Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 17:35, 16 lis 2012

Do góry
Rench napisał(a)

Zrobię co będę mogła jeszcze sporo liści naspadało przede wszystkim z mojej olbrzymiej gruszy no i jeszcze muszę trochę wsadzić z doniczek

Aniu, ta piękna róza to jak się nazywa ?

Pastella , Reniu pierwsze jej kwitnienie po zakupie
Bajkowy ogród Weroniki 17:21, 16 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bratki sieją się same...
size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/8/89727/original.JPG[/img]

Witaj Weroniko! Twój ogród to moje marzenie. Od razu zapytam jak to robisz, nawet bratki rosną pół metrowe.
O tym,że same się wysiewają nie wspomnę.
Daj mi kilka lekcji. Plis. Jak wyhodować takie kwiaty???????
Pozdrawiam Dorota
Lecę w kulki... 17:12, 16 lis 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

...byłam zgubiona, ale się odnalazłam.... jak to mawiał pewień sławny miś ze Stumilowego Lasu

Czy dacie wiarę, że to jest to samo miejsce...???
Zdjęcie robione w tym samym miejscu...w tej samej aleji, o tej samej porze roku i tej samej godzinie...
różnica może dwóch minut....
przeszłam tylko parę kroków i odwróciłam się...
i nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam....

Pomyślałam, że czasami patrzymy na człowieka z naszej perspektywy i widzimy coś całkiem innego...
jak mocno możemy się mylić...

Ania, jak Ty mądrze gadasz... Nie każdy by to zauważył i odebrał w taki sposób. Wrażliwa z Ciebie duszyczka.

Pięknie to napisałaś i pewnie wiele w tym racji, ale ta przemiana to pewnie zasługa słońca które raz oświetlało drzewa a drugi raz było przed Tobą i nie dawało drzewom koloru. Aleja przepiękna szczególnie ta cała w złocie.
ogrodoweimpresjejolki 17:10, 16 lis 2012

Do góry
Dzisiaj wstałam skoro świt i głównym moim zmartwieniem była pogoda... tak wiele od niej zależało ...

Chodziłam od okna do okna a tam wszędzie mgła i do tego "0" ...

Jak pech to pech, ale przynajmniej zrobiłam to zdjęcie kwiatków w skrzynce balkonowej

Lecę w kulki... 16:59, 16 lis 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...byłam zgubiona, ale się odnalazłam.... jak to mawiał pewień sławny miś ze Stumilowego Lasu

Czy dacie wiarę, że to jest to samo miejsce...???
Zdjęcie robione w tym samym miejscu...w tej samej aleji, o tej samej porze roku i tej samej godzinie...
różnica może dwóch minut....
przeszłam tylko parę kroków i odwróciłam się...
i nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam....

Pomyślałam, że czasami patrzymy na człowieka z naszej perspektywy i widzimy coś całkiem innego...
jak mocno możemy się mylić...

Ania, jak Ty mądrze gadasz... Nie każdy by to zauważył i odebrał w taki sposób. Wrażliwa z Ciebie duszyczka.
Rododendronowy ogród II. 16:57, 16 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

To i ja dodam swoje trzy grosze do pogaduszek. Gotować lubię, raz bardziej raz mniej, ale jednak jestem na tak. Obiad ciepły musi być inaczej się u nas nie da, no są dni wyjątkowe, ale one naprawdę są wyjątkowe
A na święta wyjechać!!! W obce miejsce!!! Chyba bym się zapłakała za domem. My w ogóle nie lubimy być poza domem, za wyjątkiem wakacji, ale i stamtąd ciągnie nas po kilku dniach, pomimo atrakcji. Takie charaktery i tyle. To chyba nie zależy od tego czy ktoś jest starej czy nowej daty.

To ja musze byc z Twojej rodziny bo też tak mam. Tęsknię za domem jak wyjadę na pół dnia.No i ciepłe jedzonko obowiązkowe. Pozdrawiam Agnieszko.

Bożenko, mam nadzieję, że mina już nie marsowa
następnym razem napiszę podanie i usprawiedliwienie w jednym

poczytałam pogaduchy, czuć, że święta się zbliżają, bo krążymy już koło nich tematycznie

co do gotowania, lubię i do tego eksperymentować, ale nie lubię gotować w stresie jak ktoś napisał, bo to ma być przyjemność; oczywiście były sytuacje, ze trzeba było szybko coś zrobić, więc były to wtedy proste potrawy, ale swoje i zdrowe; u mnie jak mieszkały dzieci, to też 4 osoby i 4 różne gusta kulinarne, więc zagwozdka zawsze była; dużo nauczyłam się od teściowej, potem modyfikowałam, ale że lubię jeść, więc to gotowanie szło mi w parze;
znak pokoju przesyłam

do restauracji średnio lubię chodzić, bo zawsze coś mi nie pasuje, z małym wyjątkiem, mam jedną, jedyną ulubioną

A co do wyjazdów, też nie cierpię długich wypadów, tęsknię za domem, więc tylko krótkie eskapady robię, a jeśli wypadną dłuższe, to mam problem; myślę, że to jednak nie zależy od wieku, lecz od typu osoby, chociaż u mnie gdzieś z dzieciństwa zakorzeniła się tęsknota i to parcie na dom, bo wtedy wypady były długie, bardzo...tęskniłam strasznie, mimo że byłam z rodzicami i rodzeństwem;

ale się rozgadałam, mam nadzieję, ze nie czeka mnie reprymenda
pozdrawiam Bożenko

Długo dziś musiałas czekac na moja odpowiedź ale nie wiem co się działo , nie mogłam nigdzie wejśc. Komputer kręcił kręcił kóleczkiem by po długim czasie napisac ze progam Web nie odpowiada czy cos w tym stylu.
Ponieważ przysłałaś gołąbka pokoju masz wszystko zapomniane.Mina też sie zmieniła z marsowej na wesołą ale lepiej w przyszłosci nie pozwalaj sobie na takie numerki....Buziaczki przesyłam.
Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 15:26, 16 lis 2012

Do góry
Na zlocie we Wrocławiu czy Goczałkowicach padła propozycja, aby opracowac naklejki - ZNAK ROZPOZNAWCZY Ogrodowiska, gdy podjedziemy pod Centrum Ogrodnicze, albo za kimś jedziemy, obserwujemy jego szybę i co tam ma. Albo uważaj na motocykle, albo dziecko w aucie, teraz można będzie się rozpoznać bardzo łatwo i powiedzieć:

O ...! Tu są nasi

Oto 3 propozycje, podpowiedzcie która najlepsza

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:14, 16 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Panna w sukni z trenem....

Jeszcze nie tak dawno był taki cudowny i na niego przyszła kolej... smutno mi się zrobiło...
Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:04, 16 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)

Niesamowite zdjęcie !!!!!!!!! super razem wyglądają, a kotek jaki pomysłowy
Kwiatki i rabatki u Elizy 15:03, 16 lis 2012

Do góry
Suche kwiatostany hortensji i rozchodnika pozostaną do wiosny i będą zdobić ogród, chociaż ich uroda trochę zblakła, ale i tak są interesujące.

Kwiatki i rabatki u Elizy 14:58, 16 lis 2012

Do góry
Dzisiaj znowu grabiłam liście, ale ponieważ było ciepło i ładnie słonko świeciło, więc zrobiłam zdjęcia chyba już ostatnim kwiatkom w moim ogrodzie. Nawet dzisiejszy nocny mróz nic im nie zrobił i jeszcze cieszą , chociaż takie maleńkie.

Ogród w Alei Lipowej... 14:54, 16 lis 2012

Do góry
justi napisał(a)

Rozmarzyłam się...to na widok i wyobrażenie zapachu. Justynko, teraz dopiero wpadł mi pomysł, że też nigdy o tym nie pomyślałam! Takie suszone grejfruty można przecież dodawać do herbaty. Zniknęła ze sklepów moja ulubiona, czerwona...w jakiej temperaturze je suszysz? Czy tylko pokojowej?
Fotorelacja z grabienia udała Ci się bardzo, bardzo!
Mój 4 arowy azyl... 14:41, 16 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
...rok później - zabawa czy praca?

Witaj Basiu Jak dla mnie, praca, nauka przez naśladownictwo.
W przyszłym roku, może dasz im szansę na kawałek własnej grządki? No, może za trzy lata, ale ciekawość i chęci można rozwijać cały czas.
Mój kawałek raju II 14:30, 16 lis 2012

Do góry

Zrobię co będę mogła jeszcze sporo liści naspadało przede wszystkim z mojej olbrzymiej gruszy no i jeszcze muszę trochę wsadzić z doniczek

Aniu, ta piękna róza to jak się nazywa ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:21, 16 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a w hortensjach brązowo

Witaj Irenko
Gotowy, zimowy kawałek ogrodu: czerwone owoce irgi, zimozielony bukszpan i brązowe kwiatostany hortensji. Za śniegowymi czapami nie tęsknisz, jak się domyślam, chociaż w swoim czasie uroku mogą jeszcze dodać. Ech, ta zima...
Poczytałam o wymianie doświadczeń na temat uprawy ciepłolubnych drzewek. Dobrze Wam, ja próbuję utrzymać przy życiu derenia pagodowego, kiepsko mi idzie.
ogrodoweimpresjejolki 13:54, 16 lis 2012

Do góry
Odwołuję akcję trzymania kciuków.... Mgła wszystko namieszała! W poniedziałek powtórne podejście... Znowu nerwy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 16 lis 2012

Do góry
a ja jeszcze jakieś fotki mam, to wrzucę, z pismem obrazkowym szybciej idzie

podoba mi się ten bluszcz, czy przetrwa?
a w hortensjach brązowo

i w tych donicach czy dadzą radę, chyba schowam je

ostatnie liście kokornoka i hortensja ogrodowa
Ławka w ogrodzie 13:29, 16 lis 2012

Do góry
ławka w altance, otwierana i składana
Huśtawka w ogrodzie... 13:25, 16 lis 2012

Do góry
huśtawka w altance

radośniejsze wcielenie
Rajski ogród Ani 13:22, 16 lis 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających w mglisty listopadowy piątek kwitnącymi jeszcze anemonami, chryzantemami i bratkami

...a teraz zmykam do pracy z mega bólem głowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies