Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:39, 07 paź 2012

Do góry

Wróbelki w dni upalne napajają się w moim oczka, zdarza się nawet, że ich z 30 jest

Piękne zdjęcie, zauroczyło mnie

Dziękuję za wizytę u mnie, dobrze, że to początek wątku, więc szybko nadrobiłam całość, ogród jest fantastyczny i tak jak wszyscy proszę o zdjęcia ptaków z ogrodu
Ogród Sylwii od początku :) 19:36, 07 paź 2012

Do góry
Agacia napisał(a)

Z jesiennymi pozdrowieniami .......

Zaraz zaraz, już te zdjęcia widziałam, a dopiero mi się rzuciło w oczy: cóż to za roślina na pniu?! Jaki fajny kształt!!

To jest thuja orientalis Franky Boy szczepiona na pniu .....
W cieniu - zacieniona 19:35, 07 paź 2012

Do góry
...pod drzewami na zacienionej ...tylko takie grzyby.
Mój jesienny ogród 19:30, 07 paź 2012

Do góry
Wiktorio dla Ciebie moje leszczyny tureckie, mam dwie.

Pokaże Ci jak 3 lata temu przeciągnąłem o 3 m samochodem, ze szpaleru czerwonych które ją prawie zagłuszyły i musiałem ją ratować.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:26, 07 paź 2012

Do góry
Dzięki Wam, że jesteście

Ogród Sylwii od początku :) 19:24, 07 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Z jesiennymi pozdrowieniami .......

Zaraz zaraz, już te zdjęcia widziałam, a dopiero mi się rzuciło w oczy: cóż to za roślina na pniu?! Jaki fajny kształt!!
Pszczelarnia 19:20, 07 paź 2012

Do góry
finka napisał(a)
to ja się troszkie porządzę myślę Ewo, że nie będziesz miała nic przeciwko...

piękna lecz chlodna niedziela 23 wrzesnia

Wow....przepiękne klimaty. Drewno ławeczki z różowiejącymi kwiatostanami hortensji....
zielonastrefa 19:16, 07 paź 2012

Do góry
c.d.

Po przeszukaniu internetu natrafiłam na odmianę Lavender Lassie. Czy to ona? nie wiem Proszę o pomoc
Moja największa pasja - ogród 19:14, 07 paź 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...beczę...

zjem za ciebie, ale gdyby teściowa z pełnym poświęceniem nie poszła na grzyby, to figę z makiem bym jadła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:13, 07 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
tak, Twoja werbena przecudna.ile ma lat?

Eeeeeeeee - lat? Tak wyglądały siewki posadzone 24 kwietnia tego roku

Ogród Sylwii od początku :) 19:12, 07 paź 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

Sylwia, śpieszę donieść, że będę zżynać twoje dekoracje doniczkowe bo mi sie ogrooomnie spodobały

Ależ proszę bardzo
Kolorowy ogród na piasku 19:12, 07 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

serce mi zadrżało...

Mi tak samo - to ma być październik?

Moje również... to już małe trzęsienie ziemi
Moja największa pasja - ogród 19:04, 07 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

...chcielismy jechac dzisiaj na grzyby ale pogoda nie dopisała...zbyt zimno i mokro a to zagrożenie dla zdrowia... szkoda...było przeciez tak fajnie w ostatnich dniach ale nie było czasu na grzyby...

ja tez nie mam kiedy zbierać grzybów, ale bardzo bym chciała, bo uwielbiam grzybobranie
za to moi rodzice i teściowa są na grzybach prawie codziennie, jak mówią, dzień bez grzyba dniem straconym

...a potem szaleństwo w kuchni...mniammm
zielonastrefa 19:02, 07 paź 2012

Do góry
Skoro tak dobrze poszło z rozpoznaniem Iceberg to wrzucę teraz kilka zdjęć innej mojej róży. Jest to róża wielokwiatowa, różowa, bardzo mocno pachnąca (tak jak róża pomarszczona - ta na konfitury), osiąga ok. 1 m wysokości, pędy przewieszające, powtarza kwitnienie, kwiaty ćwierćrozetowe. Albo nie ma kolców, albo ma ich bardzo mało. Kwiaty średniej wielkości. Nie choruje specjalnie
Mój jesienny ogród 19:02, 07 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)

leszczyna turecka

Dzięki za miskanty, prawda, że z dnia na dzień coraz piękniej? Aby nie było szpadku temperatury, kolory posypią się. Leszczyna turecka nie kokietuje przebarwionymi lśćmi, najlepsze trzyma na zimę: korę.
Roglądałam się za tą leszczyną.
Moja największa pasja - ogród 19:01, 07 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

a tu ususzone zbiory, ale nie moje, tylko moich rodziców

To mnie zmotywowałaś do przerycia jutro lasu, bo ja dziś z mojego ledwo zakrytego dna wiaderka się cieszyłam, a przy takich zbiorach to chyba zwariowałabym ze szczęścia
Pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 19:01, 07 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu masz śliczne nasadzenia na rabatkach, co Ty kombinujesz? za każdym zakrętem coś nowego i pięknego mnie się u Ciebie bardzo podobało, a Bonica śliczna, to jest krzaczasta rabatówka

Aniu dziękuję za miłe słowa Mi ogólnie też sie podoba.... ale zawsze może być lepiej... no i nie wszystko sie podoba..... ale ja z tyc hco lubią mieć co robić, wiec się nei martwię tym tak bardzo....
Nie mam pomysłu gdzie za rok posadzić dalie... bo wtykam gdzie popadnie... i to są błedne miejsca... a szkoda, bo to fajne kfiatuchy...

Aniu ja swoje dalie staram się sadzić blisko ogrodzenia bo jak się zaczynają wywracać, oczywiście te wysokie to je podpieram takimi podporami z drutu zaczepiając końce o siatkę

Mały problem... wolnego kawałka płota u nie nie ma Naokoło posadzone iglaki, tylko bylinowy sie zostaje, ale tam na większości mam te moje wielkie róze., wielkie maryśki, trawy.... , reszta nawet nie najgorzej wygląda..wiec nei będę ruszać... chyba, ze wywalę wysokie astry bo juz i tak wygladaja jak półpupek za krzaka......Wielki ogród i miejsca brak.......
Moja największa pasja - ogród 18:59, 07 paź 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...chcielismy jechac dzisiaj na grzyby ale pogoda nie dopisała...zbyt zimno i mokro a to zagrożenie dla zdrowia... szkoda...było przeciez tak fajnie w ostatnich dniach ale nie było czasu na grzyby...

ja tez nie mam kiedy zbierać grzybów, ale bardzo bym chciała, bo uwielbiam grzybobranie
za to moi rodzice i teściowa są na grzybach prawie codziennie, jak mówią, dzień bez grzyba dniem straconym
Grubej dyni zmagania z naturą 18:56, 07 paź 2012

Do góry
I ostatnie na dziś:
Nasadzenia pod kątem przyszłej rabaty, z sosny hakowatej będzie coś na kształ bonsai. Rządek wierzb do przesiedlenia, ale mąż ma do nich sentyment, bo pierwotnie wyrastały spod fundamentów domu

Rabata owocowa, są już borówki, na dniach dojdą maliny

Świerki w coraz lepszej formie

Winogrona, które mają nieco przysłonić jadalnię, przed nimi jałowce płożące, wzdłuż okna - juki
Mój jesienny ogród 18:53, 07 paź 2012

Do góry
Irenko wybrałem większe perspektywy dla Ciebie]
Vito a dla Ciebie miskanta

klon zwyczajny

widok przez środek podwórka

leszczyna turecka

trawki

brzoza chińska

miskant z kaliną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies