro druga tura!
Dajanko,masz rację z tymi włosami....babcia, to babcia,babci w siwych włoskach ładnie!W końcu zegar tyka i nie m co się oszukiwać....
Pozdrawiam Ciebie wieczorową porą i wysyłam Ci ptaszka....na poprawienie humoru.

hi hi Hanusiu a cóż to za ptaszek taki sypialniany ?różowiutki jak cukiereczek Pięknie dziękuję dobra duszyczko ..Jak twoje maleństwo,, cmokałaś już pupcię?A gołąbki uwielbiam .Ja robię na pół z ryżem i kaszą są ostrzejsze No i w sosiku pieczarkowym podsmażane ,,bo pomidorowego nie lubię Pomidory owszem ,wszelaką salsę też ale zupy pomidorowej nie znoszę .Uraz z dzieciństwa Akurat dzisiaj gotowałam lecz nie dla siebie Gotuję zawsze na tzw czuja bo nawet jej nie spróbuję a wszyscy mówią że pyszna Jeśli chodzi o zegar Hanusiu to tyka i nadal będzie Z wiekiem człowiek ze wszystkim się godzi i odnajduje zupełnie inną wartość życia .Ja już niewiele potrzebuję ,,oprócz zdrowia ,spokoju ,własnego ogrodu i miłych ludzi wokół siebie ,,.a kiedy dołożę jako bonus muzykę ,, książki i troszkę więcej czasu dla siebie to byłby dla mnie szczyt szczęścia .Może się kiedyś spełni Teraz się juz zegnam ,czas do łóżeczka Pięknych snów życzęWłasnych nigdy nie pamiętam Dobrej Nocki Haniu
Kolorowe rabaty 23:31, 13 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pozdrawiam jesiennie.

Ale daje.Super ))))))))))))))
I ja pozdrawiam Bogdziu
Mój ogród 23:26, 13 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Karagana syberyjska bez liście. Jej konary przypominają pazury jakiegoś drapieżnego ptaka.

Ciekawe kiedy ładniejsza - w zielonej sukni, czy bez?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:58, 13 lis 2012

Do góry
Masz rację Dajanko, gołąbki Bożenki były takie pyszne,że musiałam u siebie tez brytfannę upitrasić.
I....j uż po gołąbkach,jutro druga tura!
Dajanko,masz rację z tymi włosami....babcia, to babcia,babci w siwych włoskach ładnie!W końcu zegar tyka i nie m co się oszukiwać....
Pozdrawiam Ciebie wieczorową porą i wysyłam Ci ptaszka....na poprawienie humoru.
Mój kawałek raju II 22:54, 13 lis 2012

Do góry
Aniu, a może to jest Twoja nieznajoma ? zdjęcie aktualne

Grembosiowo 22:32, 13 lis 2012

Do góry

Nie jestem o tym przekonana bo uważam że to za wielkie rabaty

1. Prunus 'Umbraculifera' na wysokim pniu
2. Zawijasek z buszkapanu (posadzony jeden przy drugim, przycięty)
3. Pennisetum lub Hakonechloa (niezbyt wysokie ale ładne trawy, zamiennie Tsuga canadensis może być

4. Pachysandra terminalis 'Green Carpet' - niska i zwarta 15 szt/m2 co najmniej a wniej białe tulipany liliokształtne

5. Heuchera 'Berry Smoothie'

6. Carex testacea zwykły lub rudziejący odmiana "Prairie Fire"

7. Buxus lub Taxus duże kule śliczne muszą być
8. Heuchera (żółty kolor)
9. Buxus kule od najmniejszej do największej
10. Carex 'Evergold' lub Carex comans ‘Frosted Curls’ lub Hosta Fire and Ice

Gdybym to projektowała jako całość pewnie te rabaty miałyby powiązanie z resztą, ale na razie tylko to mi przychodzi do głowy. Tak jak mówię, nie jestem przekonana.

I jeszcze jeśli wszystko będzie wysypane korą to tum bardziej. MOże tą częśc do 7 oddzielić ekobordem i wysypać grysem?
Ogród szmaragdowy 22:31, 13 lis 2012

Do góry
Dalsze przemiany.

Ogródek Hanusi po zimie 22:26, 13 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No i dzień zleciał...... a w domu czekał na mnie rozwijający się hipek.Ma tylko 2 kwiatki ,bo nowa ,młoda cebulka,

Ale uśmiechnięty hipek. Pozdrawiam.
Kolorowy ogród na piasku 22:24, 13 lis 2012

Do góry
Mam nadzieję, że jeszcze troszkę ciepłych dni będzie, bo dużo prac do wykonania.
W tym tygodniu przyjdą zamówione buczki bordowe i zwykłe, klon ginnala na żywopłot, tawułki na obwódki i inne drobiazgi. Wszystko kopane z gruntu, więc muszą być posadzone. Przygotowujemy dla miejsca.... czyt. wywozimy piasek a dołki napełniamy lepszą ziemią.

Zagościła w naszym ogrodzie biała dama, która tak się prezentuje (tymczasem bez sukienki i bez słońca)

Brzozy prawie zgubiły liście, teraz dopiero będziemy grabić trawniki, nie robimy tego na raty, bo przy brzozach i tak codziennie pełno liści, fruwają po całym ogrodzie.

Ogródek Hanusi po zimie 22:21, 13 lis 2012

Do góry
Haniu, przepraszam za spóznienie ale również pięknie gratuluję i życzę dalszych interesujących stron z ciekawego ogrodu a także lekkiego pióra w twórczości poetyckiej.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:12, 13 lis 2012

Do góry
Nie dobrze ze mną ,,piszę do siebie mówię do siebie .To ostatnie zdjęcie na dzisiaj ,takie cuś będzie przed moją furtką A teraz idę poszeptać do uszka mojej psince ,,choć nic nie mówi to wiem ze mnie słucha popatrzy w oczy ,przytuli się i głęboko westchnie To jest dopiero miłość ,nie ocenia nie zdradzi i cieszy się że jest blisko swej ukochanej pani..Dobrej Nocy wszystkim zyczę

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:59, 13 lis 2012

Do góry
Cisza u mnie jak przed nalotem Takie samolociki lądują w moim pobliżu a ze jestem ciekawska i lubie takie maszyny to się przyczaiłam .

Rododendronowy ogród II. 21:53, 13 lis 2012

Do góry
Bogdzia,
to ten rododendron, o którym pisałam,
pozdrawiam
Monika
Pszczelarnia 21:38, 13 lis 2012

Do góry
Pszczółka jak zwykle wszystkich zostawia w niepewności....
Grembosiowo 21:23, 13 lis 2012

Do góry
Nie wiem, czy to szaleństwo, ale mam taki pomysł na "nerki"

1. Bukszpany+ żółte żurawki
2. Rozplenica japońska- 6
3. Wiąz holenderski „Wredei”- 2
4. Cis (stożki)- 4
5. Świerk „Conica” (jasny)- 2
6. Choina kanadyjska „Jeddeloh”- 12
7. Trzmielina na pniu- 4 (lub coś innego na pniu)
8. Żywotnik zachodni „Danica”- 8
9. Berberys „Admiration”- 24
10. Rhododendron- 6
11. Trzmielina Fortunego
12. Runianka japońska
13. Hosty
14. ?

Co o tym myślicie?
Chyba trochę za mało w pionie...
Chciałam, żeby nie było zbyt symetrycznie, ale jakoś tak samo wychodzi.

Przypomnę, rabaty tyko z rannym słońcem, ziemia gliniasta, ale sporo dobrej nawieziono.

Może burza mózgów?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:19, 13 lis 2012

Do góry
Wiem ze ciemno troszkę wyszło ale to nowy ptaszek w moim aparacie .Sójka [img

[img

A to ja przy pracy w kwietniu tego roku ,,niezły rozgardiasz był wokół domu Kiedy tak oglądam zdjęcia i przypominam sobie ile pracy wykonały moje ręce to uwierzyć nie mogę ile człowiek może.kiedy się uprze

Mój kawałek raju II 21:09, 13 lis 2012

Do góry
I ja gratuluję I swojego kwiatucha zostawiam dla Ciebie

Rozpoznawanie bylin 21:07, 13 lis 2012

Do góry
znalazłam jeszcze takie

trochę niewyraźne, po prawej stronie widać resztkę kwiatka

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:05, 13 lis 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

Spóźnione gratulacje kolejnej setki

Sylwia, jakie cudo!!!!!!!!!oniemiałam i oblałam się kawą

Bogda mam nadzieję że kawy całej nie wylałaś i coś się jej napiłaś

Nie bez powodów róże nazywają królową kwiatów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies