Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 10:56, 27 paź 2012

Do góry
Ewo...oglądałam wszystkie wcześniejsze propozycje, cały swój wątek przejrzałam od początku i jakoś nic mnie nie zadowala
Chyba muszę jednak pobiegać z tym wężem, bo na papierze i tak jest inaczej niż w realu.

A mam narazie tylko to co zaznaczone na czerwono.
Góra do zmiany...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:46, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

detale na patio; szkło zwyczajne malowane przez córkę, jak była nastoletnia dziewczyną

Świetny pomysł na ozdobienie butelek i słoików. Kreatywną córkę masz.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:40, 27 paź 2012

Do góry
Betysiu, ,tę odpowiedzialność trzeba rozłożyć na wszystkich,kto w ciepłe kraje wybywa,choć na chwilę,więc nie przejmuj się nawałem obowiązków.
Ale oczywiście regularność wpisów do porannej kawy ,jak najbardziej pożądana!
Miłego weekendu z rodziną.

Dla ciebie kwiatki ,które rozpoczynają wiosnę ,i....kończą jesień.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:35, 27 paź 2012

Do góry
No, nie fotomontaż tylko zachodzące słońce takie efekty wywołało.
Czereśnia najłądniejsza, gdy kwitnie, a za nią granatowe burzowe niebo. Nie mam takiego zdj. bo do tej pory tylko obserwowałam, a od tego roku dopiero więcej fotografuję. Ale wstawiam jak kwitnie, tylko chwilę to trwa i nie zawsze trafi się w tym czasie takie niebo. W tym roku nie udało się tego uchwycić.

Rododendronowy ogród II. 10:20, 27 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

a tak teraz

Pozdrawiam Was serdecznie.

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie
niezbyt mnie nastraja ta biel, wolałam kaskadę poprzednich kolorów
Mój jesienny ogród 10:09, 27 paź 2012

Do góry
Witam wszystkich, Mira rozsyłałem hosty, irysy, zimowity, goźdźiki, miskantay. I tkie tam różności.
Basiu, kładłem szmatę pod truskawki dużo mniej roboty prawie nie ma pielenia.
Asc, pozazdrościłem Bogdzi buków i pomalowałem brzozy w lesie i swoje lipy al taki boski widok jest o wschodzie słońca.
Monteverde, dzięki za info ja o ambrowcu wiem dużo ale odmian nie znam.
Majka, ciesze się że dotarło przed sobotą trochę się bałem że nie dojdzie ale 3 paki na 5 doszło, Sadzonki bym miał jeszcze większe ale miałem ostatnia stówę i musiałem się wyrobić z kasą. Najlepiej jest jeździć wtedy można poszaleć, ja w niedziele przywiozłem turzycę palmowa która ważyła 20 kg. Przy okazji i Ty się załapałaś na nia, tylko Ell się nie zmieściła. Zrobiłem sobie kilka sadzonek z niej. Przywiozłem też wielką karpę marcinka.
Moniko, Ja też lubię nasze zmiany, choć za zimą nie przepadam to jakoś trza z nią żyć, na swój sposób też jest piękna. Zrobię Ci fotki nie ma problemu ale teraz puszczę z wtorku bo muszę je najpierw zrobić. Drzewa są już spore to i cieszą swoim widokiem, mają około 20 lat.
Bogdziu, pozazdrościłem Ci Twojego zachodu i pokazałem swój wschód Na Kanadę jeszcze troszkę musicie poczekać wyjazd 7 a i na miejscu trza się zaaklimatyzować . Pokazywać na pewno będę. Zdjęcia na pewno będą super bo i okolica pzepiękna. Kupiłem na wyjazd nowe szkło z AF to będę miał trochę wygody ale swoja lufę też zabieram, tam są takie przestrzenie że bez niego ani róż. U mnie zima się zrobiła już jest 2 cm puchu zrobię dla Was fotki z pierwszego śnigu.

Rododendronowy ogród II. 09:45, 27 paź 2012

Do góry
Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

a tak teraz

Pozdrawiam Was serdecznie.
Wichrowe wzgórze 09:39, 27 paź 2012

Do góry
grembosia napisał(a)

Coraz mniej czasu będę miała w najbliższych dniach. Zostawiam więc porcję fotek
Pompon Flower Circus

Niesamowity ogród i te róże, a te to już mistrzostwo świata!

Dziękuję
Masz rację - ta róża jest wyjątkowa
Wichrowe wzgórze 09:30, 27 paź 2012

Do góry
Dasiu, Sebku - dziękuję Wam Ja wielkiej wagi nie przywiązuję do ilości stron, ale faktem jest, że każda setka uzmysławia jak ucieka czas. Wydaje mi się, że dopiero się zalogowałam na ogrodowisku, a tu już minęło 100 stron wpisów. Dziękuję Wam za odwiedziny

Ogródek Hanusi po zimie 09:21, 27 paź 2012

Do góry
Haniu,
gratuluję wnusi szybko nadrobi, zobaczysz i będzie silną, wspaniałą dziewczynką
gratuluję też 700 !

u nas pada mokry śnieg, na termometrze od wczoraj -1 do teraz +1, to już zima, nie ma rady na to
ale grzać się będziemy w cieple ogrodowiskowych przyjaciół i przetrzymamy do wiosny!

Mój mały raj na ziemi :) 09:15, 27 paź 2012

Do góry
a takie cudo od Danusi cieszy me oczka

jest tak niezwykły, że napatrzeć się nie mogę i chciałabym aby w ogrodzie mi takie rosły.....
Mój mały raj na ziemi :) 09:13, 27 paź 2012

Do góry
jak wspomniałam wczoraj wieczorem było -1, a od rana (a może nocy....kto wie) śnieg mokry sypie.....
zasypało taras (suszyłam świece i inne drobiazgi do schowania...)

zmoczyło podjazd.....

i otula moje dekoracje przed wejściem

dobrze, ze wczoraj popracowałam w ogrodzie, bo dzisiaj nikt mnie tam nie wypędzi ! brrr
dzisiaj kominek i herbatka z imbirem
ogrodoweimpresjejolki 09:12, 27 paź 2012

Do góry
Temperatura koło zera, ale śnieg oglądam tylko na tv.
Dzisiaj u nas zakręcają wodę, wiec M. musi jechać zdemontować krany. Zabiorę się z nim pewnie na krótko i to jak w klasyku kina czyli w samo południe

Powoli trzeba przygotowywać się do rozstania z działką do wiosny. Na szczęście blisko będą miała Wasze ogrody

Aksamitka, wierna towarzyszka do końca sezonu

Rododendronowy ogród II. 09:05, 27 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witaj wieczorowo, znowu się zapatrzyłam na sikorki, ależ ten karmnik przypadł im do gustu, ale w końcu każda ma swoją miseczkę, co nie często się zdarza, po prostu - ful wypas ... arystokratki.

A zobacz jakie one uprzejme dla siebie są. Duża sikorka bogatka jadła ziarenka a przyleciała mała sikorka sosnówka i popatrz jak jej uprzejmie pozwoliła wziąc ziarenko.

Nie mówiłam, że arystokratki, uprzejmość ponad wszystko
Mam nadzieję, że u Ciebie lepsza pogoda i będziesz znowu mogła ptaszki fotografować, u nas zimno i mokro brr. Udanej soboty
Kordylina australijska - Cordyline australis 09:02, 27 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Słuchajcie co zrobic na zimę z kordyliną? Jest wsadzona w duzej donicy na schodach i nawet jej nie mogłam dźwignąć wieczorem, więc na szybko zrobiłam jej gustowny namiot z kija od miotły i frotowego prześcieradła

Jeśli masz gdzie schować, zabierz już bo u Ciebie zimniej niż w centrum
Mój ogródek pod Gdańskiem 08:57, 27 paź 2012

Do góry
Gratulacje z okazji pierwszej setki, pięknego ogrodu i pięknego wątku, dużo radości i uśmiechu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:52, 27 paź 2012

Do góry
Słuchajcie co zrobic na zimę z kordyliną? Jest wsadzona w duzej donicy na schodach i nawet jej nie mogłam dźwignąć wieczorem, więc na szybko zrobiłam jej gustowny namiot z kija od miotły i frotowego prześcieradła
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:34, 27 paź 2012

Do góry
Hogata napisał(a)
Pokaż jak wyglądają teraz twoje brzozy. Masz odmianę long trunk? Podwiązujesz je żeby były wyższe?

Hogata tak mam long trunk, które na razie ciągnę do góry, nie jest to łatwe, ale chcę aby zwisały na wysokości ok 5m takie widziłam na zdjęciach i moje też takie muszą być,
Wklejam zdjęcie z allegoro
http://archiwumallegro.pl/brzoza_pozyteczna_long_trunk_bialakora80cmc2s-1430063161.html

A przy pkazji poszukiwań zdjęć long trunka natknęlam się na taką szkółkę i zdjęcia moch grabów fastigata, które rosną na tylach domu i przed ogrodzeniem i są identycznie podkrzesane
http://www.combinatiemauritz.nl/nl/assortiment/detail/carpinus/betulus/fastigiata/
Ogródek Hanusi po zimie 08:23, 27 paź 2012

Do góry
Haniu, trzy siódemki na liczniku

Gratulacje!!!

I zamiast kfiatka - widok z okna

Ufff, ledwie zdążyłam
A tak pamiętałam i planowałam

Buziam
Ogródek na trzy lata 08:17, 27 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
:

czy to zdjęcie przypomina jakiś obraz? męczy mnie to, ale nie mogę sobie przypomnieć..

takiego identycznego obrazu to chyba nie ma, w każdym razie ja nie pamiętam. Natomiast motyw jest bardzo popularny od czasów romantyzmu. Złoty Wiek w Holandii i najbardziej znany Paulus Potter, XIX w w całej Europie, m.in. właśnie Chełmoński i jego wiejskie obrazki, cała plejada lepszych i gorszych malarzy angielskich i francuskich, ale właściwie w całej Europie wtedy panowała moda na malowanie wiejskich obrazków, w tym rogacizny i nierogacizny. Tu jeden z przykładów, nieco podobny w kompozycji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies