Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 20:56, 24 wrz 2012

Do góry
No własnie ja już się pobubiłam w tych atrakcjach czekoladowo-pomarańczowych.... ma być szu, szu, szu.... ale do wanny z czekoladą???
Zapasy w czekoladzie?

Ogród z lustrem 20:54, 24 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, jaki to berberys na pierwszym zdjęciu?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:54, 24 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Iza, a jakbyś jeszcze mogła si'l Vous plait (ple), podać nazwę tej różowej róży, bo że kwitnie to widzę i że ładna - ale nic więcej.

Tak, szafirki muszę kupić, koniecznie. Ja wsadziłam 4 czosnki. I liczę na spektakularny efekt!

Spektakularne będzie taplanie w czekoladzie.... a czosnków daj wiecej.... na spektakularny efekt.....
Izuś wybacz........ wyrwałsm sie na chwilke z roboty i z tej radochy plotę głupoty........

dlaczego mi się bardzo podoba a Adam chce do Kazka dzwonić ...

Może o trawniku chcą sobie pogadać?????? Czy o innych pracach ogrodowych???

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:51, 24 wrz 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Rewanżuję się wizytą w ogrodzie. Ogród bardzo mi się podoba, ale najbardziej zazdroszczę tego naturalnego stawu. Czy można się w nim kąpać?
Zaskakujące, że już zrobiłaś pigwę. Jest już dojrzała? Masz pigwę, czy pigwowce?
Co do włoskich klimatów, to specjalistą od Włoch jest mój mąż, czuje się tam jak ryba w wodzie, ja też lubię, zwłaszcza to ciepło.

Witaj Gabrysiu. Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś i zostawiłaś miły komentarz.
Odnośnie stawu powiem: tak to staw kąpielowy - kąpie się w nim przede wszystkim nasz labrador A tak na poważnie, to owszem, jak człowiek się uprze, to się może wykąpać, jeśli mu żaby, ryby i zaskrońce nie przeszkadzają Ja nie będę próbować. Ale były takie momenty w dziejach naszego stawu, gdy powiedzmy zaznaliśmy w nim kąpieli Oto dowód

Odnośnie pigwowca. Dostałam ponad 3 kg od kuzynki z Krakowa, której teściowie mają dom z ogrodem poza miastem. To na bank pigwowiec, bo pigwę miałam w zeszłym roku z innego źródła i wyglądem przypominała gruszkę. Fakt, że to trochę za wcześnie na pigwowca, bo pewnie nie jest tak soczysty, jak ten z października, no ale cóż przerobiłam go na nalewkę i konfiturę do herbaty ( z dodatkiem startej świeżej skórki z limonki i laską cynamonu).
I właśnie raczę się tą konfiturą do herbaty i powiem Ci, że całkiem dobrze smakuje. Ale obiektywna nie jestem. Trzeba by zapytać Ani Studio czy jest zjadliwa, bo jej podarowałam moją konfiturę z pigwowca oraz powidła śliwkowe z nutką pomarańczy oraz te drugie z kakao.

Jak masz dostęp do pigwy w październiku to przyjmę każdą ilość

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:51, 24 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

jak dorodnie i barwnie, ślicznie u Ciebie Irenko a i może kiedyś nadarzy się okazja, żebym szklanym oczkiem i w Twoim ogrodzie pomrugała ; )
Rajski ogród Ani 20:51, 24 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Czarodziejka czaruje kolorami
Marzenko uwielbiam kolory, tony spokojne mam w pracy, wśród kolorowych kwiatów odpoczywam

To aktualne zdjęcie surfini?
Niestety nie, chociaż jeszcze kwitnie, to jest z końca sierpnia
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:48, 24 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

A tu przebarwiające się dzikie wino przypomina jednak, że już jesień

Wspaniałe przejście, bardzo malownicze.
Rododendronowy ogród II. 20:47, 24 wrz 2012

Do góry
Obie Anie mi życzyły dobrej nocy gdy już spałam to dziś ja im zyczę dokąd jeszcze spac nie poszłam. A żeby sny były kolorowe kilka zdjec zostawiam -losowo trafione.

Rajski ogród Ani 20:45, 24 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Czarodziejka czaruje kolorami
Marzenko uwielbiam kolory, tony spokojne mam w pracy, wśród kolorowych kwiatów odpoczywam

To aktualne zdjęcie surfini?
Rajski ogród Ani 20:38, 24 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

A u nie kobea dopiero od zeszłego tygodnia, a tak wcześnie wysiałam. Zimować będę jak werbenę, w szklarence, nie w piwnicy. Tylko nie wiem, czy jak wykopię po przymrozku, to coś z tego będzie, czy jednak wcześniej. Co myślisz?
Myślę,że to roślina jednoroczna...ale może się mylę?
Bogusiu bo to jest roślina jednoroczna ale w sprzyjających warunkach można kobeę przechować przez zimę tak jak lantanę Kobei należy przyciąć pędy zostawiając około 30 cm nad donicą
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:34, 24 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aitko czy ta kalina to vatanabe?

Nie to 'ROSEUM', tyle że zaszczepiona na pniu.

Kalinę japońską 'WATANABE' też mam , ma pagodowy pokrój i wygląda tak Obecnie pięknie się wybarwia. To mała sadzonka, ale wiosną była obsypana koronkowymi białymi kwiatkami Polecam!

W cieniu - zacieniona 20:34, 24 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Ale u ciebie kolorowo i radośnie
Bogusia,a czemu określiłaś barbulę jako szałwię ?Czy ktoś tak ją nazwał w ogrodniczym?
Pozdrawiam serdecznie
Tak mi powiedział hodowca na Renku.Nie wiem czy to właściwa nazwa- ale listki pachną szałwiowo....jest taka piękna i miododajna,pełno na niej różnych owadów...To dzięki Tobie szukałam..w ubiegłym roku zobaczyłam ją u Ciebie po raz pierwszy..
Martek nazwa właściwa, bo barbula jest z rodziny szałwii
http://www.futuregardens.pl/barbula-klandonska-caryopteris-clandonensis.html
No Aniu...czy wiesz,że zawierzyłam hodowcy?Powąchałam listki.
Ogród z lustrem 20:33, 24 wrz 2012

Do góry
Ogród z lustrem 20:33, 24 wrz 2012

Do góry

Trawa pampasowa - Cortaderia selloana 20:32, 24 wrz 2012

Do góry
Czy u kogoś kwitnie już pampasówka?
Moja dziś tak wygląda.

Ogród z lustrem 20:32, 24 wrz 2012

Do góry

Ogród z lustrem 20:31, 24 wrz 2012

Do góry

Ogród do kwadratu 20:31, 24 wrz 2012

Do góry
Coś widać, ale trawa wysoka i nie do końca... Jutro spróbuję zrobić coś lepszego
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:29, 24 wrz 2012

Do góry

Jeszcze raz proszę Was o pomoc w identyfikacji tych grzybów, które wczoraj znalazłam w moim ogrodzie. Please

I następny, któremu pozwolę jeszcze trochę podrosnąć

Ogród z lustrem 20:29, 24 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ło matko !
Naogląda się człowiek tych pękności i jutro znowu na zakupy trzeba lecieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies