Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To właśnie tu 20:13, 16 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś mnie zadziwiła prezentem niemałym
i w swej zawartosci niezwykle wspaniałym.

Chociaż o rocznicy nie wiedziała wcale
to w nią utrafiła po prostu wspaniale,
nawet się nie dziwię temu przypadkowi
często dobre serce komus coś podpowie.

Cieszę się bardzo, że przesyła dotarła w tak szczególnym dla Ciebie DNIU.
Wiem, że roślinki , będą u Ciebie miały wspaniale.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:10, 16 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

A tego okna nie zamykam....klony zaczynają nabierać barw..... to mój poranek... i patyczaki.... same patyczki, ale ile nowych gałązek z kwiatkami rośnie.. na zimę będzie widok jak znalazł.....

absolutnie nie zamykaj to specjalne okno ... uwielbiam okno i to co za oknem ... Aniu koncepcja troszkę ewoluuje ... cebulowa koncepcja ... buźka ...
Rododendronowy ogród II. 20:10, 16 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Bogdziu, to na roczek

Niech takich rocznic będzie jak najwięcej, jesteś wartościową, potrzebną nam tutaj osobą, dziękuję Ci za to, że jesteś z nami

Aniu dziękuję.róże prześliczne.
To właśnie tu 20:07, 16 paź 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Imponujące były. I te 200 Tete-a-Tete...! Wielu z nas przebolało straty po ubiegłorocznej zimie.
Ja upolowałam trochę botanicznych tulipanów, z T. akuminaty cieszę się najbardziej.
Zielony galimatias 20:05, 16 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tess.. no bedom. .. wstydzę się i czołobitnie proszę o cierpliwość

bendom ... bendom ... bendom ... a kiedy to bendom hę )) ... nie dymić ... nie zwodzić ... ... nie czarować ...

my kcemy zdjęć ... ...
Rododendronowy ogród II. 20:05, 16 paź 2012

Do góry
Bogdziu, to na roczek

Niech takich rocznic będzie jak najwięcej, jesteś wartościową, potrzebną nam tutaj osobą, dziękuję Ci za to, że jesteś z nami
To właśnie tu 20:03, 16 paź 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:00, 16 paź 2012

Do góry
Mówię dziś do męża że rok własnie mija
gdy do ogrodowiczan dołączylam i ja,
a on mi ze śmiechem: pisz wiersz rocznicowy,
no to napisałam sobie wierszyk nowy.
W pierwszych słowach wiersza bardzo podziekuję
komuś kto mi zawsze tutaj imponuje.

Dziękuję Wam wszystkim bo przyjaciół wielu
zyskałam przez ten rok na fajnym portalu,
a Danusi sto lat bym dziś zaśpiewała
gdybym az tak bardzo nie fałszowała.
Więc śpiewac nie bedę lecz wszystkim dziękuję
bo się między wami bardzo dobrze czuję,
fajnie jest mi z wami siedziec wieczorami
żartowac i gadac pomiedzy kwiatami.
Mili z Was są ludzie , uczynni ,życzliwi
i dzięki tym cechom jesteśmy szczęsliwi.
W dniu mojej rocznicy kłaniam się Wam nisko
i niech nadal kwitnie nam Ogrodowisko.

Dla wszystkich wczorajszy motylek na marcinkach.

Kondziowy Ogród :) 19:56, 16 paź 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dzisiaj Kondziowy ogród miał sesję zdjęciową.

Jeszcze jest całkiem kolorowo jak na połowę października, więc wiele roślinek pchało się do obiektywu.
Mam nadzieję, że Kondzio mi wybaczy, ale sami zobaczcie .

Ell jestem zazdrosna !!!

W końcu ktoś zrobił porządną galerię z ogrodu Kondzia

Ogród Eli 19:55, 16 paź 2012

Do góry
eliza3, paola1a witam serdecznie Ogród w czerwcu 2012r.
Ogród z księżyca potrzebuje pomocy!!!! 19:55, 16 paź 2012

Do góry
Kochani, moje możliwości się wyczerpały, patrzę się na te fragmenty ziemi i nie mogę nic wymyślić, może dlatego że straciłam trzeźwość umysłu w tej kwestii. Może ktoś z Was wesprze mnie pomysłem. Mój ogród był przypadkowy, rośliny zwożone od znajomych i rodziny - prezenty. Oraz te które kupiliśmy ot tak. Ta ładna - bierzemy O! i ta też... i się nazbierało pełno pojedynczych egzemplarzy. Zrobiłam szkic zaistniałej sytuacji. Kiedyś pisałam do p. Danusi z prośbą o możliwość zlecenia jej projektu zdalnego ponieważ jestem z trójmiasta. Jednak jej komentarz był adekwatny do mojego ogrodu ogrom pracy i wszystko do zmiany. Od tamtej pory nie ma dnia bym nie wertowała stron www i nie przesadzała. Po 1 powiększyłam rabaty i to znacznie mają od 2 do 3,5 m szerokości. Stwierdziliśmy, że przyda nam się warzywnik i mała szklarnia więc przy okazji był to pretekst do zmian! Ogród usytuowany jest na południe, na około pola nic nie osłania roślin, niemiłosierne wiatry i słońce oraz moje niedoświadczenie dają im w kość, ale są dzielne!
Po stronie zachodniej posadziliśmy żywotniki (których nie cierpię) był to prezent od teściów 40 sztuk. Ja uwielbiam trawy, ogrody śródziemnomorskie, lawendy i kolory różu oraz bieli. Gdybym zaczynała od początku zrobiłabym żywopłot z miskanta olbrzymiego, ale co począć jak się ma tyle żywotników? żal ich... pomyślałam, że zamiast dziwnie wyznaczonego narożnika przeniosę część żywotników z ogrodzenia południowego na wschodnie i w ten sposób powstanie symetryczny żywopłot, a południowe ogrodzenie będzie z widokiem na pole sąsiada.

Poniżej przedstawiam mój szkic i naniesione na nim rośliny, które posadziłam, oraz spis tych które mam do dyspozycji.

Do zaaranżowania mam 2 rabaty, które są po dwóch stronach altanki. Altanka/ wiata ma zasłaniać szklarnię która będzie stała w narożniku (ogrodzenie wschód- południe). Póki co zajęłam się altanką po prawej stronie altanki.
Zaraz wyrysuję lewą stronę.

będę wdzięczna za każdą sugestię!!!
To właśnie tu 19:54, 16 paź 2012

Do góry
viva napisał(a)

Pytałam o jej szerokość, bo myślałam, że jest o coś "oparta", dzięki zdjęciom mam teraz mniej więcej wyobrażenie i jej kształcie. Będę analizować nasadzenia wiosenno-letnie, choć nie wszystko rozpoznaję....jakim sposobem przy tak wielu osobliwościach

Pytałaś o wielkość, a ja nie odpowiedziałam . To jest rabata wyspowa . Zmierzyłam i ma 5 x 6 m ,

Aż się prosi by oprzeć ją na żywopłocie np. cisowym. Ale w jej dalszej części mam warzywnik i dlatego nie chcę na razie wprowadzać tam krzewów.

viva napisał(a)

Tworzę rabatę bylinowa-trawiastą, która jest przy żywopłocie z pęcherznicy żółto-listnej, nie jest to dobre tło, kombinuje co posadzić, by się od niej odbijało i wiosną bardzo szybko wyrosło do góry. Może masz jakiś pomysł ?

Obiecuję, że się zastanowię.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:54, 16 paź 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dajanko, pisałam u siebie, że nie od razu mogłam przekazać Twoje pozdrowienia mojemu Kajtkowi...czy Twoja Moli Cię kiedyś chapnęła?
Dzisiaj już jest dobrze, nawet wysiadłam z samochodu by otworzyć bramę, i pozwoliłam łobuziakowi wskoczyć na moje miejsce by pan go zawiózł aż do ...garażu.
Jak się martwisz i płaczesz, to ja z Tobą, i moje roślinki mają łezki.

Piękny widoczek dziękuję ,Nie płacz już proszę ,co prawda łzy przynoszą ulgę ale tylko na chwilę .Twoje słowa mnie pokrzepiły .Byłam u ciebie ,znalazłam odpowiedz Oj nie jestem na bieżąco ale dotarłam do wątku Nawet odpisałam,, tylko że ja czasami wciskam klawisz nie ten co potrzeba i leci wszystko w kosmos Tak też uczyniłam i tym razem .Pytasz czy Moli mnie kiedyś chapnęła Nie nigdy, ale ja to co do niej należy nigdy jej nie zabieram .Chyba że jest to piłeczka do zabawy .Wtedy nawet mnie prowokuje aby jej zabierać Ona pilnuje swoich skarbów.Pies czasami jest nieprzewidywalny kiedy czuje się zagrożony bądz jego własność ,wtedy potrafi zadziałać instynkt obronny .Myslę że Kajtka bolała łapka a może też ta iglica w brzuszku którą mu wyciągałaś. Uczynił to z bólu ,nie gniewaj się na niego Daj mu ode mnie buziaka Moja Moli jest smutna bo te pieski wyczuwają nastrój swych podopiecznych. Wciąż jest przy mojej nodze a kiedy idziemy spać muszę chować głowę pod kołdrę bo nawet włosy chce mi myć Nigdy tego nie robiła z takim impetem Potem kładzie mi się na nogach i wzdycha .Teraz ma trudne chwile (cieczka)kawaler podkopuje się pod płotem a ona szaleje za nim.Nie lubi pampersa ale na noc jej muszę założyć.Śmiesznie w nim wygląda Wybrała sobie rudzielca którego podkarmiam ten który mnie kiedyś ugryzł Kiedyś z nim uciekła ale on ją przyprowadził po dwóch godzinach a ja szalałam po wsi szukając i wołając .Wszyscy jej szukaliśmy ,myślałam że już po niej Wokoło są przecież same lasy a ona nie chodzi poza teren Chyba że jedziemy samochodem to wtedy jest podróżniczką ,uwielbia jazdę . Kajtuś zapewne też. Piękne zdjęcia zamieściłaś i te ogrodowe i z podróży Kiedy ja się tak beztrosko gdzieś wybiorę.,,na razie nie mam szans ale to się zmieni jeszcze troszkę.Fajnie wyglądasz
Ania i róże i cała reszta :) 19:51, 16 paź 2012

Do góry
kolejnych setek życzę Ci, Aniu
Tojeść rozesłana (Lysimachia nummularia) 19:49, 16 paź 2012

Do góry
Tam gdzie woda, jest głęboko, a tutaj jest tylko w szparach między kostkami. Tojeść jest wciśnięta w szpary.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 19:48, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nr 1 może być Picea orientalis, ale chyba nie Aurea bo nie młodych przyrostów żóltych. Może to gatunek.

Tu zdjęcie z maja 2011, kiedy do mnie przyjechała... Przyrosty były jasno zielone.
Przejrzałem sporo zdjęć Picea orientalis i kurczę, moja ma jakieś wybitnie krótkie i "sklejone" igły... Cóż w najgorszym przypadku uruchomię u siebie arboretum z rzadkimi okazami

I znów pytanie techniczne. Co to znaczy "Może to gatunek"?
Rododendronowy ogród II. 19:46, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, u mnie leje, ale jestem zadowolona!

wpadam z gratkami, rok na Ogrodowisku, to już jak obchodzenie urodzin gratuluję i się cieszę, bo nie byłoby ciebie, nie byłoby mojej rabaty z rh; póki co, mają się dobrze, więc uważnie słuchałam twoich rad

Irenko widzę ze udało się pierwsze zdjecie z sikorką. Dzieki za gratulacje i ja równiez gratuluję Ci tego zdjecia.
Anemone × hybrida (zawilec mieszańcowy) , Anemone hupehensis (zawilec japoński) 19:40, 16 paź 2012

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:40, 16 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A hosty w donicy mam i ja

Jezu, jakie one jeszcze piękne, moje już zupełnie żółte. W ogóle fajna odmiana.
Dzięki Ci Karola, jesteś bardzo pomocna. Róże rzeczywiście niedrogie i Twoje zapewnienie o rzetelności sprzedawcy bardzo mi ułatwiły wybór.
A na taką ławeczkę jak Twoja to na wiosnę się skuszę
Dabecja - Daboecia 19:36, 16 paź 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies