Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 21:29, 10 sty 2013

Aga, no coś w tym jest tylko ja chyba bym mogła mieć różne ogrody, bo różne style mi się podobają i różne domy (j.w.)

Agnieszko, no to jedyne niedokończone miejsce..... drżę i cieszę się jak dziecko i czekam na wiosnę !!!

Aniu
, no właśnie ! pomysłó cała beczka tylko trzeba sobie uporządkować co i jak
też jestem zachwycona !

noemi
dziękuję ! wygląda to super - ciemny cis i jasna trawka. Musze doczytać czy da radę w cieniu, bo tam gdzie będzie lawenda jest słonko, a pod schodami już nie, ciuteńkę wieczorkiem...
a ja wariegatusa mam w innym miejscu - pod domem na rabacie projektowanej przez Danusię

anula_wn 21:32, 10 sty 2013

ana_art napisał(a)
Anulka ja się już nie mogę doczekać tej realizacji, już dziś wpraszam się na ten taras

Ana, ja zapraszam gorąco ! już dziś mam nadzieję, że zrobimy ten taras...ciurkadło...nasadzenia...
jak nie posiedzimy na południowym tarasie
ana_art 21:38, 10 sty 2013

Anulka wiesz że drugi a właściwie pierwszy Twój taras jest również PIĘKNY!!!!!
anula_wn 21:41, 10 sty 2013

noooo teraz nie jest Ana ! jest łysy bez mebli i roślin i NIE WIEM co posadzić wiosną..... muszę zacząć myśleć i o tym.... ale dziękuję !
Madzenka 06:02, 11 sty 2013

Aula ale mialam u Ciebie zaległości. Ale jak przyjemnie się takie dyskusje czyta i marzy o realizacji. Czekamy na nowy serial w odcinkach pt anulowy taras z ciurkadelkiem
Buziam i zmykam bo w ciągłym niedoczasie jestem
anula_wn 09:57, 11 sty 2013

6.02......Madżenka w niedoczasie ! jak ja bym była na nogach o 6.02 to na pewno bym się wyrabiała ze wszystkim chociaż mogłoby tak byc, że do 8.oo byłąbym nieprzytomna.....
pozdrawiam Madżenko i dziękuję za odwiedzinki !

magnolia 10:27, 11 sty 2013

[
"Magnolio
, tak, niewysokie (chyba) takie ok.60 cm, bo sam taras pewnie będzie miał ok.15-20cm

co do drzewa to też myślę, że zobaczę jak to wyjdzie.... i zdecyduję, bo nie chcę przesadzić, ale nie chcę też zbyt ascetycznie

noooo kochana, te ogrody od wczoraj spędzają mi sen z oczu ! zobaczyłam link u Myszorka , cudne są !
rzeźba by fajnie wyglądała, ale skoro ram ma być kostka z cisa, trwa, cis, trawa, to nie wiem czy za dużo by nie było? co myślisz?
no i gdzie dostać super rzeźbę w przyzwoitej (!) cenie ! bo byle czego nie chcę....
ale byłoby fajnie
Jesteś nieoceniona!"

Chyba masz racje Aniu że z rzeźbą może być problem. Z drugiej strony Ty jesteś z tych kreatywnych i zawód tez masz taki. Czasem można coś wygrzebać lub wyczarować z niczego- ze staroci, z fragmentu starego żelastwa, z kamiennych odpadów....samemu coś ulepić z cementu.....tylko na to tzreba czasu, bo nie wiadomo czy znajdzie się to za miesiąc czy za 5 lat. Bo na prawdziwą rzeźbę dobrego artysty to ....marzenie trudne do doścignięcia.

Co do wątpliwości czy nie za dużo - tak, sporo tego, trzebaby uspokajać otoczenie, może z czegoś rezygnować.
gusiarz 12:58, 11 sty 2013

anula_wn napisał(a)
wpadam tylko na chwilkę, bo niby pracuję, więc wyłączyłam "O", bo mnie kusiło.... no ale wydruki
tzw. przedogródka leżą sobie obok, więc..... musiałam coś wymodzić !
wiem, jestem nienormalna, ale taka jedna mała zmiana

zamiast szpalera z cisa - kostki z cisa i trawy (tylko jakie, bo tam cienia dużo)
będzie lżej i nowocześniej jak to Agnieszka z ogr. do kwadratu napisała

i dzrwo już na trawie (lub niekoniecznie) , może być rzeźba

i wymienione kostki betonowe na prostokąty - też od Agnieszki inspiracja !

fajnie?

lepiej ?

no to ja dzisiaj sowjego projektu nie skończę, tzn klientów (mam nadzieję, ze nie przeczytają )
a jeszcze nasadzenia na taras tzreba obmyśleć..... i pergolę kupić - bo będzie na pewno przy wejściu i róże ! dużo pnącej róży
jak pracować jak ogród kusi ????

Aniu - patrzę i patrzę na Twój pomysł i zastanawiam się którędy będziesz najczęściej wchodzić na taras? Czy zawsze po trawce - czasem jest długo mokra - szczególnie, że to od północy. Może zrezygnować z ostatniej kostki cisa i ostatniej donicy, by na wszelki wypadek było przejście po betoniku/żwirku/kostce? Lub ułożyć z nich elkę skręcającej prawo po drugiej kostce z cisa. Albo jak poprzednio - donice ułożyć przy schodach. Fakt, nie byłoby wówczas bardzo symetrycznie, ale wydaje mi się, że ciekawiej.
Magda70 14:42, 11 sty 2013

Witaj Aniu,
Twój wątek zaczynałam już kilkakrotnie czytać...ale w trakcie zawsze jakieś "coś" uniemożliwiało mi doczytanie bo w między czasie naotwierałam sobie mnóstwo innych wątków ...itd.

Więc muszę sobie kliknąc do obserwowanych...

Doszłam to tego, że sąsiadujesz z Danusią, masz PIĘknego kociaka, smaczne czereśnie, super obudowany garaż
No i widzę, że jakiś nowy projekt tworzysz...

lece czytać dalej - póki też nie mam klientów...

bociek 19:10, 11 sty 2013

Anulka, ale bedzie wyczesany tarasik

A z tych projektow z linka to oszalalam na punkcie tego koryta z ciurkadelkiem

http://www.anthonypaullandscapedesign.com/gardens_cobham.html

Tylko jak takie cudo wlasnym sumptem zrobic to nie mam pojecia