To właśnie tu
20:13, 16 paź 2012
Cieszę się bardzo, że przesyła dotarła w tak szczególnym dla Ciebie DNIU.
Wiem, że roślinki , będą u Ciebie miały wspaniale.
Bogdziu, to na roczek
![]()
Niech takich rocznic będzie jak najwięcej, jesteś wartościową, potrzebną nam tutaj osobą, dziękuję Ci za to, że jesteś z nami
Dzisiaj Kondziowy ogród miał sesję zdjęciową.
Jeszcze jest całkiem kolorowo jak na połowę października, więc wiele roślinek pchało się do obiektywu.
Mam nadzieję, że Kondzio mi wybaczy, ale sami zobaczcie .
![]()
![]()
![]()
![]()
Pytałam o jej szerokość, bo myślałam, że jest o coś "oparta", dzięki zdjęciom mam teraz mniej więcej wyobrażenie i jej kształcie. Będę analizować nasadzenia wiosenno-letnie, choć nie wszystko rozpoznaję....jakim sposobem przy tak wielu osobliwościach
Tworzę rabatę bylinowa-trawiastą, która jest przy żywopłocie z pęcherznicy żółto-listnej, nie jest to dobre tło, kombinuje co posadzić, by się od niej odbijało i wiosną bardzo szybko wyrosło do góry. Może masz jakiś pomysł ?
Dajanko, pisałam u siebie, że nie od razu mogłam przekazać Twoje pozdrowienia mojemu Kajtkowi...czy Twoja Moli Cię kiedyś chapnęła?
Dzisiaj już jest dobrze, nawet wysiadłam z samochodu by otworzyć bramę, i pozwoliłam łobuziakowi wskoczyć na moje miejsce by pan go zawiózł aż do ...garażu.
Jak się martwisz i płaczesz, to ja z Tobą, i moje roślinki mają łezki.
![]()
Nr 1 może być Picea orientalis, ale chyba nie Aurea bo nie młodych przyrostów żóltych. Może to gatunek.
Bożenko, u mnie leje, ale jestem zadowolona!
wpadam z gratkami, rok na Ogrodowisku, to już jak obchodzenie urodzingratuluję i się cieszę, bo nie byłoby ciebie, nie byłoby mojej rabaty z rh; póki co, mają się dobrze, więc uważnie słuchałam twoich rad
![]()
A hosty w donicy mam i ja
![]()