Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:05, 15 paź 2012

Do góry

Jeżówki... te i inne.. też nie boją się przymrozków..

Czy Ty Aniu musisz mnie tak tymi jeżówkami gnębić.... ?
Jak przyjdzie jeszcze jedna paczka z roślinami,to mój M mnie na taras wystawi razem z paczką, tak powiedział ostatnio
Ta limonkowa jest wspaniała....
Na wiosnę nawet mogę na taras się przeprowadzić
Co z drzewami w przyszłości? 22:03, 15 paź 2012

Do góry
W małym ogrodzie preriowym posadziłam

na froncie ambrowca (Liquidambar styraciflua), klona ( Acer rubrum 'Red Sunset'), trzy wiśnie Umbraculifera, trzy miłorzęby, dwie rajskie jabłonie, platana, ozdobną gruszę, dwa grujeczniki, jeden normalny i jeden "Pendula", trzy brzozy himalajskie, razem 17 drzew liściastych

Klon Red Sunset

Miłorząb normalny, Mariken i Pendula

Trzy wiśnie i klon

Platan

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:58, 15 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Super trio podwojne. Piekne i bestie I te Wasze sloneczne usmiechy

Fajnie macie

Irenko, no klasa dresik Nie widac wcale, ze wiekowy

Piekne zdjecia ogrodu, wrzosy Ci cudnie kwitna

muszę przyznać, że fajnie, ale ja juz po pracy jak zrobi sie ciemno, dostaję lenia, nic mi się nie chce; ciekawa jestem czy inni też tak maja, czy tylko ja

a widzisz, kiedyś dresiki lepszej jakości tkali, to znaczy,że chyba nie chiński wrzosy późno posadziłam, ale jak u innych tak kwitły, to mnie wzięło; w tym miejscu były poprzednie, które wymarzły, niestety.
Ogródkowy chaos u monitki 21:55, 15 paź 2012

Do góry
oooo i tym sposobem wbiłam Ci stówkę

więc naszym zwyczajem życzonka dostajesz dalszej stówki...
O....! 21:52, 15 paź 2012

Do góry
Zdjęcie "takie filmowe".... ...ona i wierny pies....gdzieś na końcu świata.Przepiękny krajobraz.
Mój kawałek raju II 21:52, 15 paź 2012

Do góry

wieniec przy świetle dziennymprzed domem [img

Rudzik... ptaszek z książki "Tajemniczy ogród", nigdy nie widziałam na własne oczy, śliczny.
A wieniec bardzo mi się podoba - te kolory takie niejednolite bardzo szlachetnie się prezentują. Zawsze marzyłam o ususzonym kwiatku hortensji. Niestety moja ogrodowa nie zakwitła, ale może w przyszłym roku?
W cieniu - zacieniona 21:47, 15 paź 2012

Do góry
Rozchodniki nadal ciekawie się przebarwiają.
Mój kawałek raju II 21:47, 15 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
A w ogrodzie po obiedzie, bo przed popadało troszeczkę

żółte maliny pychota, tylko raz je jadłam do tej pory na wakacjach na Podkarpaciu, ale zapamiętałam smak
W cieniu - zacieniona 21:44, 15 paź 2012

Do góry
Niebieski,intensywny kolor tojadu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:42, 15 paź 2012

Do góry
Komplemenciary Buziolki Wam Ślę i uciekam z forum, bo nic nie zrobię.... ciągnie tu jak magnez..

Na dobranoc moja nowa rabatka różana... bonica.. to widzę żelazna róża... zgodnie z zapewnieniami znawczyń różanych.. każda ją obstawiała... i słusznie ...

I tiarelki tegoroczne...

I ryby tegoroczne... było ciepło to nabrały wigoru..

Obwódki z bukszpanu 21:33, 15 paź 2012

Do góry
Pszczółko, takie mam te namnażarki...zupełnie zwyczajne, a postępuję tak jak napisałam, jest to też zgodne z radami Danusi, do ktorych link podała na str 17 tego wątku
...z tym, ze ja przygotowuję sadzonki w dość sporym zagęszczeniu w tej dość obszernej namnażarce ( jest tu na pewno ponad 500 szt), przykryję wszystko tzw włóknina zimową i tyle...na poczatku podlewałam te sadzonki, a teraz juz przestałam, deszcze wystarczą...na drugim obrazku te sadzonki w doniczkach to tamtegoroczne, jak któraś na rabacie mi wypadnie , to stąd biorę...
Aster - astry bylinowe 21:29, 15 paź 2012

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:25, 15 paź 2012

Do góry
Trzymam mocno kciuki i za poprawę humorku;D

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:23, 15 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witaj Wiktoria, właśnie trafiłam na Twój wątek i ...cały przeczytałam od razu zachwycający ogród faaajnie to wymyśliłaś cieszę się, że dołączyłaś do Ogrodowiska i że grupa lubelska się powiększa bo ja też z Lublina mój ogród kiedyś powstanie, a póki co coś tam sobie sadzę ))

Witaj Kasiu, bardzo mnie ucieszyła twoja wizyta, a i sugestie co do obsadzenia zegara bardzo mi się przydały. Masz rację, chyba łatwiej doradzać, niż samemu zdecydować.

Dziękuję za odzew, bardzo to przeżyłam, bo zaangażowanie tylu osób zobowiązuje.
Czosnków w pączkujących bukszpanach nie będzie. Za mało mniejsca, po prostu.
Bukszpany zostały gwizdnięte z rozsadników (dzięki, o dzięki, nareszcie) i nie ma się co dziwić ich stanowi.
Doczytałam na temat pielęgnacji bukszpanów, ale dopiero tutaj i przedwczoraj. Z wiosną co nieco zadziałam, teraz nie będzie cięcia, chociaż oprysk przydałby się. Werbeny wyrzuciłam.

Nie rozsypię też bukszpanów, bo popatrzcie:

Rozmydli się efekt, poza tym, ja tak bardzo zapragnęłam właśnie pączkujących!

Ze żwirem jest też mały problem. Właściwie to nie, bo po obu stronach trawnika jest go aż nadto.
Muszę przemyśleć żwir. Bukszany zostały dzisiaj dokupione, ale...nie posadzone, bo robiłam miejsce dla szałwii, przy bylicach. Wszystko przez wspaniałą aurę. Fotki nawet jakieś w tym amoku działań zrobiłam. Pokażę zaraz.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:23, 15 paź 2012

Do góry
Moja lawenda miejscami jeszcze kwitnie pojedynczymi kwiatostanami i nawet miskant gracillimus nieśmiało się chwali swoim kwiatkiem

Kulki bukszpanowe przy tarasie mają zieloniutkie przyrosty

Dla odmiany czas na zmiany... 21:18, 15 paź 2012

Do góry
może ktoś zna nazwę tej róży? mam ją na rabacie, nie jest wysoka bo tak ok30-40 cm, cudnie pachnie, powtarza kwitnienie, pokłada się na boki, niestety mam tylko zdjęcia jej pąka
Kubusiowo 21:17, 15 paź 2012

Do góry
Witam. Słodko się u ciebie zrobiło. Pozwól że zamieszczę u ciebie swoje dzieło, które robiłam sama. Masę czerwoną też, może mi nie wyszła idealna. Ale mój Karol który pomagał w dekorowaniu to uśmiech miał od ucha do ucha. Twoje torty są perfekcyjne, ogród zresztą też. Pozdrawiam

Dla odmiany czas na zmiany... 21:13, 15 paź 2012

Do góry
troszkę jesiennych klimatów

róże mojej mamy cały czas kwitną
ta biała na wiosnę będzie moja jest cudna, kwitnie bez przerwy, ale oczywiście nazwy nie znam

moje róże pnące (tak przynajmniej pisał na opakowaniu) wypóściły nawe liście i moja perovskia
Aster - astry bylinowe 21:11, 15 paź 2012

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 21:09, 15 paź 2012

Do góry
Pięknie wyglądają krzewy borówki amerykańskiej

liście liliowca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies