Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 02:15, 10 gru 2012

Teraz wrócę do tematu zbieractwa...
Na najwyższej półce szafy ,która jest głęboka na 60 cm na dł.pół pokoju znajdują się pudełka,pudła z bombkami i wszelkimi ozdobami świątecznymi .
Tu nie ma choinek,girland,gałązek sztucznych tu są same świecidełka ))))))))))))
Martek 02:18, 10 gru 2012

O to niektóre czasopisma jakie przeglądałam ostatnio przed snem,zwróćcie uwagę,że jest też wśród nich gazeta z 2008 roku. Co oznacza,że ja wracam do starych numerów i to nie bez powodu .

Martek 02:22, 10 gru 2012

Nie mogę pochwalić się biblioteczką o tematyce ogrodowej .Mam jedną dość starą książeczkę ,która była własnością t, posiadam za to piękne dwa katalogi.To prezent od jednej z ogrodniczanek

Milka 13:45, 10 gru 2012

Obejrzałam propozycję choinkową, duża i mniejsza, bardzo fajny pomysł, kto wie, może się skuszę i coś takiego zrobię, będzie sporo czasu na to...
ta z orzechami też świetna i oczywiście prezent od mamy nie możesz wyrzucić..
co do zbieractwa, raczej tego nie robię, lubię ład i przestrzeń, więc klamotów nie zbieram, łatwo się z nimi rozstaję....i mam miejsce na nowe...oczywiście mam takie sentymentalne, te są schowane w pudełkach

gazety, kupuję tylko 1 miesięcznik, reszta informacji z netu, mamy tu wszystko, porady ogrodowe również, jeśli już to mam książki o tematyce ogrodowej..

ptaszek śliczny, prawie jak Ania już foty strzelasz i czekam na twoje dzieło, czyli dekoracje przed ogródka!

a co do zbierania makulatury i wysyłanie tych środków na pomoc Sudanowi...szczytny cel, tylko ciekawa jestem, ile z tego do nich trafi?
mazurka 13:55, 10 gru 2012

Marto--bardzo dziękuję że zaniechalaś swoje postanowienie i jednak wpadlaś na Mazury--napewno znasz powiedzenie :Nigdy nie mów nigdy: Swego czasu śledzilam Twoje <Kolorowe rabaty>Swój kawałek Mazur muszę upożądkowaćale tez kocham go takim jakim jest. Pozdrawiam serdecznie.-Małgorzata

Martek 14:31, 10 gru 2012

mazurka napisał(a)
Marto--bardzo dziękuję że zaniechalaś swoje postanowienie i jednak wpadlaś na Mazury--napewno znasz powiedzenie :Nigdy nie mów nigdy: Swego czasu śledzilam Twoje <Kolorowe rabaty>Swój kawałek Mazur muszę upożądkowaćale tez kocham go takim jakim jest. Pozdrawiam serdecznie.-Małgorzata
Masz 3 kurki w rękach ?

Witaj Małgorzato cieszę się,że mimo takich odległości odwiedziłaś mnie
Byłam na Mazurach,ale dość dawno i najbardziej pamiętam słoneczny dzień ja na łódce i "latające",srebrno-złote ławice nad taflą jeziora .Oczywiście to uciekające rybki przed szczupakiem,ale widok bajeczny ))))))
Mam nadzieję,że obie będziemy podglądać te nasze porządki Powodzenia

Mala_Mi 16:03, 10 gru 2012

Choineczka mamy cudna.. i w dodatku ma historię i dużo sentymentu..... napewno bym jej nie wyrzucała tylko co roku wystawiała na światło dzienne
A gazety zbieram...bo internet nie zastąpi szelestu przewracanych kartek.. zapachu farby drukarskiej... poza tym lepiej zapamiętuje rzeczy z kartek niż z ekranu.......
gusiarz 16:29, 10 gru 2012

Marto - też takie gazetki zbieram. Mam chyba jeszcze z 2002 roku... Teraz ogrodowe do rzadkości kupuję. Ale werandy nie mogę sobie odmówić, choć droga niemiłosiernie... Pozdrawiam poniadziałkowo
grembosia 16:55, 10 gru 2012

Ja też uwielbiam "Werandę", prenumeruję już kilka lat, a na początku prenumeraty zamówiłam jeszcze mnóstwo starych numerów jakie mieli na stanie.

Kupowałam też wiele lat "Mój piękny ogród", ale ostatnio już mniej mi się podaba i zdecydowanie wolę poczytać Ogrodowisko
Martek 19:04, 10 gru 2012

asc napisał(a)
Choineczka mamy cudna.. i w dodatku ma historię i dużo sentymentu..... napewno bym jej nie wyrzucała tylko co roku wystawiała na światło dzienne
A gazety zbieram...bo internet nie zastąpi szelestu przewracanych kartek.. zapachu farby drukarskiej... poza tym lepiej zapamiętuje rzeczy z kartek niż z ekranu.......

Choinka nadaje się na półkę czy biurko w pracy,miły upominek i można ją zrobić o wiele atrakcyjniejszą .
Mam malowała i złotem ,dodawala więcej korali wtedy jest wytforniejsza .
Pasuje u Patryka i tam ją stawiam

Aniu ja nie inaczej jak ty .Ja zawsze kochałam zapach gazet .One już tak nie pachną jak kiedyś .W ogóle kioski "Ruchu" to do dziś kojarzą mi się z prasą ,kremem niedostępnym Nivea ))))
Gazety mniej męczą wzrok tego się nie da ukryć.A jeszcze tak to przerzucanie stron ja zawsze od tyłu szybko przeglądam potem czytam to co muszę bo mnie skręci i tak kolejne artykuły .
Ilustracje też mile więc jednak tradycja wygrywa .
Mam jeszcze trochę tej makulatury ))))))))))))