Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania i róże i cała reszta :) 14:14, 16 paź 2012

Do góry
A ja mam dużo juk... podobają mi się

Ania - zaraz 200tka, różyczka NN ode mnie
A miało być tak pięknie.... 14:12, 16 paź 2012

Do góry
Aniu-monteverde- nie mam pojęcia jak się nazywa ta róża. Dotychczas byłam całkowitym ignorantem do nazw rośli,róża pnąca-to róża pnąca
Tak ona wygląda kiedy kwitnie

Kwitnie dopiero na drugorocznych pędach.i ma kwiaty zebrane w kiście,jak bukiet.

Mam jeszcze taką,też nie mam pojęcia jak się nazywa.Regeneruje sie bidulka.

Takie ma kwiaty

Pod starą jabłonią 14:11, 16 paź 2012

Do góry
Graszka napisał(a)

Ale jest coś z czego jestem dumna Z wymienionych okien, na stare ale większe i moje wymarzone kochane okiennice. I tym mogę sie pochwalić

Graszko, witaj. Piękne masz słoneczniki i piękna jesteś osobą. Zajrzałam do ogródka (jak dobrze, że tak mało stron jeszcze i wątek dopiero się zaczyna, ), zajrzałam też na Twój blog - można czytać i czytać i pewnie w Twoim ogródku jest tak samo - można w nim być i być... i nie chce się wychodzić...
(Bardzo mnie wzruszył wpis "Bycie mamą", ustawiłaś mnie nim do pionu. Dziękuję.)
Ania i róże i cała reszta :) 14:10, 16 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Jak możesz to poradź jeszcze - co z tymi cisami i jałowcem?
Jakie te odstępy między cisami i jak widzą Ci się te juki w tym miejscu?

Przy jukach, po obu stronach posadziłam rozchodnik i owies wiecznie zielony, żeby było symetrycznie i powiedzmy 'powtórzyło się'. Wolne miejsca zostały na róże (zaznaczone kamieniami) i na niebieskości.
Perovskia, szławia, ostróżki czy lawenda.

Jukki mi się nie widzą wcale, ja ich nie sadzę nigdzie, tylko na życzenie jak ktoś chce.
Z niebieskości wybieram lawendę, ale Hidcote - najmocniejszy kolor. Blade będą kiepskie.

Pozostałe niebieskie mogą się pojawiać gdzieś, ale lepiej nie.

Cisy "na styk" sadzimy, jeśli ekran ma powstać.

Z jałowca może zrób kulę na pniu? albo innego topiara, Tak czy inaczej i tak "wyleci" z Twojego ogrodu.
Ania i róże i cała reszta :) 14:07, 16 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu- nie mam róż na Twoją 200, która nieuchronnie nastąpi dzisiaj.
Ale za to ostatnio ładnie się prezentuje Rozchodnik od Alinki więc załączam z życzeniami 200, aby Twoje zamierzenia się dokonały po Twojej myśli

Jaki piękny, dziękuję ślicznie
W cieniu - zacieniona 14:06, 16 paź 2012

Do góry

...żurawki dzieliłam w czerwcu...teraz tak wyglądają...
Ania i róże i cała reszta :) 14:06, 16 paź 2012

Do góry
Aniu- nie mam róż na Twoją 200, która nieuchronnie nastąpi dzisiaj.
Ale za to ostatnio ładnie się prezentuje Rozchodnik od Alinki więc załączam z życzeniami 200, aby Twoje zamierzenia się dokonały po Twojej myśli

Pszczelarnia 13:58, 16 paź 2012

Do góry
Pszczólko, Red Sunseta właśnie sadziłam w małym preriowym, śliczny jest.

Jeśli mogę polecić jeszcze inne drzewa to grujecznika (teraz ma morelowy kolorek i tak pieknie promienie słońca przez niego przeświecają).

Miłorzęba koniecznie zostaw i z takimi kolorami mocne bordo go zestawiaj

A tak swoją drogą, to potrzeba jest nie zasłaniać Twojego brzegu, tylko to wszystko posadzić po drugiej stronie, abyś widok miała przez rzekę na te kolory, ale przez wodę.
Będzie zapożyczony krajobraz.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:51, 16 paź 2012

Do góry
[

Betysiu - następne storczyki musisz bardziej zdyscyplinować.... jak w wojsku

nooooo do tego areszt i karcer jak beda chcialy dac dyla....alez sie usmialam...cudniasta jestes i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:44, 16 paź 2012

Do góry
Aniu, Betysiu...... może za często moczone były???
Wszyscy na około którzy mieli problemy ze storczykami, jak im powiedziałam co mają robić... mają storczyki... a cioteczka.... tak się rozochociła, że ma już całą kolekcję... a też tak mówiła, że jej nie lubią... Mnie nie lubią Miltonie, ale je trzeba podlewać częściej.. a to już ponad moje ograniczenia organizacyjno-czasowe.
Anulka.. nie martw się .. ogród rośnie i nie mam zamiaru go likwidować.. może kiedy jeszcze będzie okazja... zapraszam..... I mam nadzieję, że będzie coraz piękniejszy..... w końcu może uparciuch jestem niereformowalny, ale się jednak czegoś tu uczę Najlpeszy przykłąd, że zakupiłam różnorodne cebule.......ale trzymam się jednej linii kolorystycznej na jednej rabacie. Wooow... sama siebie nie poznaję... Na jednej rabacie wszystkie w kolorach czerwieni i żółtego... Na drugiej różowe-fioletowe-białę...... na trzeciej odcienie niebieskiego i białego....
A z czytaniem wątków... do Ciebie czasami wpadam..ale najczęściej nic nie pisze bo czytam... po fragmencie, a głupio się odzywać wcinając się w pół zdania.. ... też nie mam czasu, wiec rozumiem.... nie możemy być wszędzie chociaż bardzo by się chciało...

Betysiu - następne storczyki musisz bardziej zdyscyplinować.... jak w wojsku
Ogród do kwadratu 13:42, 16 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)

Danusiu
Plan był taki by kolumny cisowe "pływały" w hakone. No może brzmi to surrealistycznie, ale... to do mnie gada Każdy cis to odrębna kolumna - nie wiem tylko czy różnicować ich wysokość, czy wszystkie ciąć jednakowo. I wiem, że to trochę potrwa.

Tak, teraz jest oki, tnij w takim razie kolumienki już od wiosny, będą pływały w Hakone jak tutaj.

Ogród do kwadratu 13:41, 16 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
I jeszcze takie ujęcie. Tak się teraz zastanawiam patrząc na to zdjęcie, czy nie lepiej byłoby pchnąć całe "poletko" z ciskami o pół kroku do przodu. Na zdjęciu jakoś inaczej to wygląda... hmm

W piątek w Biedronce upolowałam różyczki w doniczkach. Bardzo ładnie sie prezentują - to jedna z nich:

Witaj
Fajnie to wygląda, chociaż ja zrobiłabym tak jak Danusia radzi
Jak ja mogłam na zauważyć takich ślicznych różyczek w Biedronce! Wielka strata.. chyba że u nas po prostu takich nie było wcale...
Pozdrawiam M
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:41, 16 paź 2012

Do góry
Przyłączam się do gratulacji
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 16 paź 2012

Do góry
i ja również
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 13:20, 16 paź 2012

Do góry

I moja "winna " ściana

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:17, 16 paź 2012

Do góry
Ja też

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:16, 16 paź 2012

Do góry
Gratulejszyn

Zielonym do góry czyli trudne początki .... 13:16, 16 paź 2012

Do góry
I jeszcze kilka :

Sumak w trochę szlachetniejszej formie

"przezimowana" werbena

I miskanty ch.

Mój mały raj na ziemi :) 13:10, 16 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ufff ....
co za weekend !!!

dziękuję serdecznie za życzenia w imieniu Jubilata
dziecko szczęśliwe, bo otrzymało swój wymarzony tort ANGRY BIRDS
wstawię fotki, bo nawet mi wyszedł

a dla Gosi specjalne podziękowania za wskazówki, porady, namiar na sklep i podtrzymanie na duchu !

widoczne dziurki są po świeczkach, bo wyjęłam do fotek

Anulka, rewelacja!.. zagniewane ptaszyska jak żywe
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:03, 16 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
stuknęła nam dziś osiemnastka ... konkretnie 18 lat razem w tzw związku małżeńskim ...

Adaś powiedział, że zaczynamy rok 18 ... i to znaczy, że osiągnęłam pełnoletność w związku jako kobieta ... co ma niby oznaczać, że:

zachowuje się od dziś jak dojrzała kobieta ... co niegrzecznie imputuje, że niby jak się te 17 lat zachowywałam ???

nie pohukuje na małża znaczy jego ... 17 lat przemawiam czule i grzecznie i co mnie spotyka !!!

nie strzelam fochów ... phi

jako dojrzała żona mam zacząć (???) gotować ... sprzątać ... prasować ... wyprowadzać psa ... robić śniadanka mężowi do pracy ... tak stał na środku salonu i wymieniał ... marzyciel

w każdym razie stwierdzam, że ta cała pełnoletność jest PRZEREKLAMOWANA ... drugi raz w życiu do tej arcy odkrywczej teorii doszłam ... ...

Izuś, ja słów odpowienich nie znajduję, coby opisać, jakie działanie na moją duszę i ciało mają Twoje teksty.
To lepsze niż leżanka u psychoterapeuty, zażywanie tabaki, Chmielewska... i co tam jeszcze na poprawę nastroju i chorobę duszy, ciała i członków jego wszelkich wymyślono i stosowano przez stulecia

Buziam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies