Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:27, 04 paź 2012

Do góry
jeszcz erano po lewej stronie sznurka była rabata, wieczorem jest trawnik... rękoma ledwo ruszam

z tej strony patrząc z prawej strony

potem
przyszedl czas na porzadkowanie i równanie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:26, 04 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Irenko, witaj w nowym wątku, pozdrawiam serdecznie

Marzenko, cudne powitanie...dziękuję i zapraszam
Początki w Kruklandii 20:23, 04 paź 2012

Do góry
Lime Marmalade też się raczej przyjęły

Początki w Kruklandii 20:21, 04 paź 2012

Do góry
NN

Kurna...perz mi w kadr wlazł

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:20, 04 paź 2012

Do góry
zaczełam od wykopania większości roślin

potem usunelam kostkę ktora eobiła za obrzerze, przygotowałam ziemię i kijkami wytyczyłam nową linie trawnika

potem zaczeła się zabawa zdejmowałam darń kawałkami i układałam tak by powstała nowa linia trawnika

zabawa trwała troszkę

potem poszerzyłam delikatnie zakole
Początki w Kruklandii 20:19, 04 paź 2012

Do góry
Tu nie widać, ale kule też lekko zażółcone...

Ginger Peach puściły listki
zielonastrefa 20:12, 04 paź 2012

Do góry
Dziś po przygodzie z Chopinem, postanowiłam przyciąć lawendę, bo nie mogłam już na nią patrzeć. Taka była wysoka i przewracająca się, że stwierdziłam, że jej wdzięk już dawno minął. Najpierw ścięłam kwiaty do zasuszenia, a później resztę. Niestety teraz to dopiero jest brzydko. Zostały tylko te suche wnętrza krzaczków. Przyglądając się im stwierdziłam, że wiosną je zabiorę z miejsca gdzie teraz są, a na ich miejsce posadzę jakieś ładne wszystkie jednakowe żurawki lub niskie trawki A lawenda pójdzie na rabatę kwietną, którą zrobię też wiosną.
Jak się już uporałam z lawendą to posadziłam wczoraj kupionego miskancika Długo mu szukałam miejsca. Ostatecznie będzie przy tarasie i schodach do domu. Zadecydowało popołudniowe słońce, które cudnie go oświetliło i to, że miskant przedłuży roślinną ścianę z bluszczu i razem z nim bardziej osłoni taras od wścibskiego wzroku sąsiadów
A teraz relacja z sadzenia

Może i część nadziemna rośliny jest skromna, ale korzenie są mocne i z ziemi wychodzi mnóstwo młodych pędów

Uwielbiam te liście

Posadzony nie wiem tylko, czy nie powinnam go przesunąć w prawo?
Tak, więc wszyscy mają variegatusa - mam i ja

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:10, 04 paź 2012

Do góry
dzisiejszy dzień spędzilam na dalszej przemianie tej rabaty
Ogrodomania Oli 20:08, 04 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)

Wspaniale,kolorowo. Jeszcze raz się zachwycam. A kwiaty pod rozplenicą są fajnym zestawem. Ciekawe czy ona je zasłoni. Trawy są w ogóle wspaniałym uzupełnieniem rabat. U Ciebie taki dojrzały ogród.
Pozdrawiam
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:08, 04 paź 2012

Do góry
martika napisał(a)

Cudne te widoki z lawendą i ten rozchodnik... wcale u Ciebie nie widac jesieni!

Prawda?? Też jej wczoraj wogóle nie czułam. Gdyby nie te opadające liście orzecha włoskiego...
Nawet brzozy co też już powili powinny liście zrzucać są jeszcze zielone.
I tak sobie wczoraj policzyłam że mamy aż 7 miesięcy kiedy się można cieszyć ogrodem

Pięknie z tą lawendą, tez chyba posadzę w przyszłym roku, nie chyba, na pewno

Się nawet nie ma co zastanawiać. Lawenda w ogrodzie to MUS!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:06, 04 paź 2012

Do góry
Nie wytrzymałam ostatnie posadziłam kiedy było już ciemno. Kopanie dołów mnie bardzo zmęczyło Z drugiej strony nie zdążyłam zrobić zdjęcia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:02, 04 paź 2012

Do góry
Miło mi być w Twoim nowym wątku.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:02, 04 paź 2012

Do góry
Przyszła dzisiaj przesyłka z hortensjami a wyglądają tak

Wszystkie razem prezentują się dobrze ,równiutkie silne sadzonki Jestem zadowolona

Początki w Kruklandii 19:56, 04 paź 2012

Do góry
"łapczywie się na żarcie rzuci"

Ja ziemię mam w każdym miejscu inną. Kiedyś na tym terenie była żwirownia, ale przy drewutni mam glinę a na rabacie pod płotem trzcinowym mam czarną ziemię na szpadel. Pod samym domem mam żwir i resztki z budowy w tym dachówki i krawężniki Reszta to piach....

Pokaże Ci coś

Tu są trzy bukszpany. Ziemia jest pod każdym taka sama. Tak zamo nawożone....czyli prawie wcale nie licząc paru psiknięć florovitem dolistnie I dwa, na które pada słońce są żółte, a ten w cieniu zielony.
???

ogrodoweimpresjejolki 19:54, 04 paź 2012

Do góry
Joluś zdrówka...zdrówka....i jeszcze raz zdrówka życzę, bo jak zdrówko dopisuje to wszystko inne jakoś się układa

Mój jesienny ogród 19:49, 04 paź 2012

Do góry
Marto, jesteś szczęściarą, bardzo lubię patrzeć na przelatujące gęsi i żurawie. Dziś byłem przez pół dnia na podwórku i nic mi się nie trafiło.
Wiktorio, powiedz jak tego nie robić, przecież to jest tak piękne zjawisko że nie da się tego nie pokazać i nie chwalić. Ja propaguję wszystko co jest piękne, nawet biebrzański park w którym się zabujałem, Pokazywałem fotki Marcie i Tamaryszkowi nawet zawiozłem jej dwa piękne albumy, mogę i Tobie puścić jeśli lubisz takie klimaty.
Urszulo mój admiration jest już ukorzeniony, Jak nie zapomnę to go pstryknę.
Ewo dzięki za hostę, Ty tak szybko zmieniasz avatary że ja nie wiem czy Ty to faktycznie Ty.
Elu, już naprawiłem to niedopatrzenie, sorki.
Dziś, ostro popracowałem na ogrodzie, miałem pomocników to musiałem ich wykorzystać. Truskawki ogolone ale tego było ło matko. Poleciałem po agro szmatę i jutro będę dosadzał 5 rządków, tyle było

sadzonek że szkoda było wyrzucić. Kwiatki wyrwane, ziemi nowej nawiozłem i kompostu a na to obornik.

Już zaorałem teraz zjadłem obiad i idę rozrobić Emy i podlać trza ale mi się nie chcę ale jak mus to nie ma pomiłój. Jest dziś prawie upał i ciemno a Emy to kochają a na zimę muszę ich się pozbyć.

To moje datury.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:47, 04 paź 2012

Do góry
Witaj Miła w nowym wątku

ogrodoweimpresjejolki 19:45, 04 paź 2012

Do góry
Jolu... zdrówka przez następne latka.......
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:44, 04 paź 2012

Do góry
Co to za trzy roślinki poniżej...? Z kolejną wizytą w ogrodach Kapias...

zielonastrefa 19:37, 04 paź 2012

Do góry
A teraz Wam pokażę chyba już ostatni z tegorocznych kwiatów mojej Chicago Peace, ukorzenianej w tamtym roku. Parę dni temu posadziłam ją z pąkiem na docelowe miejsce na różance. Dziś wygląda tak:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies