Witam w moich skromnych progach bardzo mi miło, że się podoba, szczególnie takiej znawczyni tematu jak Ty Dzidko Nie mogę się już doczekać jak wszystko urośnie a najbardziej czekam na czas kiedy będę mogła zakładać ogród docelowy tym marzeniem żyję Pozdrawiam
Ta ostatnia rabata bardzo mi się podoba i tez taką mam tzn. jeszcze niezupełnie ale się tworzy. Trawy, marcinki, rozchodniki, najładniej wyglądają jesienią i gdy inne rabaty mają szczyt urody za sobą, ta dopiero teraz wygląda pięknie.
Rośliny o których piszesz zawsze pozostawiam na zimę.
No to jeszcze trochę jesiennie dynie już w folii obsychają
selery olbrzymy jutro oczyszczę to pokażę, na rękę się nie mieszczą
papryka pomidorowa dochodzi w folii inne odmiany w szklarence, za dużo w słoiki nie włożę, bo codziennie jemy do kanapek
berberysy zaczęły się na dobre przebarwiać no i maja mnóstwo owoców astry angielskie i biale marcinki
pięknie przebarwiona borówka amerykańska
Aniu, czy twoje winogrona są duże? bo moje są nieduże, ale słodkie i smaczne. Już właściwie ich nie ma, bo sama zjadłam. Ciemne winogrona są bardzo zdrowe, właśnie ta ich granatowa skórka ma najwięcej zalet. Ale ty o na pewno wiesz. U nas zimno i wietrzno, ale chciałabym jechać na działkę, chociaż M dalej przeziębiony. Pozdrawiam
Bożenko to chyba ta sama odmiana są nieduże bardzo ciemne i smaczne
Dzidko bardzo podoba mi się ta rabata, to chyba jest fragment jakiejś dużej, końca nie widać
Masz może zdjęcie tego miejsca jak wygląda latem, ile ma szerokości ?
Rabata o którą pytasz, to ta w głębi za oczkiem. Kształt ma nieregularny,
Ponieważ jest widoczna z tarasu staram się by stale coś się na niej działo.
Zdjęcie podkradłam Ewie - Pszczółce.
Nie potrafię powiedzieć jaka jest jej wielkość. Ale zawsze mogę zmierzyć.
Do Włoch turystów przyciągają oprócz zabytków, amosfery, klimatu i doskonałej kuchni,również znane marki.
Mnie zachwyciło wnętrze tego butiku, a właściwie niebanalne oświetlenie.
We Włoszech nawet żyrafa musi mieć ekstra szpilki
A mnie szczególnie przyciągnął ten widok. Uwielbiam sklepy wnętrzarskie.