Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 19:10, 10 lut 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Szalejesz zakupowo widze...i róże...i lilie...i piwonie........a ja nic, siedzę na doopie i nawet nie specjalnie wychodze do ogrodu......raz byłam na dłużej jak słono wyszło ale poza tym nic nie robie, nie planuję, nie sieję.......jeszcze tkwię w zimowym snie chyba ..

Lilie musiałam kupic bo są nowe martagony a przy okazji cos tam jeszcze. Na róże mam miejsce zaplanowane od jesieni wiec to planowe, a piwonie kocham więc nie mogłam odpuścic, no i tak wyszło. Na przyszłosc jeszcze o powojnikach myślę ale na razie tylko myślę.
Rododendronowy ogród II. 17:19, 10 lut 2016

Do góry
Szalejesz zakupowo widze...i róże...i lilie...i piwonie........a ja nic, siedzę na doopie i nawet nie specjalnie wychodze do ogrodu......raz byłam na dłużej jak słono wyszło ale poza tym nic nie robie, nie planuję, nie sieję.......jeszcze tkwię w zimowym snie chyba ..
Rododendronowy ogród II. 17:10, 10 lut 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Zamawianie to dla mnie początek wiosny wiec zamawiam bo chcę juz tej wiosny, usiedziec nie mogę spokojnie. Zamówiłam juz lilie róże i teraz trzy piwonie.

Szalejesz, ja się zbieram i zbieram do zamawiania i na razie dalej niezdecydowana
O różanych niedolach poczytałam.
Blaski i cienie nowego życia 15:59, 10 lut 2016

Do góry
Ula żonkile i lilie mus mieć, są piękne i bezproblemowe...no czasami tylko poskrzypkę liliową trzeba tępić
Rododendronowy ogród II. 11:46, 10 lut 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Rozumiem. Mam nadzieję, że sobie odpuszczasz nie dlatego, ze ja się ociągam? Ja to najwcześniej w marcu będę mogła jakieś zakupy pierwsze zrobić. Tak czy inaczej i tak napiszę do Ciebie jak będę coś zamawiać, może się skusisz Miłego dnia

Zamawianie to dla mnie początek wiosny wiec zamawiam bo chcę juz tej wiosny, usiedziec nie mogę spokojnie. Zamówiłam juz lilie róże i teraz trzy piwonie.
Ogród z łezką II 11:38, 10 lut 2016

Do góry
Ale Marcysia cudna i jak urosła, stoi na nogach, tak siedziała na kolankach, śliczna Niech się zdrowo dalej chowa. Piękne fotki
Lilie ogladam i nie mogę wybrać
Buki tez ciachnę, bo rzadkie jakieś mam, buziaki
Liliowo i kolorowo:) 10:03, 10 lut 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Sama muszę pooglądać te lilie na internecie w tym tygtu się nie da inaczej

Koniecznie bo jest co podziwiadz, u Ciebie juz wiosna Uleńko Pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 10:02, 10 lut 2016

Do góry
No piękna wiosna już u Ciebie Ula, u mnie niestety cebulowe ciągle dosadzam i zjadają nornice nawet dziury w koszyczkach wygryzają a lilie sobie zobacz koniecznie Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 09:12, 10 lut 2016

Do góry
Sama muszę pooglądać te lilie na internecie w tym tygtu się nie da inaczej
Rododendronowy ogród II. 20:03, 09 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Nawsadzalam jakies lilie jesienia i za nic w swiecie nie moge sobie przypomniec gdzie i ile ...niedobrze ze mna

Normalnie ja tez tak mam. Raczej nie kop dokąd sie nie pokazą żeby ich nie zniszczyc.
Liliowo i kolorowo:) 19:45, 09 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Też dostałam katalog i lilie kupię, uwielbiam je, ale konkretne, wybrane, czyli pachnące i o dużych kwiatach, nie trąbkowe i martagony Danusiu pozdrawiam

Tez lubie te duże i pachnące najbardziej, chociaż azjatyckich parę też dokupię bo wcześniej kwitną. Piękny słoneczny dzień wiosenny wręcz dzisiaj był ale ja jeszcze nic nie robie, u nas taki syf w powietrzu, ze zaraz bym była chora, poczekam. Wrzosów dużo mi wymroziło Pozdrawiam i bardzo się cieszę, że już jesteś
Liliowo i kolorowo:) 19:41, 09 lut 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
To lilie sadzi się wiosną??

Można i jesienią i wiosną a ja wole na wiosne
Rododendronowy ogród II. 19:40, 09 lut 2016

Do góry
Nawsadzalam jakies lilie jesienia i za nic w swiecie nie moge sobie przypomniec gdzie i ile ...niedobrze ze mna
Moja działka na Dębowym Lesie 19:30, 09 lut 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Hej Aniu! Wpadłam zobaczyć co tam słychać u Ciebie. Widzę, że temat nasionek "na tapecie".

A u mojej babci nazywały się smolinosy.U mnie po kilku latach wyrosły w irysach ,a w tamtym roku zakwitły

U mojej babci i cioci takie właśnie rosły w ogródku Tylko one nazywały je lilie-smoluchy. Potem juz takich nie widziałam.
Macham wiosennie

A wiecie co u mnie też te lilie nazywali smoli-nosami.To takie potoczne nazwy.
Ale to fachowo tygrysie.
Teraz to z każdej grupy jest duuuużyyy wybór
Ogród z łezką II 17:59, 09 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ja juz pocięłam co mogłam teraz wybieram lilie, kuszą wszystkie, buziak

Och lilie...też bym kupiła Na razie nie mogę, zobaczę co mi zostanie po przekopaniu wąskiej rabaty pod sąsiadami. Ale za rok...poszaleję
I znowu od początku... 16:02, 09 lut 2016

Do góry
paula23 napisał(a)
No drewutnia cudna a co do oczka jeśli Ci się podoba to nie rezygnowałabym z niego tak łatwo to ma być Twój ogród i Tobie się podobać z racje tego z jest w podwyższonej rabacie od razu skojarzył mi się ze studnią życzeń w Sosnowieckim egzotarium. Wracam pracować do ogrodu bo wpadłam do domu na chwile, wieczorem postaram się znaleźć chwile to poszukam jakiś sensownych zdjęci jeśli będziesz miała ochotę zobaczyć o co mi chodzi Ukryta w gąszczu zieleni studnia życzeń Jakie wymiary ma oczko?

Dziękuje że wpadłaś jasne że mam ochotę zobaczyć Jeśli chodzi o wymiary to M musiałabym zapytać kolosem jednak nie jest planowałam tam tylko i wyłącznie lilie wodne tak żeby cała tafla była zakryta. Zazdroszczę pracy w ogródku ja narazie czekam jeszcze. Dziś już poprzesadzałam pelargonie do większych doniczek ( sadzonki robiłam jesienią). Myślę już nad pomidorkami.
Moja działka na Dębowym Lesie 15:40, 09 lut 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Hej Aniu! Wpadłam zobaczyć co tam słychać u Ciebie. Widzę, że temat nasionek "na tapecie".

U mojej babci i cioci takie właśnie rosły w ogródku Tylko one nazywały je lilie-smoluchy. Potem juz takich nie widziałam.
Macham wiosennie

A u mojej babci nazywały się smolinosy.U mnie po kilku latach wyrosły w irysach ,a w tamtym roku zakwitły
Moja działka na Dębowym Lesie 14:43, 09 lut 2016

Do góry

anabuko1 napisał(a)

Macham wiosennie
Mój mały ogródeczek :) 20:14, 08 lut 2016

Do góry
Ach piekne wspominki ,co za lilie!!
Mój mały ogródeczek :) 18:13, 08 lut 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Dominiko kwiaty mogłyby już od nowa kwitnąć już się tęskni za nimi
jeszcze troszkę i będziemy się cieszyć

lilie śliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies