Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 01:21, 12 paź 2012

Do góry
ja już też mówię dobranoc...
Marta ...
Aniu monte, chyba nie...nie jest szczepiony...ale nie wiem, po czym poznać ? ale raczej nie kupujemy szczepionych drzew, bo mamy mnostwo miejsca na zwykłe odmiany...
Aniu asc, przecież masz już chyba swoje miejsce na Ziemi ? szukasz czegoś nowego ? no, fajnie byłoby mieć taką sąsiadkę jak Ty
Aniu DS, no, juz rok temu myślałam, że tam dotrze...ale nie...mroźna zima 'ostudziła jego zapały', przemrożone zostały pędy na samej górze...zbliża się do drutów, ale nie wchodzi...
a tu fragment z ładnymi chmurkami...
Mój kawałek raju II 01:08, 12 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Tak, ja też podziwiam. Ania masz okazy roślin u siebie i wiele wiedzy. Często Cię widuję u różnych osób. Ciągle jakieś kwiaty u Ciebie zakwitają, coś wspaniałego pokazujesz.......A skoro o dyni mowa to coś ode mnie
dynia ozdobna w szczypiorku

A mam też przepis na dynię w zalewie kwaśnej

Hahahahaha, dziękuję za to straszydełko

Ja robię w zalewie słodko-kwaśnej
Ogrodnik mimo woli 00:58, 12 paź 2012

Do góry
Marzenko...wspominki.. przecież zbliżam się do końca mojego wątku........ Mogłam to rozciągnąć na cały jeden rok.. A ten Twój dach mnie intryguje Możesz się rozpisywać .. mnie takie tematy interesują...

Udało się skończyć kolejny temat... mogę iść spać
Dobranoc wszystkim zaglądającym, co znaczy wybaczającym, że ja nie zaglądam... ale obiecuję.. nadrobię zaległości...

Lubisz moje dziwne fotki??? .. to foto ukazało się w gazecie górskiej, dawno temu... ...... z dopiskiem "Niech moc będzie z Wami"..wiec niech moc będzie i z Wami też
Mój kawałek raju II 00:49, 12 paź 2012

Do góry
Tak, ja też podziwiam. Ania masz okazy roślin u siebie i wiele wiedzy. Często Cię widuję u różnych osób. Ciągle jakieś kwiaty u Ciebie zakwitają, coś wspaniałego pokazujesz.......A skoro o dyni mowa to coś ode mnie
dynia ozdobna w szczypiorku

A mam też przepis na dynię w zalewie kwaśnej
Ogrodnik mimo woli 00:41, 12 paź 2012

Do góry
Dałoby sie Bogdziu.... człowiek dużo wytrzyma... tylko o tym nie wie Nie chciało nam się znów wszystkiego przenosić na zimę.. a jak zwykle nie wyrobiliśmy czasowo .... Druga zima tylko do połowy była na grzejniczku.... M zasuwał na mrozie i zakładał instalacje na strychu... Nie daliśmy się... gdybyśmy się przeniesli do bloku, to kończylibyśmy budowę jeszcze 10 lat.... dalej nie skończone, ale daje się wygodnie mieszkać.. a detale... zrobi się...
I Nowy Rok 2009... w niskiej temperaturze choinka za to miała się świetnie I widok za oknem....

I podobny z lutego 2012..

Kwiatki i rabatki u Elizy 00:35, 12 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Jakoś smutno się zrobiło, pora grabić liście, porządkować rabaty... taka kolej rzeczy...

Wrzosy prawie przekwitły, ale pączkowe trzymają się dzielnie i mają jeszcze kolorek

Pierisy, nigdy nie zakwitły, listki ładne zwłaszcza wiosną, ale kwiatków chyba się nie doczekam.

Fajna u Ciebie Elizko jesień, ale niestety spektakl się kończy i przychodzi ....nawet jej po imieniu nie nazwę, bo nie lubię ma być u Was -3 st., brr
Kubusiowo 00:10, 12 paź 2012

Do góry

Suszą się hortensje i róże

Kubusiowo 00:09, 12 paź 2012

Do góry
Zdjęcia okropne ale wstawię
Kwiaty ale do dwóch tortów

Ogród Danuszy - odsłona 2 00:08, 12 paź 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?

Witaj Danusiu, bardzo dawno byłam u Ciebie.
Ja podam Ci moje typy ulubione, ale Ty decyduj sama wg swoich upodobań.
Idąc za głosem Danusi pod świerkiem jest kwaśna gleba najlepsza dla Rododendronów. Posadziłabym kilka Rh tym bardziej że i trochę cienia, a wokół możesz zrobić wrzosowisko (wrzoścće lub wrzosy), hosty niech będą dodatkiem bo jesienią zamierają. I przy Rh pięknie wygląda posadzona jakaś trawa (Morning Light, Variegatus).

Albo patrząc kolorystycznie coś bordowego by ci się przydało????ale liściaste będą gubić liście więc i tak coś zimozielone by było potrzebne....może ktoś coś innego wymyśli...

A tak wogóle to pozdrawiam leśną dziewczynę, oglądałam Twoje grzybki
Mój jesienny ogród 00:08, 12 paź 2012

Do góry
Rano będzie wszysko czarne i po sezonie, zacznie się wielkie sprzątanie.

Mój jesienny ogród 00:00, 12 paź 2012

Do góry
Wróciłem, wszystko zmrożone, szronu na zdjęciach nie widać ale zdjęcia fajne, szczególnie dęba pomalowało w jekiś dziwne wzorki. Tak się śpieszyłem ż e zapomniałem zdjęć wkleić

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:58, 11 paź 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Przyszły moje bukszpany ,miały być spore kule a mam maleństwa .Są dobrze ukorzenione ,zdrowe ale maleńkie No cóż wsadziłam ale oczekiwałam zupełnie innych bukszpanów .Wiosną muszę zamówić następne .

Dajanko ja też dokupiłam kilkanaście bukszpaników i w końcu zrealizowałam ,no prawie do końca swoje zamierzenie sprzed lat,poprawienia nasadzenia przy szpalerze cyprysów.Wykopałam piwonie bo zbytnio zacieniały róże.Róże muszę wykopać i ponownie posadzić wymieniając ziemię.Już sie bardzo wyjałowiła co widać po słabej kondycji róż.Teraz będą bukszpaniki jako obwódka.A udało mi się je kupić po 4,zł .Są z gatunku dronolistnych i kulistych-niewiele korekty potrzebują i są mocno zagęszczone od dołu.Za nimi róże z kocimiętką i firletką.W ubiegłym roku kupiłam właśnie takie i tego roku tak równiutko rosły że wcale nie musiałam ich ciąć.Jak chcesz zobaczyć to dobrze je widać koło mojej różanki.Popatrz w necie -są różne gatunki w zależności od potrzeby.Pokaż gdzie posadziłaś bukszpaniki.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:26, 11 paź 2012

Do góry
dajana napisał(a)
A róże wciąż kwitną

Róże cudne ,a jaki piękny łosoś przez wiele lat to był ulubiony kolor dla mnie.
Ania i róże i cała reszta :) 23:26, 11 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Napisz jeszcze Aniu jak jest mniej więcej grubość rabaty pod płotem.
I ile miejsca potrzeba na róże na niej?- chodzi o to jak szerokie sa docelowo te które tam masz czy chcesz mieć.
Zanim rozsadzisz tam jukę warto zaplanować tę rabatę, żeby wyszło dobrze i spójnie.

Na pewno ma ponad metr, musiałabym jutro dokładnie sprawdzic.
Pod siatkę chcę dac Lousie Odier, mam już tam Paul Ricault (przy śliwie Pisardii) i Reine des Violettes, czyli same większe, ciemniejsze róże.
Nie wiem, czy pozbyc się z tego miejsca krzewuszki?
Jeszcze jest mała, to ta o bordowych listkach z prawej strony zdjęcia

Tak to teraz wygląda mniej więcej

Większośc roślin już dzisiaj wykopałam, żeby i tu zrobic odpowiedni porządek.
Na razie myślę o tych ciemniejszych różach tyłem i trzech skupionych w przodzie miejscach, gdzie będą jaśniejsze róże, pomiędzy nimi perowskia, przodem miejscami lawenda.
Zostałyby te juki, na przykład między grupami róż, mam też niebieską lobelię bylinową, mogę z niej zrobic grupkę i rozwary białe i niebieskie.
Czyli takie coś?

to zielone przodem zaznaczyłam jako juki.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:25, 11 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ci się popsuło w łapce?
Takiej goryczki jeszcze nie widziałam....
Grzybów zazdraszczam... kotlet z kani.. mniam...
Takich niechcianych u mnie też pełno....
Dzięki za nazwę zapisałam.. i jak nie zgubię to będzie...

I wszystkiego najlepszego z okazji Twojego Święta........ I kwatuszki dla Ciebie.. sama zapomniałam że takie mam.. Pod kolor goryczki.... moje jesienne jeszcze nie kwitną....

Dzięki za śliczne tulipki. A rękę przesiliłam w sobotę w ogrodzie - spuchła, nie zginam palców, boli jak diabli. Od dawna była przemęczona. Najgorsze, że nic nie pomaga. przeraża mnie jak widzę te wszystkie ogrodniczki walczące z kilofami, łopatami i grabiami. Niestety do czasu.
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 23:25, 11 paź 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Kochani, robię rabatę pod świerkami i chciałam prosić Was o opinie

Rzut poglądowy na całość przed:

Masz dość mało miejsca między świerkami, wydaje mi się, że z czasem będziesz świerki od spodu podcinać. Zdaje mi się, że projektowane nasadzenia są za małe, nieproporcjonalne do wielkości tła.

Moim zdaniem a nawet jestem pewna, że zdecydowanie trzeba rabatę poszerzyć, aby weszło średnie piętro. Może jakieś kule na pniu, np. żółte trzmieliny, hortensje w jakimś ciągu, chociaż 5 szt, a nie po jednej w szczelinie między świerkami.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:23, 11 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Widownię też miałam podczas sadzenia .

Piękne są Twoje róże ale to zdjecie jeszcze piękniejsze.

Cudne buziuchny Danusiu ,to Twoje kwiatuszki!
Rododendronowy ogród II. 23:22, 11 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

U mnie się mieczyki po wysiewały z malusich cebulek przy wykopywaniu, zostawiłam je w ziemi i sporo wyszło, a teraz wykopałam, ale na następny rok trzeba je jeszcze będzie do przedszkola wkopać pozdrawiam

U Ciebie był śnieg to miały ciepło wiec przetrzymały. Po dwóch latach powinny w większości kwitnąc. Ja na wiosnę też posieję głównie granatowe bo mi na nich bardzo zależy.

Takie?

Aniu mój podobny ale Twój chyba bardziej we fiolet wpada.Bardzo ładny .
Rododendronowy ogród II. 23:18, 11 paź 2012

Do góry
Na dobranoc zostawiam przebarwione liście piwonii krzewiastej która od kilku lat nie chce kwitnąc ale na jesieni ma pod dostatkiem kolorów.

Kolorowych snów wszystkim życzę.
Rododendronowy ogród II. 23:17, 11 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie się mieczyki po wysiewały z malusich cebulek przy wykopywaniu, zostawiłam je w ziemi i sporo wyszło, a teraz wykopałam, ale na następny rok trzeba je jeszcze będzie do przedszkola wkopać pozdrawiam

U Ciebie był śnieg to miały ciepło wiec przetrzymały. Po dwóch latach powinny w większości kwitnąc. Ja na wiosnę też posieję głównie granatowe bo mi na nich bardzo zależy.

Takie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies