Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 14:41, 11 lis 2012

Te powojniki i gałązki ognika wplatałam w wieńce na groby, aż dziwne że kwiaty powojnika jeszcze są o tej porze. Fioletowy i pomarańczowy tworzą piękny kontrast na tle zieleni.

Zachwyca kępa bodziszka:

EPODLAS 17:29, 11 lis 2012

Gabrysiu, nastrojowo, cudnie jest na twoim tarasie. Sama chętnie bym tam posiedziała i poczytała dobrą książkę. Odrabiam zaległości i wzięłam się za czytanie. Ostatnio przeczytałam 'Marzenia i tajemnice Danuta Wałęsa' Lubie biografie, ale nie tylko. Przez zimę mam nadzieję przeczytać kilka dobrych książek.
Enya73 17:31, 11 lis 2012

O jakie piękne, energetyczne kolorki Co to za odmiana bodziszka?
Kuklik 17:36, 11 lis 2012

I właśnie po to ma się ogród

Pomarańczowy i fiolet to moje ulubione zestawienie
Pozdrawiam.
bogumila 20:23, 11 lis 2012

...takie małe okno na świat...piękne zdjęcie.
Bogdzia 20:52, 11 lis 2012

Gabriela napisał(a)
Te powojniki i gałązki ognika wplatałam w wieńce na groby, aż dziwne że kwiaty powojnika jeszcze są o tej porze. Fioletowy i pomarańczowy tworzą piękny kontrast na tle zieleni.

Zachwyca kępa bodziszka:

Piękne kolory a te podusie , książka i kubek w poziomki na białej ławeczce- marzenie....Pozdrawiam Gabrysiu.
Joku 20:53, 11 lis 2012

Gabrysiu wspominałam twoje kompozycje na groby przed 1. listopada. Masz jakieś zdjęcia tych sprzed niecałych dwóch tygodni?
Gabriela 23:12, 11 lis 2012

Cieszę się, że obejrzałyście te resztki lata jesienią w moim ogrodzie
Bożenko, zima i długie ciemne popołudnia i wieczory to wielki czas czytania. Mam też kolejkę książek do czytania i parę "chciejstw" do kupienia i parę takich do powrócenia, bo kiedyś zachwyciły.
Enya, nie wiem co to za bodziszek, na pewno nie łąkowy, choć to wysoka odmiana z intensywnie niebieskimi kwiatami. Jak znajdę jakieś zdjęcie z lata, to wkleję, możę ktoś będzie wiedział.
Iza - my wiemy o co chodzi z książkami i ogrodem.
Bogusiu, Bożenko, cieszę się że spodobała Wam się moja jesień.
Jolu - zrobiłam oczywiście jak zwykle dziewięć wieńców na groby, ale ani jednego zdjęcia, jakoś nie miałam do tego głowy a i pogoda była niesprzyjająca. Co do zasady - były podobne jak rok temu, tyle że bez hortensji, z białymi dużymi chryzantemami, Tylko dwa wianki były inne - z jodły z ognikiem, ostrokrzewem i tymi wielkimi kwiatami powojnika President, a to przypadek, bo nigdy jego kwiaty nie trzymały się aż tak długo. Teraz to sama żałuję, że nie zrobiłam im zdjęć.
Pszczelarnia 23:40, 11 lis 2012

Gabrysiu, i u Ciebie piękne kolory (bodziszek jak dobre wino owocowe). I nastrój ( poduchy+kubek+książka). To jest niespodziewana radość w listopadzie, że może być tak pięknie. A ... "Shirley" - mówisz ........
Pszczelarnia 23:43, 11 lis 2012

Pięknie u Ciebie! Jeszcze czuję te promienie słoneczne dzisiejszego dnia.