Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:30, 12 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Myślałam że masz na działce ten żywopłot i chciałam podpatrzeć co masz przed nim posadzone
nieee pisałam że przed biurem sadziliśmy a tam jest parking kochana tam jest 80 metrów takiego murku oporowego...
Gocha 23:31, 12 wrz 2014

Malgosik napisał(a)

piękny układ stworzyłaś na froncie

a co do cebulek, to byłam dziś u Janiny i była cała masa, wysypywały się z półeczek, inne niż w 1 dostawie i inne ceny, pakowane nie po 8 jak na początku, tylko po 5, 7, 1 i całe pakiety kolorystyczne różnych roślin cebulowych,
dogrzebałam się czosnków jedynie na najwyższej i najtrudniej dostępnej półeczce, czyli czosnek Gladiator po 3,49 sztuka
szafirki 15 sztuk za nie więcej niż 3,99 zł a chyba taniej

Małgosiu szafirki nawet taniej bo po 2,29 za 15 szt. U mnie w jednej janinie było dużo czosnków i innych cebul też. Ja jeszcze kupiłam korony cesarskie żółte, oprócz oczywiście czosnków, szafirków i tulipanów.
waldek727 23:33, 12 wrz 2014

Marto.
Nie chcę burzyć Ani ciągłości wątku i ewentualnie zapraszam Cię w dalszym ciągu pytań do porad ogrodniczych.
W swoim komentarzu zwróciłem uwagę na to jak jesteśmy manipulowani przez handlowców i producentów materiałów i artykułów ogrodniczych. O każdej porze roku próbują nam coś wcisnąć umieszczając na opakowaniu odpowiedni dla nich slogan reklamowy. Ja nie neguję jesiennego nawożenia trawników fosforem i potasem. Zwróciłem tylko uwagę na czas przenikania tych składników do roztworu glebowego oraz na to, aby nie liczyć na widoczne efekty w pierwszym a nawet w drugim roku zastosowania tych nawozów. Jest to tak jak napisała Ania działanie długofalowe.
Zielona 23:53, 12 wrz 2014

Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź. Nie było to dla mnie jasne. I chyba nadal nie jest... Doczytam w wątkach trawnikowych.

Anetko - przepraszam, że u Ciebie, ale tyle Osób czyta Twój wątek, że pewnie nie tylko mnie przydało się to wyjaśnienie.
Madzenka 00:33, 13 wrz 2014

Ana zatem nicienie też ściema? Mam tak samo jak ty... Chodziły po ścianach i oknach.... Wszystko powygryzane....
Madzenka 00:36, 13 wrz 2014

Nawożenie jesienne bez sensu? Świat stoi na głowie. Tak czy siak podleję w weekend wszystko Florivitem jesiennym
BusyBee 01:19, 13 wrz 2014

Dziękuję za pomoc Anetko wszystkie inspirki mile widziane, coś mi się z tego wyklaruje...
Tylko najbardziej wkurza mnie to poszukiwanie roślin, coś się zaplanuje, a potem nic nie można dostać
waldek727 01:27, 13 wrz 2014

Marzena2007 napisała:
Nawożenie jesienne bez sensu?

Nie Marzenko. Z sensem.
Świat stoi na głowie.

Nie. Na nogach.
Tak czy siak podleję w weekend wszystko Florivitem jesiennym

Tak trzymaj. Nawozy w płynie i dolistne o wiele szybciej przenikają do struktur roślin.
Na wiosnę jak znalazł.
Madzenka 09:42, 13 wrz 2014

Uff. Mazabpn bo już zwątpiłam w sens istnienia ogrodowego
nicol21 15:05, 13 wrz 2014

Placebo czy nie, ale trawnik I inne habazie wygladaja swietnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies