Dzisiaj mama przyniosła mi ze spaceru w parku nasiona orzesznika. Ktoś coś wie więcej na temat tego drzewa? Oczywiście podstawowe info z internetu już poczytałam.
Też jestem za technorattanem - wytrzyma lata i to są na prawdę ładne meble - i bardzo wygodne
...zastanawiam się jeszcze nad poduszkami i siedziskiem...nic się z nimi nie dzieje ? nawet jak zamokną od deszczu?
nic się nie dzieje, jak zmokną to bardzo szybko wysychają ... ja swoje chowałam , bo nie wiem czemu, ale ptaki sobie upatrzyły i mi brudziły bardzo brzydko ... ale wiem, że Marzenka też pisała, że raz zapominała schować , zmokły i w moment wyschły ... i one nie są takie tragiczne ... mi się podobają, są nowoczesne Marzenka ma białe , ślicznie to wygląda
pochwalę się moimi ... daj znać, jak obejrzysz , to usunę zdjęcie
Anuś,kochana dziewczyno,
szybko się żegnaj z zimą!
Ale póki co, zażywaj lekarstw sto,
żeby chrypki i katary
zostały się w roku starym!
Kup syrop z pędów sosny i.....
aby do wiosny!
W 2007 roku spodobały mi się rododendrony i azalie. Wtedy postanowiłam założyć rabatę z nimi w roli głównej. Musiałam wymienić ziemię na kwaśną, wybrałam ziemię i pierwsza przymiarka.
Jeszcze trochę pracy i już dumnie rosną.
Pracy było dużo i trudno utrzymać odpowiedni odczyn ziemi, ale było warto, zobaczcie wiosnę 2012.
I jeszcze odsłona letnia
Szpeci ją ta siatka, ale na razie jest konieczna, bo wiosną psiaki złamały dużą gałąź rododendronu, może kiedyś uda się ją zdjąć.
Cześć wpadłam do nowego ogrodu, który okazał się bardzo klimatyczny, bardzo mi się podoba sposób w jakim nadajesz nowe życie starym narzędziom i przedmiotom jak ta brona? bania czy konewki a nawet koło w oknie, a stodółka z czerwonej cegły i winobluszcz na niej.... miodzio, będę wpadała, bo spodobało mi się u Ciebie pozdrawiam
Warzywnik widzę jakoś tak w górnym, prawym rogu, czyli południowo-wchodniej części działki. Zastanawiam się, czy da się przed nim dać jakieś owocowe drzewka jeszcze.
Wstępny plan: