Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 22:17, 26 wrz 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Jolu,czy na ostatnim zdjęciu przy rh to są chryzantemki ?

Tak dokupiłam sobie 3 chryzantemy. Sprzedawca zapewniał, ze będą zimować i cieszyć przy następne lata. Mam jeden duży krzak, ale dopiero zawiązał pąki. Zakwitnie pewnie dopiero jak ja przestanę chodzić na działkę

A dzisiaj cieszyłam oczy owocami irgi Aż się prosi o cięcie, bo razem z berberysem zagrodziła mi przejście na skróty za domkiem. Bieganie wokoło tak mnie meczy, ze sekator pójdzie w ruch w pierwszej wolnej chwili ...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:11, 26 wrz 2012

Do góry

Aniu, Agnieszko, Kondzio- skoro do mnie zaglądacie, a tu nic się nie dzieje, dla Was specjalnie dzisiejsze impresje ogrodowe

Tego berberysa erecta - widok na wprost przy brzozach- muszę stamtąd wysadzić, bo nie pasuje, teraz to widzę. Posadzę jodłę concolor, która rośnie przy schodach.
Kolorowy ogród na piasku 22:07, 26 wrz 2012

Do góry
viva napisał(a)

Fajna ta trawa molina MOORHEXE. Zapiszę sobie, jak bym ją gdzieś widziała to by szybko znalazła u mnie miejsce. Ma taki fajny pokrój.

Bożenko zrobiłam dziś zdjęcie molinie, by była widoczna w całości,(widać jak już rudzieją jej kłosy) a obok niej rośnie molina "Variegata", można porównać wysokości.

Vivo, pewnie przegapiłam setkę, spóxnione gratulacje!

a ta trawa niesamowuta, taka wysoka!!! i wszystko inne pięknie wygląda, nic tylko acham
Ogród w Holandii 22:02, 26 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)

a przy okazji resztki lata

to jest rewelacyjne

To prawda, śliczne
Trochę mi to zdjęcie w koncepcji namieszało i teraz dumam co zrobić

Agatko płot masz śliczny! bardzo oryginalny pomysł

Dzięki Monitka
A dlaczego Ci zdjęcie namieszało? Jesli wolno spytać oczywiscie.
Ogród w Holandii 21:57, 26 wrz 2012

Do góry
beta napisał(a)

to jest rewelacyjne

To prawda, śliczne
Trochę mi to zdjęcie w koncepcji namieszało i teraz dumam co zrobić

Agatko płot masz śliczny! bardzo oryginalny pomysł
Kolorowy ogród na piasku 21:49, 26 wrz 2012

Do góry
viva napisał(a)

Nie każdy poranek jest tak piękny, ale wczoraj były wyjątkowe mgły, które dawały tyle uroku

Zachwycam się tym widokiem.
Jak obficie jeszcze kwitną róże.
Mój jesienny ogród 21:47, 26 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj, zrobiłem sobie pół godziny na fotografowanie, stwierdzam że robi się coraz piękniej
Teressko i Gabrysiu przepraszam że nie będę miał czasu odwiedzać Waszych ogrodów ale przed wyjazdem muszę wykonać ogrom pracy,. Bardzo mi miło czytać Wasze wypowiedzi. Gabrysiu u Ciebie nie byłem spory kawał czasu ale wiedz że Twój ogród bardzo mi się podoba obiecuję że wpadnę na Twoją jesień a teraz pokaże trochę swojej.

Bogdziu to Ty nie wiesz że modraszka i czubatka to wiercipięty, to maleństwo nie usiedzi w miejscu chwili. Wpadnę zobaczyć Twój trud.
Rododendronowy ogród II. 21:42, 26 wrz 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Jak obraz piękny widok , tylko spacerować.

Bogdziu - widoki cudowne - ogród w jesiennych barwach wygląda przepięknie! - szkoda, że tak rzadko mam czas na spacerowanie po nim - pozdrawiam

Danusiu czytałam u Ciebie że zapraszasz mnie na ławeczkę , teraz ja zapraszam Ciebie do mnie , może się kiedyś uda?

Dziekuję Bogdziu za zaproszenie - spacer po Twoim ogrodzie to moja marzenie ... a marzenia się czasem spełniają

też tak myslę a najlepiej by było jak kwitną rh ale może też byc inny termin.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:33, 26 wrz 2012

Do góry
Pojechałam dzisiaj po trzmielinę a kupiłam ...takie fajne dziwadło ,bukszpan z czuprynka

Dojdą jeszcze trawki ,wysypie korą i myślę że będzie git
Co myślicie ?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:33, 26 wrz 2012

Do góry
Izo - tu też wrzucę, bo nie mogę się napatrzeć

Skrzynka ,,Kuklikowa"

A tu grzecznie czekają na dużą donicę po cisie (tak sobie myślę, co by ją współdzieliły z powojnikiem), trzeba by je pewno owinąć na zimę ciepło.

p.s. przeglądałam ostatnio taką książkę o odmianach host - Beata Grabowska, Tomasz Kubala, ,,Funkie", nie wiesz przypadkiem co zawiera i czy warto się z nią zapoznać bliżej tzn... w domu?
Ogrodnik mimo woli 21:29, 26 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Bogdziu... to miskant.. a sikorka powinna dostać zakaz stołowania się u Ciebie.... i nawiąże współprace

Wszyscy mnie pytają o tę trawę weić przekopałą msieprzez archiwum moich mniej lub więcej przemyślanych zakupów.....

Białą trawa to Miscanthus sinensis 'Graziella' - zakupione 3 małe sadzonki w trawki.pl jesienią w 2009 roku.

w kwestii miskantów ... forum mnie spali na stosie ale Anka ja myślałam, że ta traffka taka uwielbiana za zwiewność i uprzejmie dystyngowany pokrój ... a ten "uszczkniety" kawałeczek przez Kazka ... wzioł był i zzakwitł ... albo coś innego co to trafki mają w zwyczaju .. w każdym razie jakiez to ma cudne kłosy ... gapiłam się jak zaczarowana i wsadziłam pod stożek bukszpanowy ... uznałam jeden drugiego godzien ... yhm ... czy to się na wiosnę obcina ... ??? ... wybacz ignorancję ... no bo u mnie część sucha ... walczyły z przeznaczeniem zanim się przyjęły ... a część taka cudna ...

Trawki najlepiej ściąć wiosną...... ogrzewaja sie w swoich suchych liściach... a i zimą zdobią.... Natomiast to co uschło (dziwne, że wogle żyję cokolwiek.... wyrąbane z tej gliny prawie bez korzeni........ ) by nie szpeciło to zetnij.. tylko tak z 10 cm na ziemią, nie za nisko... by grzało nózki zimą...

jak wsadzałam to tez bez wiary ale fioletowo różowe pióropusze są !!! ... ... jak widać więc teraz już wierzę, że będą żyć ... zresztą te małe też cudne ... naparstnice to absolutne szaleństwo ... rozpatruję plantację i masowy przerób farmaceutyczny ... tylko jeżówki stoją w miejscu ... i to jeszcze nadgryzione przez slimaki ... ale je przesadzę ... oooo ... może właśnie pomiedzy miskanta a bukszpanikowy parawan ... nio ... i jest koncepcja
Rododendronowy ogród II. 21:27, 26 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu - widoki cudowne - ogród w jesiennych barwach wygląda przepięknie! - szkoda, że tak rzadko mam czas na spacerowanie po nim - pozdrawiam

Danusiu czytałam u Ciebie że zapraszasz mnie na ławeczkę , teraz ja zapraszam Ciebie do mnie , może się kiedyś uda?

Dziekuję Bogdziu za zaproszenie - spacer po Twoim ogrodzie to moja marzenie ... a marzenia się czasem spełniają
Rododendronowy ogród II. 21:25, 26 wrz 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Nigdy nie mów nigdy 21:24, 26 wrz 2012

Do góry

Miscanthus sinensis 'Graziella'

Zdjęcie pochodzi z wątku Ani asc i wklejam za Jej pozwoleniem. Bardzo mi się podoba (oprócz rozplenic jap,) i chciałabym ją mieć u siebie.
Ogród w Holandii 21:24, 26 wrz 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

to jest rewelacyjne
Ogród w Holandii 21:24, 26 wrz 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Płot prawie gotowy

jeszcze reszta ziemi zostanie dowieziona na nową rabatę i zaczynam sadzenie

łaaał

świetny

takie fajne, naturalne tło
Rododendronowy ogród II. 21:23, 26 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Joasiu cieszę sie ze Ci się podoba.Miło że wpadłas, dzięki.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:21, 26 wrz 2012

Do góry
to znowu ja ...

w ogóle mam nową wizję ... Adam jak takie coś słyszy to się kurczy ... ten wielki miskant ... pod bukszpanowy stożek i te tam co od dawna a brzeg ... no własnie na brzeg może ta trafka taka mała ... sto razy juz mi mówiono tu jak się nazywa ... kostrzewa chyba ... to mniej więcej to miejsce jeszcze bez stożka ze stożkiem zdjęcia nie mam ... a wizja narodziła się 15 minut temu ...

widok teraz ... surfinii nie ma ... stożek pod limką bardziej ... tu gdzie były surfinie bukszpanikowy parawanik ... za nim ma być coś wysokiego ... nie wiem jeszcze co ... nie wykluczona coś na pniu bo to na wprost okna ...
U Przemka w ogrodzie. 21:20, 26 wrz 2012

Do góry
przemekg napisał(a)
Czas na małą aktualizację

żurawkowy zakątek

Taki zakątek mi się marzy, cudny
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:19, 26 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies