Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:05, 13 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ann dzięki za podpowiedź... zrobię w jednym obrębie, który wydzieliłam ,3 sektory, gatunki, oplączę i oddzielę ekoboardem....i tej przegrody chyba mam nadzieję nie będzie widać
jak ją ukryjesz to nie powinno być widać taki sposób wydaje się byc najłatwiejszy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:38, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze to takie przemyślenia z przed chwili, tak sobie wymyśliłam
Są takie plastikowe taśmy zielone , można z nich stworzyć takie niewidoczne 'poletka' i wewnątrz nich wsadzić cebule z danego rodzaju. Kurcze nie umiem tłumaczyć chodzi o to by zrobić coś w rodzaju takiej lini ale zakopanej by nie było widać jej na pierwszy żut oka, a Ty podczas wykopywania będziesz wiedziała że w sektorze'zielonym' są exotic, a w sektorze brązowym (są zielone i brązowe taśmy) są inne

Ann dzięki za podpowiedź... zrobię w jednym obrębie, który wydzieliłam ,3 sektory, gatunki, oplączę i oddzielę ekoboardem....i tej przegrody chyba mam nadzieję nie będzie widać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:34, 13 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Danusiu, mnie by palma odbiła ale kaktus wyrośnie zanim ja taka sławna będę

Gratuluje i cieszę się, że twoja praca/pasja są tak doceniane
widzisz, sama się ograniczasz
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:29, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no pisaj co tam z tymi tulipkami 50szt utworzy już fajną plamę, 10-20szt zniknie...

muszę dokupić, ciekawe czy się uda zbiór, chyba muszę całą rodzinkę uruchomić
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ciężko będzie segregować bez koszyczków... no bo jak? przy segregacji niestety tylko koszyczki do głowy mi przychodzą...

zero koszyków
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:09, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ana, zrozumienie widzę w Twoich oczach Czyżbym zmieniała świat? niechcący?

jest taka reklama w tej chwili w tv (nie pamiętam czego) ale nie ważne, ważne że zapadły mi słowa nic się samo nie zrobiło, to efekt ciężkiej pracy (no może jakieś słowo przekręciłam ) ale taki sens mniej więcej ...
Interpretacje pozostawiał według uznania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:03, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
CZARUJĄCE!!!!!

powiedzmy sobie szczerze BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY!!!!
to co się wydarzyło, to co się dzieje nie wzięło się z siedzenia na doopie i narzekania na rzeczywistość. To efekt długiej, mozolnej i ciężkiej pracy. Czasami przyjemnej, czasami niekoniecznie...

"Ci, którzy są wystarczająco szaleni, by myśleć, że są w stanie zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." Steve Jobs

nie przestawaj, bądź szalona

Ana, zrozumienie widzę w Twoich oczach Czyżbym zmieniała świat? niechcący?
Ogród z lustrem 21:00, 13 wrz 2014

Do góry
mam chyba taką jabłonkę z bordowymi liśćmi i owockami, pięknie kwitnie wiosną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:57, 13 wrz 2014

Do góry
CZARUJĄCE!!!!!

powiedzmy sobie szczerze BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY!!!!
to co się wydarzyło, to co się dzieje nie wzięło się z siedzenia na doopie i narzekania na rzeczywistość. To efekt długiej, mozolnej i ciężkiej pracy. Czasami przyjemnej, czasami niekoniecznie...

"Ci, którzy są wystarczająco szaleni, by myśleć, że są w stanie zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." Steve Jobs

nie przestawaj, bądź szalona
Mój mały raj na ziemi :) 17:34, 13 wrz 2014

Do góry
a ja lubię Twój zielono-zielony ogród Widzę Cabaret pięknie się rozrósł, miskanty doszły i nowe anioły. Nie można też nie zauważyć limek gigantów...
miłej niedzieli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:30, 12 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Myślałam że masz na działce ten żywopłot i chciałam podpatrzeć co masz przed nim posadzone
nieee pisałam że przed biurem sadziliśmy a tam jest parking kochana tam jest 80 metrów takiego murku oporowego...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:01, 12 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ana zapomniałaś o foto żyłopłotu z pęcherznicy dla mnie plis dobrej nocki

O nie zapomniałam tylko fotkę mam kiepską
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:57, 12 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ann napisz mi więcej
kurcze to takie przemyślenia z przed chwili, tak sobie wymyśliłam
Są takie plastikowe taśmy zielone , można z nich stworzyć takie niewidoczne 'poletka' i wewnątrz nich wsadzić cebule z danego rodzaju. Kurcze nie umiem tłumaczyć chodzi o to by zrobić coś w rodzaju takiej lini ale zakopanej by nie było widać jej na pierwszy żut oka, a Ty podczas wykopywania będziesz wiedziała że w sektorze'zielonym' są exotic, a w sektorze brązowym (są zielone i brązowe taśmy) są inne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 12 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Margarete napisała:

Marzena2007 napisała:

Mity i kity, czyli o tym jak trudno nabrać starego wróbla na plewy.
Nawóz jesienny do trawnika to mit lub jak kto woli chwyt.
Chwyt reklamowy producentów nawozów którzy aby nie siedzieć jesienią z założonymi rękami wciskają właścicielom przydomowych ogrodów kolejną bajeczkę.
Tzw. ,,nawóz jesienny do trawnika" zawierający w swoim składzie przede wszystkim potas i fosfor nie jest nawozem jesiennym.
Najwięcej potasu i fosforu, podobnie jak azotu, trawa pobiera wiosną w fazie intensywnego jej wzrostu. Oba składniki bardzo wolno przemieszczają się w glebie i dlatego wprowadzane są do niej przedsiewnie. Wpływ nawozu rozrzuconego na trawnik tej jesieni przy sprzyjających warunkach będzie widoczny w latach 2016/2017. Tyle czasu potrzeba aby przyswajalne formy potasu znalazły się w obrębie włośników korzeniowych trawy.

Aniu.
Kolejne piękne ujęcia Twojego ogrodu.
Dziękuję za mizianie moich oczu.

Waldek lubię Twoje konkretne odpowiedzi
Rozumiem zatem że to efekt placebo... no cóż mogę się pocieszyć, że działam długofalowo...
Zobacz już jakiś czas temu zastanawiałam się nad nawozami jesiennymi i konieczności ich stosowania, ale jak widać uległam w trosce o swoje habazie. Czy to konieczne, nie wiem, ale sumienie będę miała czyste, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:26, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no chyba że jakieś przegrody zrobisz, tzn takie widoczne tylko dla Ciebie. Np takie zielone taśmy falowane wkopiesz w ziemię by ich widać nie było i takie 'kwatery' zrobisz gatunkowe...

Ann napisz mi więcej
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:13, 12 wrz 2014

Do góry
no chyba że jakieś przegrody zrobisz, tzn takie widoczne tylko dla Ciebie. Np takie zielone taśmy falowane wkopiesz w ziemię by ich widać nie było i takie 'kwatery' zrobisz gatunkowe...
U BusyBee w ogródku... 22:04, 12 wrz 2014

Do góry
Ty przyjedź do Łomży, ja mam metę na żurawki i trawki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:01, 12 wrz 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Pielgrzymki do Sanktuarium - Gardenarium
hahaha lepiej nie można byłoby tego ująć
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:56, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ciężko będzie segregować bez koszyczków... no bo jak? przy segregacji niestety tylko koszyczki do głowy mi przychodzą...

no co Ty Ann ja ogrodu nie ograniczam, wiem, że jest ciężko połączyć...sadząc blisko siebie i zarazem.....odłączyć wyodrębniając gatunki, ale nie kcę koszyczków.

Prze mną wyzwanie z jednej strony otoczenie klasyki i naturalności, a z drugiej strony nowoczesność w ogrodzie, połączenie dwóch stylów ogrodowych, które mi się podobają i jak na razie jestem w d....pie..... ale może ktoś przyjdzie mi z pomocą
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:50, 12 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies