Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 19:59, 03 lis 2012

Do góry
Szklarni starej już nie ma , nowa na etapie projektu

Pstryknęłam komórką ostatnie jej chwile

No i koniecznie mój He-Man w akcji

Kubusiowo 19:58, 03 lis 2012

Do góry
Cudnie wyglądają te meble

PS - jeszcze kfiatka na 700 przesyłam!

Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 19:53, 03 lis 2012

Do góry
rabatka wrzosowa

zakątek ziołowy

Mój ogród 19:47, 03 lis 2012

Do góry
Elizo, dzisiaj widziałam sprzedających grzyby przed sklepem. Pójdę do lasu, bo mam bliziutko, jak nic nie znajdę, to po lesie pospaceruje, może jakieś fotki pstryknę. Zaletą jest to, że las mam dosłownie 'rzut beretem'.

Maju
, 150 kur to już poważne stado, nie tam co jakieś parę kurek. Ja lubię kury, bo oprócz jajek które są niezbędne, kojarzą mi się z dzieciństwem, moja babia jeszcze kury 'nasadzała' i kurki siedziały na jajkach, a potem chodziły po podwórku ze swoimi kurczakami. Pamiętam, jak rozkładały skrzydła i kurczaki się pod te mamine skrzydła chowały. Często też adaptowały kaczuszki i traktowały je jak wasne dzieci . Oj, kiedy to było. ł.

Irenko
, jajka od szczęśliwych kur smaczniejsze niż z markety, no i ponoć mają mniej cholesterolu. Mój M jest smakoszem jajek
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 19:47, 03 lis 2012

Do góry
widok z dołu ogrodu

malinki, które owocują do dzisiaj!

poziomki też do teraz owocują

jeżynek było mało ale były pyszne

skarpa
Pszczelarnia 19:45, 03 lis 2012

Do góry
Pszczółko dla ciebie wraz z życzeniami i gratkami na 3 setki siostra pszczółka na jabłoni

Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 19:38, 03 lis 2012

Do góry
jak to się stało, że nie wrzuciłam tutaj ostatnich zdjęć to nie wiem! W każdym razie naprawiam błąd:
wejście do domu- w donicy trzmielina na pniu i niecierpki waleriana wyhodowane z nasionek

moja skarpa doczekała się kamieni

róże szalały w tym roku- ale nie wiedzieć czemu prawie nie mam ich zdjęć

Kubusiowo 19:38, 03 lis 2012

Do góry
Gosieńko utalentowane dziewczę życzę siły, pogody ducha, zero chorób w domowym ogrodzie i następnych tak samo ciekawych i inspirujących stronek
...a w podarunku znajome jabłuszka, te jeszcze nie zerwane

ogrodoweimpresjejolki 19:32, 03 lis 2012

Do góry
No jak tu puścić samego M. na działkę? Miał dokończyć rozbiórkę starej szklarni ...
Pogoda sprzyjająca to zabrałam się z nim Pracy na działce nigdy nie brakuje
Było super - siłownia gratis na świeżym powietrzu. Listki z trawnika zgrabione i to wcale nie ostatni raz, bo na razie tylko grusza, czereśnia i wiśnie gołe, a śliwka i jabłonka jeszcze nasypią
Kolorowych akcentów coraz mniej, ale

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:08, 03 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzenko, no to tutaj jeszcze nie wyczesane Jeszcze mam dużo pracy w ogrodzie.

Przy każdej fotce mam ochotę coś napisać... ale lecę dalej i zbieram myśli..... moje gadulstwo jest okropne..... ale tą muszę skomentować... kurczak zgubił piórka Tego kurczaka też chcę mieć
A teraz lecę dalej oglądać pismo obrazkowe Uwielbiam to

Zamiast Grocholi wolę czytać Konstancję-Izabelę Ale jak Konstancja zawali...to też sięgnę po książkę.. ale na razie inne pilne obowiązki.... oj... chyba ryż mi sie pali..... co nie jest dzinwne, bo wodę na herbatę tez przypalę
Pszczelarnia 18:57, 03 lis 2012

Do góry
Pszczółko gratuluję 3 setki .I to w tym wypadku duża zasługa Gospodyni ponieważ zrobiłaś u siebie niesamowicie wiele zmian.Było i jest co zobaczyć i poczytać.Jestem przekonana,że kolejne strony będą równie mądre ,piękne i ciekawe Pozdrawiam serdecznie

Ogródek Janiny 18:54, 03 lis 2012

Do góry
Po lewej stronie mam rabatę żwirową z ciurkadełkiem i ławeczką, której nie widać.

To są moje ukochane wnusie.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:51, 03 lis 2012

Do góry
Martuś dzięki i pozdrawiam z Podkarpacia i Małopolski

Jesienny Iwonicz Zdrój

Urokliwy Kazimierz w Krakowie

Kolorowe rabaty 18:45, 03 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Rozleniwiona szarlotką, kawą i szczęśliwa z wizyty córki z moimi wnukami..... zaczynam wieczór z O.
Zaglądam do Martusi, trzeba ją trochę pogłaskać, bo rano tośmy jak kruki na nią...i Hanusia też.
Wybacz ,Marto,
działasz zgodnie ze swoją logiką,i nam nic do tego......
Ściskam, buziaczki ślę.....i miłego wieczoru z nami,albo i bez nas.....hej!

Piękny rumian czy złocień? Haniu.

Napisałaś jedno kluczowe zdanie i nikt nie zaczaił może Zbyszek
Nie chciałam dyskusji.Czasami jest tak,że lepiej " zakląć "na forum niż zwierzyć się znajomym i tyle.
Przecież wiesz,że jak chcę pogadać poważnie,a nie "wzdychać" to piszę do Ciebie

Jest jednak mi miło,że dzięki tematowi wątek posuwa się i żyje może kiedyś dojdę do fanfar 1000-ej strony )))))))))))))))

Logika ,moja logika .Każdy działa tak jak chce,może jakie ma warunki itp. Na to składa się wiele czynników niektóre trudno często przewidzieć .

Ogród - Moje spełnione marzenie 18:43, 03 lis 2012

Do góry
Witajcie... Pogoda u mnie dziś piękna była, spędziłam prawie cały dzień w ogrodzie... Czuję wszystkie kości i mięśnie i nie powiem,co jeszcze... Dobrze, że mnie palce nie bolą, bo pisać bym nie mogła... Tak się wczoraj zachwyciłam robieniem bonsai z Sosen, że wykopałam i przesadziłam dziś małą sosenkę i lekko ją uformowałam... Mam nadzieję, że to będzie ta 10, bo ponoć tak się trudno przyjmują... Ano, zobaczymy... Ale fotki pokażę innym razem...
Teraz jeszcze te wcześniejsze, którymi chcę się z Wami podzielić... Po zmianach, ogród miał być przede wszystkim, mało wymagający... Posadziłam więc dużo iglaków, Barwinków i Tojeści zielonej i żółtej, żeby nie trzeba było pielić... No, ale... Pomimo różnych kolorów iglastych, ciągle brakowało w nim duszy... Moje kolejne nasadzenia, to były Tawuły, Tawułki i cebulowe... Tych cebulowych było mnóstwo... I znowu, jak widziałam rośliny skalne, to nie mogłam się oprzeć pokusie i założyłam, taki niewielki, skalniak... Z czasem, na skalniaku było już wszystko... Nawet trawy... Kamieni też troszkę zostało... Jedyną osobą, która widziała sens, w tym co robię, byłam ja sama... Rodzina stukała się po głowie, mówiąc, po co mi to wszystko... Wtedy, kilkanaście lat temu, były małe dzieci, roboty huk, przy nich... A praca w ogrodzie dawała wytchnienie... I dzisiaj, jak coś powiększam, zmieniam, czy przesadzam, jest zainteresowanie... Bo, będzie miło posiedzieć, kawkę wypić, grill zrobić, przyjaciół zaprosić... Jest ławeczka, są krzesełka, jest huśtawka... Jest cisza, spokój, cudny zapach i nie ma ludzi... Słychać śpiew ptaków, koty biegają... I każdy chętnie odpoczywa, ładuje akumulatory... Bo to miejsce, to wytchnienie od nauki, od zgiełku, od ciszy... Bo w ogrodzie nawet cisza mówi... Tu człowiek jest na swoim miejscu, rośliny dzielą się z nami swoimi kolorami, zapachem... To, by było na tyle... Zapraszam do ogrodu...
2008

2009

2010

2010

Ogródek Janiny 18:31, 03 lis 2012

Do góry
A, jeszcze takie znalazłam:
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:24, 03 lis 2012

Do góry
I jeszcze trochę kolorów jesieni

Metasekwoja 'Little Creamy'

Magnolia 'Susan' i brzozy niegdyś młodziutkie, uratowane zanim buldożery wjechały na budowę A1

Altana i cyprysik nutkajski 'Pendula' po prawej

Jodła koreańska 'Silberlocke'

Irga pstra

Ogródek Janiny 18:21, 03 lis 2012

Do góry
Obiecałam że pokażę fotki z mojego ogrodu i mam nadzieję że mi doradzicie jak go zagospodarować
Na wiosnę założyłam przed domem nową rabatę, wcześniej była tam trawa i kilka roślin.
Zdjęłam darń i dosadziłam więcej roślin,ale wydaje mi się, że jest za dużo gatunków i nie za bardzo mi się to podoba.
Po prostu ogród... 18:16, 03 lis 2012

Do góry
Zajrzałam do Ciebie czy obchodzisz imieniny bo dziś Sylwii. Jeśli tak to wszystkiego najlepszego.

a jak nie to tez wszystkiego najlepszego.
Moje ustronie 18:10, 03 lis 2012

Do góry

ten milin musiałam sciąć , wiatr go pokonał a właściwie pień starej wiśni na którym oparty był milin.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies