Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:49, 28 paź 2012

Do góry
A ja dzisiaj jadąc do Prudnika podziwiałam po drodze przepiękną scenerię jesienno- zimową, bo w lesie drzewa wciąż były pokryte kolorowymi liścmi, a śnieg stanowił dla nich zaskakujące tło

A z okien domu Cioci widać było zimową scenerię z widokiem na Góry Opawskie

Ale zaskakujące jest to, że klon japoński w przedogródku Cioci nadal ma zielone liście, które wcale nie opadły mimo minusowej temperatury i śniegu.

Ogród u stóp klasztoru 21:45, 28 paź 2012

Do góry
alinak napisał(a)
no - Moniko----- jak płaciłaś po 15 zł czosnki to ja rzeczywiście kupiłam okazyjnie ..traalalalal- po 5 zł .
ale u nas i tak były tańsze po 10 zł

Marek --czosnek na wiosnę jest naprawdę spektakularny w kwitnieniu

Ania ----dzięki że jesteś , ale wam wcisnęłam kit . no przecie to u mnie to też szczypiorek. chyba już spałam jak tą fotkę wgrałam. a daje głowę uciąć że wgrywałam czosnek wschodni - jadalny

Kasik - sadź czosnki , bo piękne na wiosnę

a dzisiaj temat czosnkowy w dalszym ciągu tylko te pochodzą z ogrodu botanicznego w Krakowie

Alinko pięknie te czosnki wyglądają, a czym są podsadzone z czego jest też żywopłot z tuj?
Rododendronowy ogród II. 21:42, 28 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...ta fotka jest niesamowicie piękna...takie pomieszanie jesieni i nadchodzącej zimy...wzajemnie przenikające się kolory...

Miło Cie widziec Bogusiu.Dla mnie są tu charakterystyczne kolory wszystkich pór roku zielony-wiosna , czerwony-lato , żólty -jesień i biały- zima.Wszystko w jednym kotle. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 21:35, 28 paź 2012

Do góry
wiunia napisał(a)
W

Jakie to śliczne Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:33, 28 paź 2012

Do góry
...ta fotka jest niesamowicie piękna...takie pomieszanie jesieni i nadchodzącej zimy...wzajemnie przenikające się kolory...
Rajski ogród Ani 21:32, 28 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bardzo ładne a ja kupuję doniczki pod cmentarzem , nie chce mi się ich dżwigac a pod cmentarzami zawsze wybór wielki a ceny te same .
Bozenko u nas tez pod cmentarzem jest dużo, ale najwięcej białych i żółtych, a w tym roku zamarzyłam sobie właśnie taki kolorek i całą dekorację pod niego

W cieniu - zacieniona 21:28, 28 paź 2012

Do góry
...macierzanka posadzona wiosną niesamowicie się rozrosła...
W cieniu - zacieniona 21:27, 28 paź 2012

Do góry
...azalia też w kolorowych liściach...
Przemeblowanie na tyłach... 21:22, 28 paź 2012

Do góry
Codziennie patrzę przez okno i myślę, co by tu zmienić. Dochodzę pomału do wniosku, że cudów tutaj nie da się zrobić. Zatem spróbuję uporządkować to, co jest. Po prostu.

Zastanawiam się tylko z czym (znaczy z jakimi roślinami) ładnie da się skomponować tawułki i parzydło. Czy hosty byłyby odpowiednie? Ograniczyć się do jednego rodzaju host? Utrzymywać chłodną kolorystykę cienia czy raczej próbować rozweselić ten cienisty zakątek (osobiście wolałabym tu mieć nieco jaśniej)?.

Bardzo lubię hostę Fragrant Bouquet. Pięknie rozrosła mi się w innej części ogrodu:

Tylko czy one wytrzymają bez słońca?... Czy będą nadal takie limonkowe? Może lepiej posadzić citronelle? Żurawki, znaczy się ...
W cieniu - zacieniona 21:22, 28 paź 2012

Do góry
Pieris japoński ładnie się wybarwia.
Mój ogród 21:21, 28 paź 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A to ogród już w zimowej osłonie. Dla mnie jakiś smutny, dopiero jak śniegu będzie więcej będzie weselej.

Bożenko, a gdzie pergola z powojnikiem? a może nie zmieściła się w kadrze?
Pięknie już sobie zagospodarowałaś ten fragment ogrodu
Rajski ogród Ani 21:14, 28 paź 2012

Do góry
Dla rodziców na 1 listopada wybrałam w takim kolorze

Rododendronowy ogród II. 21:13, 28 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Jeszcze kilka zdjec dzisiejszych.

takie sople wisiały na huśtawce.

Te zdjęcia są bardzo ładne, widać słoneczko i jeszcze kolory w ogrodzie nawet przy takiej pogodzie miło się je ogląda

Ciesze sie Aniu bo gdzie weszłam i był śnieg to Ty szybko uciekałaś a u mnie chwilę sie zatrzymałas pomimo tego sniegu.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:13, 28 paź 2012

Do góry
A tu pracujące słoje z malinówką i pigwówką Jeden gąsior z malinówką z owoców sierpniowych już też stoi, a tu z owoców z września.

A tu konfitury a kilka sposobów Od prawej sos do słodkich racuchów z syropem klonowym, potem konfitura do herbaty, ten sam słój po lewej, a drugi od lewej - zamiast cukru dodałam miodu

Rajski ogród Ani 21:12, 28 paź 2012

Do góry
Na początku lipca dostałam żółtą chryzantemę, jak przekwitały kwiatki to je usuwałam, a teraz zakwitła ponownie

Rododendronowy ogród II. 21:08, 28 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Bożenko jaki masz zimowy widok...pociesz się, że to nie na długo, za kilka dni znowu śniegu mieć nie będziesz u mnie wczoraj popadało po południu i wieczorem, a dziś nie ma śladu, świeci słoneczko pozdrawiam

U mnie nie stopniał choc trochę osiadł.

to moja noga w śniegu, głęboki jest.(zdjęcie dziwne bo sama swój but robiłam)
...ale mam wyobrażenie ile tego śniegu u ciebie napadało

Zdjecie jest do góry nogami, ale się porobiło . A co tam niech tak zostanie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 28 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Aniu, ta trawka to stipa???

Sliczne cisy kupilas - te z ostatniej dostawy. Cudnie masz, narobilas sie, ale efekt powalajacy, gratuluje

U mnie milorzab tez sie rozebral do rosolu I zimno. Sloneczko przesylam

a któż to może wiedzieć najprawdopodobnie ta duża tak, ta mniejsza raczej nie... ale głowy nie dam bo mam jedną
Cisy które teraz kupowałam jakiejś innej odmiany są ale bardzo ładne. Kupowane w tym samym miejscu
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:06, 28 paź 2012

Do góry

Dziękuję za odwiedziny - ja też po ogródku biegałam w śniegu Pozdrawiam serdecznie
W cieniu - zacieniona 21:01, 28 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czyli bieli nie było, zaglądam z ciekawością jak biała plama obejmuje Polskę. Pozdrawiam Bogusiu
...u mnie jeszcze jesiennie...oby jak najdłużej...serdecznie pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 20:59, 28 paź 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies