Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

paniprzyroda 20:19, 13 wrz 2014

Właśnie sobie obiecuję, że w przyszłym roku koniec z sadzeniem nowych roślin, czas dopilnować tych, co są, m.in. właśnie horti. Piękne są, czym je tak dokarmiałaś Aganiu?
Agania 20:21, 13 wrz 2014

I kot Grafit w koszyku..on najmniej fotogeniczny , bo to najbrzydszy kot na świecie, ale to mój synuś z bidula wyrwany

uwielbia testować, każdą nowość...kosz mu pasuje.....Grafit to szczęściarz uratowany z wypadku samochodowego, to kot z historią, dla niego mogłabym spisać historię

Agania 20:32, 13 wrz 2014

Ivvvona napisał(a)
Piękne odsłony jesiennego ogrodu, podziwiam wrzosowisko - jest cudowne. Kloników zazdraszczam, u mnie się nie uchowały. Po Twoim ogrodzie można by tak spacerować i spacerować bez końca i nigdy się nie znudzi. Pozdrawiam

Ty pospaceruj u mnie , a ja pospaceruję u Ciebie, Iwonko jeszcze mamy lato

rybcie pływają

lilie zakwitną

Agania 20:33, 13 wrz 2014

iwonaal napisał(a)
Agania 20:40, 13 wrz 2014

ewsyg napisał(a)
Agatko, moja hortensja kosmata jeszcze nigdy mi nie zakwitła. Widziałam ją kwitnącą i jest piękna, a u Ciebie będzie aż 5, będzie cudnie. Mam nadzieje, żę jak ją przesadzę na nową działkę to będzie miała lepsze warunki i zakwitnie.

Trudno mi uwierzyć w to co piszesz, tylko horti ogrodowe nie kwitną po ciężkiej zimie, może się mylę, ale zobaczymy w przyszłym roku.......wiem, że trzeba okrywać i do cienia, a wieszsz ja kcę niebieskich horti ogrodowych i żeby kwitły....to jest apel i prośba o Wasze doświadczenia.
Ja chcę ten błękit uzyskać, oczywiście przed wrzosami, bo ich róże, fiolety
i purpurę w tym czasookresie uwielbiam

Dorota123 21:09, 13 wrz 2014

Piękne to Twoje wrzosowisko, ja zrobiłam u siebie, poczytałam wcześniej, żeby moim wrzosom było dobrze, ale efekt jest mizerny, że nawet nie pokazuję go. Jestem cierpliwa, dam im jeszcze rok, a jak się nie zawezmą to będzie miejsce na trawy.
Agania 21:27, 13 wrz 2014

ana_art napisał(a)
ciężko będzie segregować bez koszyczków... no bo jak? przy segregacji niestety tylko koszyczki do głowy mi przychodzą...

zero koszyków
Agania 21:29, 13 wrz 2014

ana_art napisał(a)
no pisaj co tam z tymi tulipkami 50szt utworzy już fajną plamę, 10-20szt zniknie...

muszę dokupić, ciekawe czy się uda zbiór, chyba muszę całą rodzinkę uruchomić
Agania 21:38, 13 wrz 2014

ana_art napisał(a)
kurcze to takie przemyślenia z przed chwili, tak sobie wymyśliłam
Są takie plastikowe taśmy zielone , można z nich stworzyć takie niewidoczne 'poletka' i wewnątrz nich wsadzić cebule z danego rodzaju. Kurcze nie umiem tłumaczyć chodzi o to by zrobić coś w rodzaju takiej lini ale zakopanej by nie było widać jej na pierwszy żut oka, a Ty podczas wykopywania będziesz wiedziała że w sektorze'zielonym' są exotic, a w sektorze brązowym (są zielone i brązowe taśmy) są inne

Ann dzięki za podpowiedź... zrobię w jednym obrębie, który wydzieliłam ,3 sektory, gatunki, oplączę i oddzielę ekoboardem....i tej przegrody chyba mam nadzieję nie będzie widać
Madzenka 21:43, 13 wrz 2014

Moje hortensje ogrodowe w tym roku słabo kwitną. Przymroziło je mocno w kwietniu...