Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zimozielony ogród przy białym domu 22:55, 26 wrz 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 22:54, 26 wrz 2012

Do góry

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:53, 26 wrz 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Jeszcze takie ujęcie, róże ('Happy Wanderer') świetnie wyglądają z bylicą, ale pierwszy i ostatni raz ! Bylica pontyjska jest potwornie agresywna (teraz wiem), na wiosnę użyjemy Roundup'u !

a nie wiesz czasem czy bylica luizjańska też jest taka agresywna? Bo własnie chcę ja z berberysem czerwonym posadzić. I wolałabym nie używac roudapu
a zestwienie z krwistymi rózami piekne. W ogóle wspaniały, naturalny ogród. Zapisuje sobie i będę regularnie odwiedzać, bo takie widoki lubie najbardziej. pozdrawiam

Chyba wszystkie bylice są ekspansywne - bylica luizjańska też. Ma jednak grubsze rozłogi od pontyjskiej i łatwiej ją wyrywać.
Zimozielony ogród przy białym domu 22:53, 26 wrz 2012

Do góry

Ta nawierzchnia będzie podzielona obrzeżami na dwie części, jedna będzioe wysypana grysem granitowym jaśniejszym a druga ciemniejszym - szarym.

Ogród do kwadratu 22:52, 26 wrz 2012

Do góry
Lenko - na pewno nadrobimy !!! Gęba mi się uśmiecha na samo wspomnienie . Naprawdę - nie sposób było zaplanować tego lepiej - no może prócz mojego spóźnienia
A oto zakupy:

By limka była ładnie widoczna z tarasu przesadziłam jednego byka-miskanta w róg między serbki a ogrodzenie. Mam nadzieję, że będzie mu tam dobrze. Miskanta byka podzieliłam na pół - co wymagało prawie nadludzkiej siły, ale udało się Do już dwóch misantów dosadziłam, a jak, trzeciego jegomościa, co był rósł na podwyższonej rabacie, ale w nijakim miejscu.

Niestety u mnie więcej zdjęć niet, "gdyż ponieważ" było za ciemno - jutro zrobię i wkleję.
A tu jeszcze limkowo karmnikowe ujęcia:

Zimozielony ogród przy białym domu 22:51, 26 wrz 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 22:50, 26 wrz 2012

Do góry
Rozpoczęliśmy obsadzanie okolic szklanej kuli. Mam cały czas związane ręce, bo nie mamy jeszcze kul szklanych do położenia w rabatę, będą one umiejscowione pomiędzy kulkami z bukszpanu, a trawkami.

Kolorowe listki odbijają się w lustrzanym polerowanym pojemniku.

ogrodoweimpresjejolki 22:50, 26 wrz 2012

Do góry
Rozchodniki w swojej najciekawszej odsłonie

Azalia zanim pogubi listki akcentuje swoją obecność pięknym kolorem

Mój kawałek raju II 22:48, 26 wrz 2012

Do góry
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/23/233122/original.JPG[/img]

jakie sliczne, ziemowity?
Rododendronowy ogród II. 22:43, 26 wrz 2012

Do góry
Bogdziu, nie wiem dla czego pisałaś że zdjęcia czubatki mizerne, są OK. Ja również podzielam słowa Gabrysi, fajnie przypomnieć sobie Twoje piękne zakątki a okno to magia, ja również je zrobiłem będąc u Ciebie Zdjęcia z Twojego ogrodu mam jeszcze w aparacie, chcę Ci je dać i chociaż byliśmy na dwu spotkaniach, to mi się nie udało, do Ani chciałem zabrać laptopa ale Monte może potwierdzić, że nie zmieściła by się nawet butelka wody.

A tak wyglądają teraz kloniki od Ciebie. Pozdrawiam Cię serdecznie
Mój ogród 22:37, 26 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
U mnie też są jakieś zmiany w ogrodzie. Te które, się już robią i te które są w mojej głowie.Chciałabym pogodzić tyle rzeczy na raz, a nie jest to łatwe.
1. Ogród powinien być ładny, to chce każdy.
2. Ponieważ mam ogród daleko od domu, rośliny powinny być wytrzymałe.
3. Żeby ogród nie zamienił się w obóz pracy. Powinien znaleźć się czas na relaks; poczytanie, spacer itd.
4. Warzywnik musi być, a wiadomo on jest pracochłonny, trzeba robić tak, żeby ogród rekreacyjny był jak najmniej pracochłonny.
Tylko jak to wszystko zrobić? Zrobiło się już parę błędów, cały czas myślę co wyrzucić, co dosadzić, co zmienić.
Powstaje nowa rabata, trudno kosi się przy płocie. Nie będzie szeroka, to jest to dosyć wąski kawałek ogrodu.

Żurawka drobnokwiatowa PALACE PURPLE . Są trzy na tej nowej rabacie. Jeszcze nieduże, ale mam nadzieję, że utworzą dużą bordową plamę.

Kocham zawilce. Niestety mają tendencje do przemarzania. U Szmita kupiłam
Anemone hybrida "Honorine Jobert"" Ma pąki i mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zobaczę te śliczne białe kwiaty.

Malutkie portulaki kwitną cały czas. Kolory mają niesamowite.

I kwiatostan rozplenicy japońskiej. Wsadzona niedawno, wygląda na to, że już się zadomowiła.

I na koniec moja Misia bardzo zamyślona. Może myśli: i znowu jesień. Jak ten czas leci. Misia w październiku skończy 10 lat.

Bożenko, doskonały plan i ja ciut na nim się będę wzorować jak ogród za bardzo męczy, to juz nie jest przyjemnośc, dlatego zima tez przemyślę parę rzeczy
Misia cudna, a mojemu Puckowi, sunie znowu narobiły kołtuny za uszami i czeka go cięcie, nie lubię tego ale mus!
a nowa rabat będzie idealna i zgodna z postanowieniami
Mój kawałek raju II 22:34, 26 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj znowu był ogród, jutro przekopuję pod róże aby je posadzić jakieś 11 krzaków i potem z domu jeszcze przywiozęDzisiaj było cieplutko i słonecznie, kilka kwiatków z ogrodu
Ogród Magdalenka 22:29, 26 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Limka ma teraz fajne kolory .... i nowe kwiatki i pączki ....

idealna piękność
Grembosiowo 22:29, 26 wrz 2012

Do góry
Przyszedł czas na tarasy- oczywiście z cegły rozbiórkowej, nie zwracajcie uwagi na bałagan, tu jeszcze trwa budowa.
Wojsławice - Święto Traw 30 września 2012 22:25, 26 wrz 2012

Do góry

Podczas ostatniej bytności w Wojsławickim Arboretum , wypatrzyłam na rabatach :.

i

Wiem, że Tomek jest jeszcze twórcą Medium Boy.

Bardzo żałuję, że nie zobaczę ich w jesiennej szacie.

ogrodoweimpresjejolki 22:22, 26 wrz 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zajrzałamm ,podziwiam i .....uciekam.

Haniu, zaraz biegnę do Ciebie zobaczyć czy już wróciłaś na dobre

A na następna wizytę u mnie zostawiam dojrzałe już winogrona

Drugie kwitnienie ostróżki też ładne

Ogród Magdalenka 22:21, 26 wrz 2012

Do góry
...a tu ciężko się przedostać na leżaczek ...
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 22:20, 26 wrz 2012

Do góry
czubek ucielam....mam nadzieje,że teraz kiedy bedzie ładna pogoda, moje pomidorki, choć troche, dojrzeją........

u mnie w ogrodzie nic ciekawego sie nie dzieje.... dzis waczylam z perzem na skalniaku, jak na razie walka wygrana, ale na jak długo????? Ten ciort jest nieobliczalny !!!! Wczoraj z córka podsypywałam komin z szamba. Postanowiłam cos tam wsadzić, bo taki jakiś pusty kopiec mi wyszedł....tylko co?? Chciałabym, żeby nie bylo widać tego, niewątpliwie, mało ciekawego miejsca, ale z drugej strony, musi byc do niego dojście....więc nie wiem. Bo nie wiem czy pisałam, ze nasz przód domu bedzie trochę tak jak w domach amerykańskich. Plot postawiony bedzie na bokach domu, a przód otwarty....to znaczy nie calkiem, bo będzie naturalne ogrodzenie w formie jakiegoś zywopłotu lub drzew, krzewów lub coś w tym stylu.A przede wszystkim trawa... Może to zdjęcie trochę wam przyblizy to co chciałam powiedzieć..

Wiecie taki przód jak w amerykańskich filmach familijnych.....
Ogród Magdalenka 22:19, 26 wrz 2012

Do góry
Limka ma teraz fajne kolory .... i nowe kwiatki i pączki ....
Ogród Magdalenka 22:17, 26 wrz 2012

Do góry
....moja umbraculifera , będzie w przedogródku ... ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies