Większość leżących liści bergeniom wycięłam. Może za płytko ją posadziłam?
Przy studni rosną dwie trzmieliny oskrzydlone. fajne sa we wszystkich porach roku.
Moja wygląda tak samo. Mam jedną sztukę w donicy na balkonie i teraz wygląda tak. Na drugim zdjęciu widać, że malutki pęd już się oddala od matki. W gruncie rozchodzi mi się tak o połowę mniej niż u ciebie na zdjęciu. Jak będę na działce to sfotografuję.
Wstawiam zdjęcia porównawcze. Jakby co to usunę.
No 20 lat robienia fotek robi swoje
A tak poza tym, myślę że łapanie ujeć w tzw ogrodzie pudełkowym jest łatwiejsze. Zwłaszcza jak ma się juz ramę w postaci duzych drzew która zamyka perspektywę np taką
Niedługo też będę widzieć różnicę
Kiedyś oglądaliśmy program o kotach i tam właściciele mieli dom w lesie i mieszkanie w mieście. Pół roku tu, pół tu... Dla mnie byłby to ideał, na zime do Krakowa na lato nad morze Tylko nie wiem ile trzeba byłoby mieć pieniędzy
Salonik jest prawdziwym skarbem, I ten i ten niebieski, z każego mozna marzyć
Do białego saloniku kupiłam kamelię, chwyciła mnie za serce a może tam spokojnie zimować.
Super magnolia, daje czadu. Ten wilczomlecz bardzo urodziwy, pamiętasz nazwę?
No i taras ubrany pięknie. Też lubię bratki miniaturki, co rok mam siewki w najróżniejszych miejscach.
Zalety gęstego zabudowania i braku wiatrów, fajnie bo mozna się dłuzej cieszyć sezonem kwiecia. Im dłużej mam ogród tym bardzej doceniam jego położenie. Może nie ma dalekiej perspektywy ale nie ma też: kretów, nornic, wymarzania roślin, nasiewania chwastów, gwałtownych zjawisk przyrody ... To bardzo ułatwia ogrodniczkowanie, w koncu czuję że odpoczywam
Cóż począć jak ja lubię kontrolowany busz
Mąż mi obiecał jutro zrobić plan całej działki w skali. I tak ma lać cały tydzień. Zrobimy burzę mózgów jak pisze Ewa i zaplanujemy rabaty. Trzeba w końcu zacząć od początku.
Nadal wydaje mi się, że róże na froncie będą pasować.
Wyszło na moment słońce. Brzoza youngi -wybranka męża
Dziękuję dziewczyny za Waszą pomoc. Już sama świadomość, że jesteście chętne do pomocy podtrzymuje mnie na duchu