To jest śliczne i wcale nie bure, a balerina niebieska w szerokich spódnicach i wysoka do nieba też cudna.. ale już nie będę wszystkich fotek powtarzać...... Ciekawe ile na takeigo świetka trza by lampek kupić aby całą ubrać.. no i jak ją ubrać Ja co roku kupuję kolejne lampki bo drzewka coraz większe .. i nie chcę myśleć co będzie za kilka lat..... M lubi wieszać lampki i lubi jak świecą.... odbija sobie szaro-bure czasy komunistyczne
Witajcie !!!!! Hurrra mam znowu zdjecia bez mego informatyka bo nie przyjechał ale od czego się ma koleżanki i kolegów----choć nie bardzo wierzę że to będzie na długo ale to tak po cichutku-żeby nie zapeszyć.Tę jabłoneczkę wsadziłam w tym roku na wiosnę będzie piękna. Pozdrawiam
Jeśli tuje wypuścisz na wysoko, to zacienią "4" czyli krzewy owocowe. Możesz tak zrobić pod warunkiem, że będziesz je strzyc. Albo posadź rząd borówek przy płocie, a "3" pionowo po prawej.
Borówek może być więcej. Z owocowych to najlepsze krzewy, polecam też poziomki. owocują cały sezon, może jeszcze trochę truskawek - miło je poskubać. Malin nie polecam.
Mam taką fajną ścianę i pomyślałam sobie że może przykleić na niej lustro ??? Co wy na to ???
Zakątek ten na pewno muszę ozielenić na wiosnę , bo teraz strasznie zrobił się smutny, więc może jakieś ciurkadełko i lustro ????
Kiedy 10 lat temu kupiliśmy ten dom w ogrodzie nie było nic,nie licząc pożółkłej trawy z chwastami i pniach po ściętych drzewach owocowych. Skarpa była jednym wielkim chwastem z kępą chrzanu.
Ale nic to.Daliśmy rady
A ile jeszcze przed nami....
Zdaję sobie sprawę że ten mój ogród nie jest od sznurka,rabaty nie mają idealnych brzegów a trawnik pozostawia wiele do życzenia.Wiem to wszystko.
Zastanawiam się tylko czy muszę tak mieć zważywszy na ilość nakładu pracy.
Muszę to jasno powiedzieć że w większości jestem sama do tego mojego ogrodu.
Na moją prośbę trawniki kosi mój syn a mąż ścina górną część żywopłotu z grabu.
Boki ścinam sama.
Nie zniechęcam się jednak.
Raczej zapalam się wciąż do pracy.
Niestety Grembosia dobrze napisała: "zapowiada się"
Mimo tylu lat naprawdę siermiężnej pracy wiele jest nie zrobione.
Będę wszystkim ogromnie wdzięczna za pomoc i kibicowanie.
Ja ze swojej strony służę radą doświadczonego ogrodnika