Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały mój świat - zielona dolinka 21:20, 07 wrz 2012

Do góry
Oto kilka kolejnych zdjęć, podjazd i prawą stronę ogrodu zrobiliśmy w zeszłym roku.
Wrzosy dosadziłam po wytyczeniu ścieżki.

Ogród Bogusława 21:19, 07 wrz 2012

Do góry
Witam,
mam ogromną prośbę
Czy mógłbyś podać trochę więcej szczegółów odnośnie odciągów, takich jak na tym zdjęciu

Bardzo interesuje mnie tego typu 'formowanie' roslin, ale nie bardzo wiem, jak i czym przymocować linę/sznuerk do podłoża.
pzdr.ewa
Zimozielony ogród przy białym domu 20:43, 07 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Buki jak marzenie. Coś pięknego. Fajne te kule, wyglądają trochę jak wielkie bańki
mydlane, nie mogę się doczekać aż będziecie montować Będą emocje na 100%.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:41, 07 wrz 2012

Do góry
Gapa spóźniona przyszła, zostawiam kwiatucha i żalę się że tak mało zdjęć na 700 stron z tak pięknego ogrodu. Madżena dawaj więcej fotek buziole przesyłam

Zimozielony ogród przy białym domu 20:37, 07 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

I araukaria - nie zimuje u nas

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.

Wolę napisać że nie zimuje kochane, bo u nas w Warszawie niestety kiepsko z tym. Młode egz. najlepiej dobrze okrywać lub wynosić do garażu.

Znam ogród gdzie już duża posadzona rosła 7 lat miała ponad 3 m i poprzednia zima ją wykończyła.A właściciele myśleli,że skoro już się zaaklimatyzowała to nic jej nie będzie.Jest więc nieprzewidywalna jej wytrzymałość.Pozdrawiam dziewczyny serdecznie.
To właśnie tu 20:35, 07 wrz 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Piękna ta rodgersja, czy duże drzewo z niego wyrośnie?

Witaj Elu
Kasztanowiec drobnokwiatowy dorasta do 4m. Mój dopiero ma ponad 2 m.

A rodgersja kasztanowcolistna, to rzeczywiście piękna, majestatyczna bylina, dorastająca do 1m.

No właśnie, chodziło mi o tego kasztanowca, liście takie podobne i coś mi się poplątało.
Piękny jest i chyba by u mnie pasował, muszę o nim poczytać, dzięki, pozdrawiam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:26, 07 wrz 2012

Do góry
POMOŻEMY!!!!
Zimozielony ogród przy białym domu 20:23, 07 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak właściwie to nie jestem na 100% pewna bo ma takie szerokie żdźbła, moja ma okrągłe prawie w przekroju.

Mam całkowite zaufanie do Twojego oka Więc to na pewno ta. Ważne że Carex! To już nie zmyli mnie w
szkółce. Dzięki poprzednim realizacjom zdecydowałem się na "Ice Dance" i powiem że lepszej trawki chyba nie
mogłem sobie wymarzyć. Ta miedziana daje super efekt przy serbach. Ślicznie dziękuje za dokładniejsze fotki :*
To właśnie tu 20:18, 07 wrz 2012
Do góry
Witaj Dzidko;
Dzięki za prezentację hortensji własnie takiej szukam a tu masz)

Jak zwykle nie zawodzi Endless Summer'

szubciutko przebiegłam prze twój ogódek w czasie wolnym postaram sie w nim zabawić na dłużej
Pozdrawiam

Początki w Kruklandii 20:13, 07 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
No i miskanty.
Bokiem rabata prezentuje się ładnie

Gorzej od frontu

Myślę żeby przesunąć Cyprysika na lewo (tu gdzie stoi doniczka) a w jego miejsce dać jeszcze jedną kulę bukszpanową...???

Justynko, to jest słoneczne miejsce?
nie łączyłabym kostrzew z tojeścią, tojeśc musiałabyś podlewać dość mocno, a kostrzewom może to zaszkodzić w nadmiarze, zwłaszcza jesienią i zimą nie lubią nadmiaru wigoci.
Duże rochodniki mają fajne odmiany, może sobie pooglądasz w necie: np niewysoka czerwonolistna chyba Vera Jameson (to zdaje się z rozchodników karpackich Sedum telepium, one są mniej zawarte niż Sedum Spectabile), no i sam rozchodnik olbrzymi właśnie. Np. czerwonolistny karpacki przed bukszpanami a jakiś wysoki olbrzymi z jasnymi liści z tyłu, plus kostrzewy i bukszpanowe kule w środku.

A miskanty, nie gniewaj się, ale mnie się tak sobie tam podobają. Może jeden gdzieś koło tej kuli na pniu, ale tak w szpalerze trawy zlewają się ze sobą. Przynajmniej na zdjęciach. Z z boku faktycznie ciekawiej to wygląda niż od frontu. A może w realu ciekawiej niż na zdjęciach. Ale czegoś brak, jakiegoś kontrastu, podkreślenia.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:10, 07 wrz 2012

Do góry
Niestrudzona cukinia... dzisiaj znowu leczo zrobiłam

Pomidorki malinowe

Sałatka:

Fasolka:

Malinki:

Pomidorki:

Samosiejki - mini bratki pod bukszpanem

Grandiflora daje czadu:

Jeden samotny... reszta zginęła?? Tyle miałam

Jeżówki z własnego siewu:

I nowe nabytki z tyczkami:

Zimozielony ogród przy białym domu 20:08, 07 wrz 2012

Do góry
A ja najbardziej czekam na elementy wodne i lustro. W tych miejscach mam zamiar zrobić wyjątkowe kompozycje

Będzie szklana kula na wodzie i lustrzana ściana wodna.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:59, 07 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj mimo piątku - oj działo się w pracy! Ale już jest piątkowy wieczór, LUUUZY!!! Uwielbiam!!

Wstawię wczorajsze foty, bo czasu nie miałam, a zachwilę nie będą aktualne Już nie są, bo wczoraj trawę skosiłam...

Miejsce pod trawy... ale chyba jednak będą tu hosty - jeśli brzoskwinia zostaje (tuż nad tym miejscem, mocno je zacienia i wysusza. Nie mam mocy przerobowych, bo wypadałoby od razu pozbyć się całej włókniny... ale tam jest milion taczek ziemi do wywiezienia...

W jeżynach zrobiło się luźno -wycięłam ubiegłoroczne pędy które owocowały w tym roku:

Resztki owoców na niej:

Rzut oka w stronę domu = przekwitły już jeżówki, rudbekie też kończą kwitnienie...

I dalej:

za ptaszorkami kwitną czerwone jeżówki - pink poodle, hot lava, a z przodu walczy zasuszona pełna czerwona - zapomniałam nazwy...
Zimozielony ogród przy białym domu 19:59, 07 wrz 2012

Do góry
Na koniec śliczne butki pani Ani Nie mogłam się powstrzymać

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:59, 07 wrz 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Marzenko, wybacz spóznienie ale za to szczere gratulacje dla Ciebie za piękny i zachwycający skrawek ziemi.

Richie powtarzam się juź z Twoich ust usłyszeć pochwałę to dopiero zaszczyt
Zimozielony ogród przy białym domu 19:58, 07 wrz 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 19:57, 07 wrz 2012

Do góry
Zdejmujemy żwirek

Zimozielony ogród przy białym domu 19:56, 07 wrz 2012

Do góry
Na ulicy

Zimozielony ogród przy białym domu 19:56, 07 wrz 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 19:55, 07 wrz 2012

Do góry

Liście ambrowca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies