Dziękuję bardzo z
Och mam nadzieję,że nasze budki z najdą fajnych lokatorów.
Dziękuję.Bociany mam po sąsiedzku to mogę je obserwować teraz do woli
Od ubiegłego roku mam 3 małe rumianki japońskie. 2 mi zakwitły.Marzy mi się ich kobierzec.
Cóz
Oj dziękuję ci mądra główko.Ja zapomniałam , co mam.
A do czegoś stosujecie ten krwisty szczaw ?
Bo u mnie od ubiegłego roku tylko sobie rośnie.
Bardzo, bardzo ci dziękuję za te wszystkie słowa.
Wszystkie sa dla mnie motywujące.
Pozdrawiam cieplutko.
Berberysy startują wiosennie
W ubiegłym roku na jesieni kupiłam taką małą sosenkę na pniu.Żółci się zima i wiosną.Potem ma zieleniec.
Ale co to za odmiana to nie wiem. Niestety nie miała nazwy odmiany .
Tak Basiu, to ciemiernik z twoich siewek.Nawet 2 już mi zakwitły.Takie same.
Liści prawie nie mają. Kępy nie zbudowały.
Ale zakwitły.
Teraz fajnie byłoby aby porosły w kępy. Czymś trzeba je zasilić ?
Popodziwiałam wszystkie przepięknie uchwycone ptaki.
Takiego trznadla na zywo jeszcze nie widziałam.
Inne xzasami lub częściej widziałam i widzę u siebie.
Wiewióreczka też pięknie uchwycona
Bravo Jolu, za bystre oko.
Pozdrawiam
Została jeszcze całkiem górna część ogrodu.
No i ja w tym klepisku w życiu nie osiągnę idealnego kanciku, ale przynajmniej mam kompost, który troszkę podkręca efekt.
W skrzyniach są kwiaty do bukietów. Na ostatnim zdjęciu jest lwia paszcza, którą posadziłam już do gruntu. Niestety zajęła prawie całą skrzynie - a gdzie cynie, marchewy, czarnuszki, onętki - no gdzie ja to wszystko posadzę??
Mirko to Twój ogród jest dla mnie wyrocznią i to u Ciebie podglądam piękne zestawienia kwiatów.
Co do pierniczków to mam bardzo dużo różnych foremek, szablony też mam różne.
Tak jak pisałem wcześniej, wrzucam zdjęcia trawnika, zrobilem mały otwór by pokazać jaką mam ziemie pod trawnikiem. Od jakiegoś czasu pojawiły się takie małe kopce, szczególnie od strony północnej, mam wrażenie jakby wychodziły z nich dżownice, szczególnie po deszczu, jak się tego pozbyć? Pozdrawiam
Przywiozłam sobie z leśnej działki Mamy przylaszczkę bezodmianową - takie przylaszczki przywędrowały z lasu i bardzo ładnie sobie radzą. Są nieco inne od kupionych (poniżej zdjęcie dla porównania), mają ładniejszy kolor, takich niuansów aparat nie oddaje, ale ciut widać, że odcień fioletu jest bardziej intensywny.
Obok rośnie jedna z moich miodunek, posadzona jesienią, dobrze jej tu Najbardziej lubię ją za dwukolorowe kwiaty i za to, że trzmiele ją lubią.