Na razie mam tam tuje danica, turzyce raureif, hortensje Cotton cream, magnolię wildcat, wiąza camperdowni (widać tylko kawałeczek w lewym dolnym rogu i te listki zwisające z góry), jakieś pieńki, berberysy red tower, hortensję shikoku flash, i sporo wolnego miejsca. Tylko pogoda nie sprzyja na sadzenie
Nawet nie chce się w taki upał nic robić na działce teraz to tylko siedzieć w domu. Po południu nic nie zrobisz bo za późno.
sasanki już przekwitły, wiosenne kwiaty tak samo.
takich gości już nie ma i rzadko zdarzają się
zaczyna mi kwitnąć papryka i pomidory
tak kwitnie mi jeden gatunek goryczki
Witam pisałem 2 posty powyżej w 2021 roku, dziś mamy koniec czerwca 2022 i po pierwszym pięknym kwitnieniu wiosną tego roku (kwiaty) i dużym przyroście rośliny - już jest wielki, niestety znów zaczęło go coś brać. Nie wiem czy to różne przypadłości czy po prostu różne stadia choroby/ataku szkodników. Bardzo proszę o pomoc w temacie.
Dziewczyny, które chciały ode mnie nasiona ostrogowca - okazuje się, ze mam u siebie jednak lepnicę wschodnią Olśniło mnie oglądając zdjęcia w ogrodzie Bee. Przypomniałam sobie, że w zeszłym roku sypnęłam na rabatę przeterminowane nasiona lepnicy właśnie. Jeżeli mimo wszystko jesteście zainteresowane nasionami, to dajcie znać. To żelazna roślina na gorące, suche rabaty.
Judith, cień jest luksusem. Jak ciepło masz w domu? U mnie 24 i nie ma różnicy, czy pracuję w domu czy na tarasie w cieniu. A, jest różnica, inna jest wielkość monitora
Wstawiam zdjęcie dwóch krzaczków Ascot, zobacz, co wyczyniają
Zapomniałam wrzucić zdjęcia z Pl. Unii Lubelskiej. Przejeżdżałam tamtędy w piątek. Zdjęcia słabe, bo prowadziłam i miałam tylko tyle czasu, ile było czerwone światło.
Ale nasadzenia zacne.
Witam.
Od zeszłego roku igły żółkną i opadają, na niektórych końcówkach paków widać tak jakby żywicę. Psikałem kilkukrotnie Scorpion 325 SC, Emulparem, ostatnio poliversum.
W sumie nie wiem co mu dolega i tak bładzę. Proszę o pomoc, dziękuję.