Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:10, 14 paź 2012

Do góry
a to jest moje nowe miejsce na nowy zakątek do zagospodarowania

lecę szukac inspiracji
z nadzieją że trafi się kolejna sobota na sadzenie tulipanów bo jeszcze mi trochę zostało
obmyslam też zamówienie róż - chodzi za mną czarna Bakarole i Pilgrim i Tosacana no i jeszcze kilka

i miłego tygodnia życzę i ciepłego i pięknej jesieni

Ogród u stóp klasztoru 21:09, 14 paź 2012

Do góry
Kto powiedział że powojniki kwitną tylko w lecie . ta sesja z piątku dowodzi że niektóre odmiany nie przejmują się jesienią

KAKIO

PILLU

JAN PAWEŁ II

na koniec lawenda - dobrze jej w słońcu . za ten sezon z malutkich sadzonek wiosennych urosła w słońcu gigantycznia

Puste pole z wysepką kwiatową 21:07, 14 paź 2012

Do góry
Bożenko – z jednorocznymi... jojojojku! – kupa roboty! Ale nie potrafię ich sobie odmówić...

Aniu – dziękuję, naprawdę się uspokoiłam, nie wiedziałam, że tam mają takie terminy...

Weroniko – to miejsce już dziś się trochę zmieniło... Wielu kolorów ubyło, za to „jęzor” się wydłużył... No nie mogę wytrzymać bez zmian... He he... „pozdrawiamy” oznacza, że sześć łapek do mnie macha? Odmachuję dwoma, za to 3 razy!

Nastąpiła rewolucja w sąsiedztwie ławeczki.
Tak było

Tak jest

W zakolu po prawej posadziłam różę Fresię, a w zakolu po lewej na razie dół! – przygotowany pod różę Ghitę
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 14 paź 2012

Do góry
ostatnie róże
czekam jeszcze na te pączki

Co z tym ogródeczkiem począć 21:00, 14 paź 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Ewa... porzuć nadzieje że kiedykolwiek uznasz jakieś miejsca za zakończone. Zawsze się coś znajdzie co można by poprawić
Pokazuj lustra

Nie mam pewności co do ciurkadełka... nie wiem czy to troszke nie za dużo jak na jedną małą rabatkę. Nie masz jeszcze jakiegoś miesca w ogrodzie? takiego w które będziesz chciała zrobić jako miejsce wypoczynkowe?

Teraz już wiem że w ogrodzie nie ma JUŻ SKOŃCZONE ,ale wszystkiego się tutaj uczę
Lustra obfoce jutro ,są w garażu ale jak pisałam są wąskie i obawiam się że będą za wąskie

Nieszko z ciurkadełkiem do wiosny mam czas ,wtedy też okaże się czy będę miała jeszcze jakiś kącik wypoczynkowy.
Szykuje mi się rewolucja na podwórku,pisałam o tym na początku .
Mam teraz taki zakątek ale jego właśnie może nie być.
Na ta chwilę mam tylko takie zdjęcia

Tak wygląda naprawdę nic ciekawego ,jeżeli zostanie to cały będzie do przeróbki,OCZYWIŚCIE Z WASZĄ POMOCĄ

BUU aż mi wstyd
Ogródkowy chaos u monitki 20:59, 14 paź 2012

Do góry
Najpierw pokażę moją rabatę z hortensjami. Tak wyglądała wiosną

póżniej przeszła metamorfozę

a teraz wyglada tak

Vanilki zakwitły chociaż przy kupnie zapewniano mnie że w tym roku raczej to niemożliwe. Na wiosnę planuję je nisko przyciąć żeby się ładnie rozkrzewiły bo te pędy są za długie i się pokładają.

Małe ogóraski już w słoiczkach. Po pasteryzacji straciły swoją intensywna zieleń i nie wyglądają już tak uroczo.

A na takim zajęciu moje dziewczyny spędziły dzisiejsze przedpołudnie. Zrobiły wszystko same także ja mogłam się skupić na degustacji. Mniammm

Nigdy nie mów nigdy 20:58, 14 paź 2012

Do góry

tu Grzesiu (Syn) z Kubusiem (Wnusio) na rowerach

zdjęcia ogródkowe będą w późniejszym terminie
Nigdy nie mów nigdy 20:55, 14 paź 2012

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:54, 14 paź 2012

Do góry

Nigdy nie mów nigdy 20:53, 14 paź 2012

Do góry
Słuchajcie, nic nie było ważne tylko one !!!!!!!! Przyjechaliśmy w piątek a tu koło drewutni kot. Niby nic dziwnego na wsi, ale ten się nie bał zupełnie, a za nim (i już się okazało za nią) trzy przecudnej urody kocięta Każde inne i malutkie Podobno przyprowadziła je we wtorek i tak sobie mieszkają u nas. Sąsiadka zza płotu je dokarmiała cały czas. A one siedzą sobie u nas i mają spokój : siedzą w drewutni, w miarę ciepło, na łebek nie pada i żadnego psa. Sielanka. Kocica bardzo szczupła, karmi jeszcze kociątka i zupełnie oswojona. Nie jest to niczyja kocia rodzinka z naszych okolic, sąsiadka zrobiła już wywiad. Czyżby je ktoś wywiózł i wyrzucił?! Nawet nie mogę o tym spokojnie myśleć!!! Ja wiem, że takie małe kotki robią wiele zamieszania w domu i często psocą, ale wyrzucić???!!!!!!!!!!!!!
Zaczęliśmy karmić, poić mlekiem, dostały wyścielaną skrzynkę , zostawiliśmy im pudło kociej karmy. I zostały pod opieką sąsiadów, nasze furki są otwarte, więc będzie się nimi opiekować.
Możecie sobie wyobrazić radość wnusia, swoje kotki!!!!!!!!!!!!!!!!
Żadne rynny nie były nam w głowie, nowe latarenki też nie
Przeleciałam po ogrodzie tylko, dalie pięknie kwitną, na wykopanie jeszcze czas. Dzieci mieczykowe wykopane, urosły bardzo, ale zdjęcia... zostały w Pszczynie, razem z aparatem
Ale mam kociątka z mamą, z komórki. Zobaczcie jakie ładne są

To mama

i jej dzieci

W cieniu - zacieniona 20:53, 14 paź 2012

Do góry
...Lilie wychodzą,niektóre mają już pączki...pomyliły im się pory roku...
Ogródek Hanusi po zimie 20:53, 14 paź 2012

Do góry
Oczywiście obróbka tego już jutro!
Miłego wieczoru!

Ziółka do kuchni
Ogródek Hanusi po zimie 20:51, 14 paź 2012

Do góry
Hanusia dzisiaj miała uroczyste zakończenie sezonu ogrodowego! Był grill w ogrodzie,ognisko i winobranie.
Pogoda dopisała,wróciliśmy z wiadrem i koszem winogron,skrzynią gruszek i pigwowców.I zatrzymaliśmy się w brzozowym gaiku,gdzie znaleźliśmy kilka kozaków i 4 prawdziwki.Starczyło na wsad do suszarki!

W cieniu - zacieniona 20:47, 14 paź 2012

Do góry
Dzwonek nn...jeszcze u mnie nie kwitł...może zdąży jak się pospieszy...
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:40, 14 paź 2012

Do góry
takiej chwili w jesienii nie lubię, ale miejsce na tulipany nowe lubię

moje najmniejsze drzewko

W cieniu - zacieniona 20:33, 14 paź 2012

Do góry
...20 min za ogrodzeniem....i grzybki...
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:31, 14 paź 2012

Do góry
ostatnio nieiwele miałam czasu na ogród
za to dziś ponownie pospacerowałam w słońcu i upajałam się jesienią i coraz mocniejszymi poczynaniami
jesieni
ta hosta trzyma się , a z klonu już liście opadły

]

Mój mały raj na ziemi :) 20:30, 14 paź 2012

Do góry
Hej! Jeszcze ucztujecie? Serdeczności nigdy za wiele....ode mnie tez uściski i głaski dla Frania,a dla rodziców...pozdrowionka.
Miłego wieczoru!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:29, 14 paź 2012

Do góry
No to gratuluję

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:26, 14 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiejsze dzielenie potwora
Przyjechała Irenka i Noemi Dziewczyny dziękuję
Pomagał również M Irenki a mój robił zdjecia

dziewczyny potwór robi wrażenie ... nawet po gilotynie i ekshumacji ... zbrzydnę z zazdrości o te Wasze spotkania ... dobrze, że paparazzi zawsze na miejscu ... apropo drabiny i innych niebezpiecznych akrobacji to Madżenka zapomniałam ... koniecznie musisz pamiętać aby jakby co ... znaczy gdybyś "żneła" o ziemię np to musisz to z gracją zrobić i chciał nie chciał pięknie się upozować ... dziś wyszło przepięknie ... pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies