Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 01 paź 2012

Do góry

Byłam, widziałam na własne oczy, jest ślicznie Ogrodniczka Irenka własnoręcznie wkopała ponad 1000 cebulek! zrobiła ranciki i wyplewiła wszystko!!!! Taki wielki ogród wyplewić to jest to !

W nagrodę za ciężką pracę uzyskała świetną figurę Tak więc informuję wszystkich zmainy w Miłkowie na wszystkich frontach bardzo korzystne Ogród dojrzał i wypiękniał, właścicielka odmłodniała, wyszczuplała i jest jeszcze piękniejsza, jeśli jest to możliwe

Przy okazji pozwolę sobie na prywatę, bo tutaj wszyscy zaglądają

Pozdrawiam Was serdecznie ( tych co mnie jeszce troszkę pamiętają, pozostałych oczywiście również ), nie porzuciłam Was, ale mam strasznie dużooooooooooo pracy! Wrócę późniejszą jesienią i mam nadzieję na dalsze sympatyczne wirtualne spotkania z Wami

Irenko sorki za prywatę
Ogród do kwadratu 10:56, 01 paź 2012

Do góry

Ten liść wygląda jak derenia pagodowego- inaczej unerwiony jest, tak gęsto jak pogodowe, zupełnie nie jak d. biały.

Co do szczepienia- nie wiem jak są hodowane derenie pagodowe, na czym są szczepione
Za to wiem że poniżej szczepienia nie zostawiaj mu żadnych gałązek.
Dolina Tęczy 10:53, 01 paź 2012

Do góry
Ja wczoraj posadziłam ostróżki, zawilce i odętki. W tygodniu będę chciała posadzić języczki - bardzo je lubię bo pięknie "napuszają" rabatę, tylko kwiaty im ścinam zanim się rozwiną - nie przepadam za nimi - a wtedy mają takie ładne różowe od spodu liscie
Posadziłam też po kilka kupionych przy okazji cebul - w przyszłym roku mam nadzieję sobie odbiję w ilości, muszę tylko zobaczyć czy nornice na skarpie nie grasują!

Bardzo mi się miło pracowało wśród takich rozsłonecznionych widoków

Rozplenice mnie zaskoczyły - wiosną sadzone - są naprawdę piękne z tymi pałkami

No i czeka mnie chyba grubsza praca przed zimą - stworzenie zacisznej rabaty dla starych babcinych azalii (3 szt) i rododendronów (2 szt na szczęście w donicach bo to nowe nabytki, ale za to chorujace - słabo przezimowały babci). Babcia ogrodowa miłosniczka, niestety już sił coraz mniej na ogarnięcie terenu, dlatego oddaje nam (mnie i mamie - mamy swoje ogrody obok) coraz więcej roślin bo nie chce patrzeć jak marnieją a wie, ze my się nimi dobrze zaopiekujemy. Jak sobie pomyslę o ryciu znowu w tej naszej glinie to mnie skreca, ale te rh muszę wysadzić gdzieś na zimę bo kolejnej w donicy nie przeżyją..
Ogród do kwadratu 10:47, 01 paź 2012

Do góry
Na moim dereniu znalazłam szczepienie - dobrze to czy źle? Tak wygląda: noga czerwona, a górna część brązowa:

Co posadzić pod tym drzewkiem, żeby fajnie się komponowało? Chyba coś ciemnozielonego, co nie będzie odwracało uwagi.
Dolina Tęczy 10:36, 01 paź 2012

Do góry
popcarol - ja polecam nikona - sam robi piękne zdjęcia

noemi - za to też kocham hortensje, że tak dłuuugo kwitną ! Jedne kwiaty już przebarwione - inne dopiero rozkwitają -ooo:

Enya73 - no niestety - nie ma lekko Matką, żoną, kochanką i ogrodniczką zostaję z ochotą - przydałaby się tylko sprzątaczka i kucharka
Oleandry (przygarnęłam już 3 drzewka - jeden się grzeje w domu bo dłuugo stał w cieniu i nie mógł otworzyć pąków ) zimują w słabo, bo słabo ale jednak doświetlonej piwnicy - przed zimowaniem obetnę je mocno - może uda im się wcześniej zakwitnąć w przyszłym roku

Przetacznik - dziękuję - naprawdę bardzo to miłe, co piszesz

Ewelinka231281 - Witam Z powodu szkolno-przedszkolnego kotła właśnie jest mnie tu mniej ostatnio, ale nic na to poradzić się nie da

mirela - witam koleżankę z FM, na którym już wieki nie byłam Nie wiem czy to nie pomyłka - ja nie mam szarego tarasu...??

Sebek - miło, że wpadłeś - dzięks

Diana - a mi już na słodyczowy głód nic nie pomaga - i niedługo w drzwi się nie zmieszczę Pozdrawiam !

Betysiu - witam, witam z pięknej francuskiej ziemi i dziękuję za tyyyyyle miłych słów

Dwa czerwone dęby 10:33, 01 paź 2012

Do góry
Już prawie przekompostowały się liście dębowe zebrane w ubiegłym roku

i rzut okiem na trzy komory

Za kompostownikiem widać jodły , może ktoś chciałby je sobie wykopać i posadzić w swoim ogrodzie , chętnie oddam .Rosną między brzozami , mają mało światła w tym miejscu i słabo przyrastają , konieczne jest przesadzenie .
Kubusiowo 10:28, 01 paź 2012

Do góry
beta napisał(a)

Troszkę jedzonka

Gosiek miej litość

ja przed śniadaniem jestem

ale mi ślinka pociekła

po za tym impreza bombowa, zadbałaś o każdy szczegół, gratulacje

dziekuję za przepis, piesek podoba mi się szalenie, ale czy mi taki wyjdzie?, się zobaczy

a powiedz mi jeszcze Gosieńko Kochana czy biszkopty to lepiej upiec dzień wcześniej?

Właśnie Gosia, litości!!!!
Cudnie to wygląda wszytko. Że też ja nie przywiązuje specjalnej wagi do sposobu podania jedzenia. Zdaje się że muszę nad sobą troszkę popracować
Ogródkowy chaos u monitki 10:25, 01 paź 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Pogoda dzisiaj dopisała (dzięki Betysiu ) i tak jak planowałam po porannych zakupach i szybkiej kawce pognałam do ogrodu. Mąż mi dzielnie pomagał Posadziliśmy brzozy i wiśnię a potem ja zajęłam się resztą drobiazgu Powiem szczerze że czuję ten dzień w plecach ale jestem baaaardzo zadowolona

Najpierw pokażę wam brzozowy zakątek. Kiedyś wyglądał tak, ze świerkiem po chorobie. Świerk dostał eksmisję na działkę rodziców czego mój M nie mógł przeżyć...

Rano było tak

a później już tak

brakuje tu przede wszystkim wrzosów i trawek ale postaram się to uzupełnić w tym tygodniu.

Super ta rabata!
Brzozy z trawami to jest to!
Czy tam w środku to rozplenice Little Bunny? Takie niewysokie się wydają.
Dwa czerwone dęby 10:20, 01 paź 2012

Do góry
Miłorząb zmienia już kolor liści

w doniczce z lubczykiem wyrósł pomidor samosiejek

Ogród Dominiki 10:15, 01 paź 2012

Do góry

Dominiko donice są piękne i pasują idealnie !!! Już sobie wyobrażam jak będą wyglądały z roślinami ... mmm... miodzio
Kubusiowo 10:13, 01 paź 2012

Do góry
I ja spóźniona
Szczęścia i miłości!!!

Dwa czerwone dęby 10:09, 01 paź 2012

Do góry
Kupiłam w tej szkółce brzozę , tak mi się spodobała i teraz kombinuję gdzie ją posadzić. A ile ja się z moim licytowałam i targowałam o zakup tego drzewka . Nie lubi liściastych i sadziłby w ogródku tylko iglaki.Poleciał na plantację , wypatrzył świerki kłujące i tak się na nie uparł , jak trzylatek w sklepie z zabawkami)).Mówie mu , że nie mam pomysłu gdzie je posadzić , muszę zastanowić się, coś obmyślić . A on -kopiemy , bierzemy , już płacę .No tak go wzięło na te świerki, że nawet nie jestem w stanie opisać .Uśmiałam się co niemiara , no i licytacja .Proponuję -ty wybierasz jednego iglaka , a ja liściaste , a on zgadza się ale na jedno liściaste za pięć iglaków .Wreszcie wyszliśmy z dwoma świerkami i brzózką .

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:08, 01 paź 2012

Do góry

Tą aksamitkę lubię najbardziej.Mimo,że jest dosyc wysoka to kwiaty ma pełne,wielkie jak chryzantemy kupowane na cmentarz z tych pełnych.Kwitnie baaaaardzo długo,że trudna jak na razie zebrać nasiona.Na opakowaniu było napisane nowość i udała im sie ta odmiana jak zadna inna.

Kwiatki i rabatki u Elizy 10:00, 01 paź 2012

Do góry

Co z tego, że misz-masz. Jest piękna. Cynie są ślicznościowe. Widziałam
Miłego dnia Elciu
Ogród w Holandii 10:00, 01 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
zazwyczaj nie przepadam za takimi minimalistycznymi formami, nigdzie, a juz w ogrodach to w szczególności, ale w tym jest coś klasycznego. moim zdaniem wyjątkowo udane

o bardzo mi się podoba , w donicy można zmieniać kompozycje a baza jest śliczna .... ostatnio oglądałam przedogródki w Holandii przez google street View
Dwa czerwone dęby 09:46, 01 paź 2012

Do góry
Ostatnio zaopatruję się w rośliny w jednym punkcie . Szkółka jest nieduża , kupiłam tu tuje i świerki ,ale mają na placu wiele innych roślin , chyba wymieniają się z innymi szkólkarzami .Teraz nie jeżdżę i nie szukam, jeśli nie mają rośliny o jaką pytam ,bez problemu sprowadzają na miejsce .Przy takiej ilości zakupionych roślin dostaję przyzwoity rabat , a to bardzo pasi mojemu M.Dziś jadę do nich wybrać choiny kanadyjskie Nana , bo obmyśliłam obsadzić nimi dookoła wiatę .

tu przymiarka

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:42, 01 paź 2012

Do góry
Elizo,mam też karłowe,ale one w tym roku prawie w ogóle mi nie kwitły.Zresztą nawet te wysokie w ubiegłym roku miały bardziej obfite kwitnienie,nie wiem czym to jest spowodowane,ale ogolnie uwielbiam dalie,bo teraz,kiedy coraz mniej kolorów w ogrodzie one dodaja barw.

Jolu,u mnie nie wszystkie dalie przechowały sie,padły te,na których najbardziej mi zależało,ale nie są drogie,więc można co roku dokupić jakieś nowe odmiany.
Muszę sobie jeden rzut w suszarce zrobić tych jabłuszek,taki susxz kompotowy na wigilie często sie robi tez.

Aniu,teraz gości ogrodowych już nie ma,więc chociaż kwiaty niech sie pogoszczą.

Andziu,mam 13 rączników,w różnych miejscach,różnej wysokości,ale ten ma spokojnie 3 metry.Jakiś czas temu mierzyłam go,miał 2,70 ale od tamtej pory urósł jeszcze sporo.Najmniejszy ma około metra,razem siane,razem sadzone.Pewnie też zalezy duzo od nasionka.Nie wiem kiedy powinno rwać się nasiona,bo mam go pierwszy rok?

Kubusiowo 09:42, 01 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Troszkę jedzonka

Gosiek miej litość

ja przed śniadaniem jestem

ale mi ślinka pociekła

po za tym impreza bombowa, zadbałaś o każdy szczegół, gratulacje

dziekuję za przepis, piesek podoba mi się szalenie, ale czy mi taki wyjdzie?, się zobaczy

a powiedz mi jeszcze Gosieńko Kochana czy biszkopty to lepiej upiec dzień wcześniej?
Ogród Sylwii od początku :) 09:36, 01 paź 2012

Do góry
Syla, po pierwsze spóźnione życzenia - no ale skąd ja miałam wiedzieć, że TY urodziny masz?! Kwiatki juz prawie wszystkie przekwitły więc koraliki dla Ciebie Wszystkiego najlepszego Syla, ściskam mocno

a po drugie - czy ten miskant z czerwonymi kwiatostanami to nie jest przypadkiem malepartus? Bardzo by pasował.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:29, 01 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

A tutaj wrzesień 2012, tak się rozszalała,że zasłoniła wszystko w kole !!!!!!!!

pozdrawiam
Widok powalający, ale jaka piękna

własnym oczom nie wierzę, Diana czym Ty ją karmiłaś?

to chyba fotomontaż

widzę u Ciebie conajmniej dwa potwory, ten drugi też się czai
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies