Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Celina 19:02, 12 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Ubawił mnie wzrok tej ptaszyny! Ale sie gapi na jedzonko
Bogdzia 19:05, 12 gru 2012

Celina napisał(a)

Dlatego lubię im robic zdjęcia bo widac to czego sie gołym okiem nie zobaczy.
aldonaz 19:23, 12 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Rozkoszna - ten czubek i oczka jak perełki. Moja faworytka.
bociek 19:26, 12 gru 2012

Bozenko, sliczne zdjecia Ile u Ciebie roznorodnego ptactwa, az sie buzia smieje do tych zdjec

Ktore zimowe ptaki jedza jablka??? U mnie jedno wisi i mamatorow nie ma. Zreszta ptasi zestaw wciaz ten sam, sojki, sroki, sikorki i tylko bogatki i dzwonce. Koniec

Martwie sie o Twoje oczy. Moze zanadto je forsujesz?

Pozdrawiam
Bogdzia 20:09, 12 gru 2012

aldonaz napisał(a)

Rozkoszna - ten czubek i oczka jak perełki. Moja faworytka.

Cieszę się że sie podoba, ja też sie nią zachwycam . Na stałe jest u mnie tylko jedna parka , ale jeśli zostanie do wiosny to może będzie ich więcej??? Pozdrawiam Aldonko.
Bogdzia 20:16, 12 gru 2012

bociek napisał(a)
Bozenko, sliczne zdjecia Ile u Ciebie roznorodnego ptactwa, az sie buzia smieje do tych zdjec

Ktore zimowe ptaki jedza jablka??? U mnie jedno wisi i mamatorow nie ma. Zreszta ptasi zestaw wciaz ten sam, sojki, sroki, sikorki i tylko bogatki i dzwonce. Koniec

Martwie sie o Twoje oczy. Moze zanadto je forsujesz?

Pozdrawiam

Na zawieszanie jabłek jeszcze za wcześnie bo pełno ich po sadach zostało co ludzie nie zebrali. ja wieszam dopiero po 10stycznia. Kto lubi??Kosy -ale powinny miec je na ziemi. Oprócz tego kwiczoły , jemiołuszki , sikorki , widziałam nawet dzięcioła, ale przez kilka dni nikt ich ie ruszy dopiero jak przemarzną to będą amatorzy. Nie wieszaj za dużo bo tylko jemiołuszki i kwiczoły latają stadami, reszta pojedynczo. Z oczami mam nadzieję że przejdzie jak sie pogoda ustabilizuje .Fakt że ja za długo siedze przy komputerze.
Mariusz 20:43, 12 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Ta sikoreczka, to chyba jeden z najbardziej cudacznych ptaków zimą. Świetne ujęcia Bogdziu. U mnie jadłodajnia już działa, ale do tej pory udało mi się uwiecznić tylko kilka bogatek - samce i samiczki. W chwili spokoju zdam relację.
Do usłyszenia

Tak się fajnie mówi sikoreczka ale to stworzonko takie szybkie że nieźle się trzeba nagimnastykowac by zrobic jej zdjecie, szczególnie przy tym kiepskim swietle gdy dużą częśc zdjec i tak trzeba wyrzucic. To niecierpliwie czekam Mariusz na Twoje zdjęcia i obiecaleś coś opowiedziec w związku z karmieniem ptaków. Wszyscy chętnie poczytają o jakichś ciekawostkach.

Witaj ponownie , ilekroć spokojnie usiądę przed klawiaturą, to migiem lecę do Ciebie jak sikorka do słoniny. Co do zdjęć, to masz rację, nie tak prosto dobrze je uchwycić, ale jak już wyjdzie jakieś, to radość ogromna.
Piszesz o mojej obietnicy, oczywiście będzie spełniona , relacja się pojawi. Przyrządziłem dzisiaj dodatkową karmę dla sikorek - nasienne krążki, która jutro o świcie wzbogaci menu w jadłodajni.
Sikoreczka dla Ciebie z pozdrowieniami z Bolestraszyc.
Niezła akrobatka

Bogdzia 21:10, 12 gru 2012

Mariusz napisał(a)

Ta sikoreczka, to chyba jeden z najbardziej cudacznych ptaków zimą. Świetne ujęcia Bogdziu. U mnie jadłodajnia już działa, ale do tej pory udało mi się uwiecznić tylko kilka bogatek - samce i samiczki. W chwili spokoju zdam relację.
Do usłyszenia

Tak się fajnie mówi sikoreczka ale to stworzonko takie szybkie że nieźle się trzeba nagimnastykowac by zrobic jej zdjecie, szczególnie przy tym kiepskim swietle gdy dużą częśc zdjec i tak trzeba wyrzucic. To niecierpliwie czekam Mariusz na Twoje zdjęcia i obiecaleś coś opowiedziec w związku z karmieniem ptaków. Wszyscy chętnie poczytają o jakichś ciekawostkach.

Witaj ponownie , ilekroć spokojnie usiądę przed klawiaturą, to migiem lecę do Ciebie jak sikorka do słoniny. Co do zdjęć, to masz rację, nie tak prosto dobrze je uchwycić, ale jak już wyjdzie jakieś, to radość ogromna.
Piszesz o mojej obietnicy, oczywiście będzie spełniona , relacja się pojawi. Przyrządziłem dzisiaj dodatkową karmę dla sikorek - nasienne krążki, która jutro o świcie wzbogaci menu w jadłodajni.
Sikoreczka dla Ciebie z pozdrowieniami z Bolestraszyc.
Niezła akrobatka

Dzięki za sikorkę i pozdrowienia a szczególnie za początkowe słowa. Miło mi że do mnie zaglądasz i jeszcze miłe słowa piszesz.. Akrobatki to one sa faktycznie i dlatego miło na nie popatrzec. To pokaż te krążki a przede wszystkim napisz co tam w nie włożyłeś bo jestem ciekawa Twoich przepisów kulinarnych dla sikorek.Równiez bardzo serdecznie Cię pozdrawiam .
Mariusz 21:55, 12 gru 2012

Zaraz cyknę zdjęcie, ale karma nie jest jeszcze pocięta na korki
Bogdzia 21:59, 12 gru 2012

Mariusz napisał(a)
Zaraz cyknę zdjęcie, ale karma nie jest jeszcze pocięta na korki

Nie szkodzi , jak potniesz pokażesz drugi raz.