Witam,
mam ogromną prośbę
Czy mógłbyś podać trochę więcej szczegółów odnośnie odciągów, takich jak na tym zdjęciu
Bardzo interesuje mnie tego typu 'formowanie' roslin, ale nie bardzo wiem, jak i czym przymocować linę/sznuerk do podłoża.
pzdr.ewa
Buki jak marzenie. Coś pięknego. Fajne te kule, wyglądają trochę jak wielkie bańki
mydlane, nie mogę się doczekać aż będziecie montować Będą emocje na 100%.
Gapa spóźniona przyszła, zostawiam kwiatucha i żalę się że tak mało zdjęć na 700 stron z tak pięknego ogrodu. Madżena dawaj więcej fotek buziole przesyłam
Znam ogród gdzie już duża posadzona rosła 7 lat miała ponad 3 m i poprzednia zima ją wykończyła.A właściciele myśleli,że skoro już się zaaklimatyzowała to nic jej nie będzie.Jest więc nieprzewidywalna jej wytrzymałość.Pozdrawiam dziewczyny serdecznie.
Piękna ta rodgersja, czy duże drzewo z niego wyrośnie?
Witaj Elu
Kasztanowiec drobnokwiatowy dorasta do 4m. Mój dopiero ma ponad 2 m.
A rodgersja kasztanowcolistna, to rzeczywiście piękna, majestatyczna bylina, dorastająca do 1m.
No właśnie, chodziło mi o tego kasztanowca, liście takie podobne i coś mi się poplątało.
Piękny jest i chyba by u mnie pasował, muszę o nim poczytać, dzięki, pozdrawiam.
Tak właściwie to nie jestem na 100% pewna bo ma takie szerokie żdźbła, moja ma okrągłe prawie w przekroju.
Mam całkowite zaufanie do Twojego oka Więc to na pewno ta. Ważne że Carex! To już nie zmyli mnie w
szkółce. Dzięki poprzednim realizacjom zdecydowałem się na "Ice Dance" i powiem że lepszej trawki chyba nie
mogłem sobie wymarzyć. Ta miedziana daje super efekt przy serbach. Ślicznie dziękuje za dokładniejsze fotki :*
No i miskanty.
Bokiem rabata prezentuje się ładnie
Gorzej od frontu
Myślę żeby przesunąć Cyprysika na lewo (tu gdzie stoi doniczka) a w jego miejsce dać jeszcze jedną kulę bukszpanową...???
Justynko, to jest słoneczne miejsce?
nie łączyłabym kostrzew z tojeścią, tojeśc musiałabyś podlewać dość mocno, a kostrzewom może to zaszkodzić w nadmiarze, zwłaszcza jesienią i zimą nie lubią nadmiaru wigoci.
Duże rochodniki mają fajne odmiany, może sobie pooglądasz w necie: np niewysoka czerwonolistna chyba Vera Jameson (to zdaje się z rozchodników karpackich Sedum telepium, one są mniej zawarte niż Sedum Spectabile), no i sam rozchodnik olbrzymi właśnie. Np. czerwonolistny karpacki przed bukszpanami a jakiś wysoki olbrzymi z jasnymi liści z tyłu, plus kostrzewy i bukszpanowe kule w środku.
A miskanty, nie gniewaj się, ale mnie się tak sobie tam podobają. Może jeden gdzieś koło tej kuli na pniu, ale tak w szpalerze trawy zlewają się ze sobą. Przynajmniej na zdjęciach. Z z boku faktycznie ciekawiej to wygląda niż od frontu. A może w realu ciekawiej niż na zdjęciach. Ale czegoś brak, jakiegoś kontrastu, podkreślenia.
Dzisiaj mimo piątku - oj działo się w pracy! Ale już jest piątkowy wieczór, LUUUZY!!! Uwielbiam!!
Wstawię wczorajsze foty, bo czasu nie miałam, a zachwilę nie będą aktualne Już nie są, bo wczoraj trawę skosiłam...
Miejsce pod trawy... ale chyba jednak będą tu hosty - jeśli brzoskwinia zostaje (tuż nad tym miejscem, mocno je zacienia i wysusza. Nie mam mocy przerobowych, bo wypadałoby od razu pozbyć się całej włókniny... ale tam jest milion taczek ziemi do wywiezienia...
W jeżynach zrobiło się luźno -wycięłam ubiegłoroczne pędy które owocowały w tym roku:
Resztki owoców na niej:
Rzut oka w stronę domu = przekwitły już jeżówki, rudbekie też kończą kwitnienie...
I dalej:
za ptaszorkami kwitną czerwone jeżówki - pink poodle, hot lava, a z przodu walczy zasuszona pełna czerwona - zapomniałam nazwy...