Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Gardenarium 22:00, 20 lis 2012

ana_art napisał(a)
kochane niestety nie mogę koło mat posadzić NIC od strony domu jest po całości podjazd i kostka, a za płotem CZYJAŚ działka przecież nie będę u kogoś na działce sadziła

Szkoda ale chyba nie masz wyjścia, by się przydały tam jakieś "lejce".

Instagram Ogrodowiska
grembosia 22:22, 20 lis 2012

Wspaniałe zmiany, ogród pięknie się prezentuje i taki zadbany.
Madzenka 22:28, 20 lis 2012

ana_art napisał(a)
kochane niestety nie mogę koło mat posadzić NIC od strony domu jest po całości podjazd i kostka, a za płotem CZYJAŚ działka przecież nie będę u kogoś na działce sadziła

A dlaczego ??? Winobluszcz??? To nie drzewo! A kostkę mozna wyjąć i zrobić wąski pas na nasadzenia pomyśl
Albo wymuruj wąskie betonowe donice i do nich posadź
ana_art 22:37, 20 lis 2012

Niestety nie da się ... nie dlatego, ze nie można kostki wyjąć, ale za domem mam szmbo i co trzy tygodnie odwiedza mnie szambowóz i to jedyna droga dojazdowa... nasze autka się by spokojnie zmieściły gdybym ukradła te 30cm, ale szambowy i tak jęczy, że ledwo lusterkami się mieści nima siły
Ginger 23:20, 20 lis 2012

Ana kilka kosteczek pewnie dałoby się "uszczknąć" winobluszcz szyyyyybko rośnie i taka sadzoneczka w mig obrośnie płot . Mój winobluszcz (co prawda na pergoli) najpierw miał problemy ze startem , ale jak stwierdził ,że go chcę , a nawet chcemmmmm to nie ma na niego siły nawet nornice i kret nie dały mu rady . Pozdrawiam i melduję ,że jestem na bieżąco
Mala_Mi 00:30, 21 lis 2012

A ja nowym obyczajem ślad palucha zostawiam
Madzenka 06:39, 21 lis 2012

ana_art napisał(a)
Niestety nie da się ... nie dlatego, ze nie można kostki wyjąć, ale za domem mam szmbo i co trzy tygodnie odwiedza mnie szambowóz i to jedyna droga dojazdowa... nasze autka się by spokojnie zmieściły gdybym ukradła te 30cm, ale szambowy i tak jęczy, że ledwo lusterkami się mieści nima siły

To sadź za płotem zawsze będzie można wyciąć winobluszcz jeśli właściciel działki cię pogoni
Enya73 09:04, 21 lis 2012

Ja tam się nie pogniewałam, że mi sąsiadka dzikie wino i bluszcz pospolity posadziła na wspólnym płocie Bardzo malowniczo to wygląda Zawsze to tak możesz sprzedać ewentualnym sąsiadom
Wieloszka 09:24, 21 lis 2012

ana_art napisał(a)

Fajnie planujecie z Szefową, udoskonlacie coś, co już i tak jest prawie doskonałe Ale ponieważ wiem, że prawie czyni wielką różnicę, zwłaszcza takim perfekcjonistkom, to na pewno coś wymyślisz, żeby było tak picuś glancuś Pozdrawiam Aniu i podglądam

Agnieszka, a Ty nie wiesz, że 'prawie' robi dużą różnicę ?

No wiem, wiem - toż przecież napisałam Dla mnie to "prawie" to czasem kwestia niemal życia i śmierci, jak się zawezmę
Pomysł puszczenia winobluszczu po macie bardzo dobry, szkoda że nic tam nie zmieścisz (od Twojej strony). Ja bym jednak rozważyła kiedyś, w przyszłości, posadzenie go za płotem, żeby przeszedł na Twoją stronę.
PANDA 19:09, 21 lis 2012

Mi się i tak Aniu u Ciebie podoba, nawet z tym płotem