Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

tulucy 17:15, 25 lut 2016

Ja łubin siałam do gruntu, ciekawe jak przezimował, o ile w ogóle
tulucy 19:05, 25 lut 2016

Gosiu dziękuję za informację u mnie robiłam zgodnie z instrukcją od naadawcy nasionek, a trochę mnie to martwiło, że muszę czekać z tą lodówką, to część wyjmuję i sieję już, czyli w sobotę pewnie
AgataP 19:16, 25 lut 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu dziękuję za informację u mnie robiłam zgodnie z instrukcją od naadawcy nasionek, a trochę mnie to martwiło, że muszę czekać z tą lodówką, to część wyjmuję i sieję już, czyli w sobotę pewnie

Też będę siać w tym roku, a co tam.. może coś mi wyjdzie, nabiorę wprawy jak Gosia, która choćby piach siała to i tak wzejdzie

Zgodnie z kalendarzem księżycowym najlepszy czas siania to 25-26 i 28-29
anka_ 22:01, 25 lut 2016

Gosiu niesamowita jesteś. Dobrze dziewczyny piszą- królowa wysiewów. Przeczytałam wątek, zapiski zrobione. Mnóstwo informacji ogrodniczych, a i z przepisu na dżem cytrynowy z cukinii skorzystam. Do tego wspaniała historia z Panem z nasionkami - fajnie, że są tacy ludzie.
Podziwiam talenty plastyczno-technicznie syna.

margaretka3 napisał(a)

Ja też się nieraz do tych lepców przyklejałam, klnąc okrutnie, ale efekt jednak był, zdziesiątkowane ziemiórki, więc znowu powieszę.

Gosiu a próbowałaś kiedyś podlewać tytoniem? Ja stosuję tą metodę od wielu, wielu lat i zawsze skutkuje.

margaretka3 napisał(a)
kwiat marchewki purpurowej odm. Purple Haze.

Zakwitła ci w tym roku co wysiałaś, czy zostawiałaś na drugi rok? Bo ja miałam w tamtym roku tą marchew, ale kwiatów nie miała.

margaretka3 napisał(a)

Ja mam fajny przepis na ciasto czekoladowe bez mąki, mogę Ci zapodać, gdybyś potrzebowała Fajny, bo smaczny, szybki i wychodzi z zamkniętymi oczami

Można prosić?....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
margaretka3 10:16, 26 lut 2016

tulucy napisał(a)
Może gdzieś mi wzejdzie, bo wysypałam ziemię z pojemnika na grządki - tylko jak ja bym to miała poznać

Zaznacz sobie czymś I na wszelki wypadek nie bądź gorliwa w plewieniu
margaretka3 10:31, 26 lut 2016

Juzia napisał(a)

Nie no....muszę się psychicznie nastawić ze dwa dni
W sobotę albo niedzielę wysieję
Możesz mi przypomnieć za dwa dni

Nastawiaj się, nastawiaj
To masz jeszcze aminka Tak się we wrześniu dopiero zaczął rozkręcać:

margaretka3 10:33, 26 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale ładnie miałaś , a nie pokazywałaś Niedobra Dobrze , że się poprawiasz teraz

Sylwuś, pokazywałam, pokazywałam. Ale inne ujęcia - mam nadzieję.
Milka 10:33, 26 lut 2016

Sama dopiero w planie mam siew, bo ja do gruntu, muszę sobie jakieś tabliczki kupic, małe i duże z opisem, bo znowu z liliami sie pogubię. Tylko by mój łobuz psiak nie wyciągnął, bo wiadomo co
margaretka3 10:35, 26 lut 2016

Milka napisał(a)

Ja też z tych, co go lubia i będzie go u mnie sporo, dalie, wszędzie rozsiany mekonopis walijski-bardzo się rozplenił, lilie i aksamitki

Super, że i Ty go lubisz Wczoraj kupiłam irysa niemieckiego w kolorze pomarańczowym A dwa dni temu krokosmię też w tym kolorze
Milka 10:35, 26 lut 2016

margaretka3 napisał(a)

Irenko, każdy ma swój ulubiony sposób siania Też nie lubię, ale jest przynajmniej czym rączki zająć. Chociaż... nie, lubię, lubię, przecież ciągle nad tymi doniczkami teraz wysiaduję Jak kwoka nad pisklakami!

Czeremcha będzie - niepodważalnie

Bezprzecznie to lubisz