Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

ewalm 23:01, 20 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Loki mnie się prostują od wyżerających farb

uuu, a to szkoda. Jakżesz to tak - bez loków ?
Widoki wschodnio-zachodnie najciekawsze. Mnie moich zachodnich pewnie będzie brakować. Wtedy, za rok, odpalę swój zakurzony opuszczony wątek i będę sobie wspominać ze łzami w oczach. W końcu po to go zakładałam ; )
agniecha973 23:05, 20 lis 2012

No właśnie, ja nie wiedziałam, że to tak fajnie się będzie czytać te swoje wypociny. Któregoś razu szukałam czegoś w wątku projektowym i jak zaczęłam czytać to nie mogłam skończyć. Taki ilustrowany pamiętnik.
ewalm 23:10, 20 lis 2012

Właśnie, właśnie. Z tą różnicą, że Ty sobie za rok wyjrzysz i zobaczyć o czym pisałaś, a ja sobie za rok na drzewa nadwiślańskie popatrzę - też piękne skądinąd. Że też się tak przywiązałam do tych okolic. Wędruję sobie wśród pól ostatnio i nie mogę się napatrzeć na wschodzące zboże. Takie idealnie równiutkie zieloniutkie rządki, po sam horyzont.
agniecha973 23:12, 20 lis 2012

Pomyśl, że w Polsce też takie krajobrazy są, tylko pewnie nie w Warszawie. Jak nie wierzysz, to poszukam i zrobię fotkę Wracaj do swoich, nie zastanawiaj się za mocno.
ewalm 23:23, 20 lis 2012

Nie mam się nad czym zastanawiać. Realizujemy skrupulatnie plan
W Polsce jest mnóstwo pięknych krajobrazów, także w Wa-wie. No może tam to bardziej widoki niż krajobrazy, chociaż jak kiedyś Aga moje brzozy przy Przyszłym Ogrodzie zobaczysz, to Cie zaskoczą. Że to w Wa-wie.. Ja bez mojego miasta żyć na dłuższą metę nie mogę. Jak przyjeżdżam to jadę sobie autobusem do centrum i wszystko mnie cieszy: i tłok na ulicach, i korki, i mnóstwo samochodów i wystawy sklepowe - zupełnie wszystko.
Ale tu też ładnie. Nie wiem czy gdzieś w Polsce jest podobnie, możliwe że tak. Troszkę jest jednak inaczej. Ziemia tutaj ma bardzo charakterystyczny kolor. Ciągniki pomykają po polu nawet w styczniu. Laurowiśnie w co drugim ogródku. I te wzgórza mają takie piękne.
Idę już spać, ostatnio jestem padnięta - to pewnie przedświąteczne porządki tak się objawiły. Dobranoc, Aga.
agniecha973 23:28, 20 lis 2012

Dobrej nocy.
Mala_Mi 00:06, 21 lis 2012

A ja nowym obyczajem ślad palucha zostawiam
magnolia 08:19, 21 lis 2012

ja też zostawiam ślad, ot tak, bez powodu, dla towarzystwa.
Zdjęcia świetne robisz.

Wieloszka 08:22, 21 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Wieloszko, myślę, że dużej różnicy w takich "zwyczajnych" zdjęciach nie zobaczymy. W sumie ten nie jest zły jeśli chodzi o jakość zdjęć,ale bardzo mnie już ogranicza. To maleńki Canonik PowerShot A510 z rozdzielczością 3.2 i zoomem 4x. Dużo więcej już z niego nie wycisnę Będę się uczyć jeszcze na nim "świadomie" fotografować korzystając z ustawień manualnych, bo ma sporo opcji i dopiero wtedy zdecyduję czy kupię lustrzankę czy po prostu lepszy kompakt.

Tak momentami pisałaś do mnie w jakimś obcym języku, ale niestety żadna ze mnie poliglotka Doczytałam jednak, czym się różni lustrzanka od kompaktu Tak czy siak - oko trzeba mieć, sam widok nie wystarczy, tak samo jak najlepszy sprzęt. Oko już masz !
agniecha973 08:45, 21 lis 2012

O jak miło, dla towarzystwa do mnie wpadają! Teraz już co raz mniej okazji do pokazywania ogrodu - szron już był, śnieg już był. Wychodzi na to, że do wiosny będzie posucha, to chociaż towarzysko sobie spędzimy czas.

Aniu asc, dobrze, że ten palec pokazujesz

Magnolio, miło, że wpadłaś, to znaczy, że nie masz mnie dość

Wieloszko, nie wiem czy to oko czy po prostu wpojone a młodu przez tatę zasady "kadrowania" na zdjęciach. Zawsze zbieraliśmy opiernicz, że nogi urwało, albo kawałek ręki, a tu niebo zamiast ludzi na zdjęciu, albo, że za szybko naciskamy i za bardzo dusimy w przycisk aż cały aparat się trzęsie itp. Cały mój tato - dobry do zwracania uwagi na wszystko. On jak robił zdjęcie, np. przy torcie urodzinowym to nikt tak długo z uśmiechem nie dawał rady wytrzymać, tak długo się ustawiał i czekał na dobry moment. Oczywiście trochę przejaskrawiam, ale nie za dużo Może jednak czymś tam skorupka nasiąkła.
Zawsze robiliśmy zdj. lepszymi aparatami z wymienianymi obiektywami, bo tato nie mógł mieć byle czego (taki typ). Dlatego znam urok aparatu z obiektywem gdzie ostrość ustawia się manualnie i tego mi w kompakcie bardzo bardzo brakuje. Jednak kompakty wydają mi się poręczniejsze w wielu sytuacjach, zwłaszcza podczas wakacji czy jakiegoś zwiedzania, a to wtedy właśnie używa się aparatu najczęściej. I mam zagwozdkę.