Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:22, 21 kwi 2022

Do góry
Pierwsza przymiarka. Kupiłam za mało seslerii . Suche oraz puste doniczki to red baron. Reszta - seslerii. Ogólny plan - maja być plamy. Co Wy na to?
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:22, 21 kwi 2022

Do góry
Klaudyna napisał(a)

I to jest werbena tak ? One nie mają takich bardziej postrzępionych tych listeczkow?

Nie to są siewki ciemierników.

Tu masz fotkę z siewkami werbeny, narazie maciupkie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:37, 21 kwi 2022

Do góry
Lilak, który ma 2 różne kolory kwiatów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Przesadziłam ciemierników z donic do ziemi, tam gdzie ładnie rosną. Oby te też tak pięknie rosły. W donicach było im ciężko i marniały. Nie wiem dlaczego... jeszcze muszę doczytać jak je pielęgnować żeby cudne były. Miało być 4 a posadziłam 7!!!

Dziś otworzyłam swoje dalie, tzn jedno opakowanie - a tam życia pełno! Zatem dziś albo jutro sadzę dalie do donic. Muszę już.

Za drzwiami do ogrodu... 15:23, 21 kwi 2022

Do góry
Agatorku Kompozycja świąteczna jest zielono- złota, zając na zdjęciu wyszedł jakiś ciemny, ale jest zielony
W ogrodzie kolorów przybywa, czekam na tulipany.

Ogród w dolinie 15:03, 21 kwi 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
My to już całkiem święta na luzaka, aż nie powiem

Powiedz, powiedz

Graby już za chwilę

Ogród w dolinie 15:02, 21 kwi 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
To o wiele zdrowsze podejście. Choć nie powiem żebym w święta się zdrowo odżywiała. Ale też lubię bez przymusu i bez przesady. Nie przepadam za gotowaniem.

Gosiu, wiadomo, że można sobie pofolgować w Święta Ja szczerze nie lubię gotować ale jeść coś trzeba

Buk Rohanii dopiero taki

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:00, 21 kwi 2022

Do góry
Poczyniłam pierwsze w zyciu zamówienie roslin w sklepie internetowym. No i wlasnie dzisaj rośliny przyszły...
Pan kurier wypakował niewielką paczuszkę i pożegnał sie ładnie, a ja gromko zawołałam "a gdzie reszta?!". Okazało sie, że reszty nie ma. W tej małej paczusi jest 29 doniczek . No niby była informacja na stronie, jaki jest rozmiar doniczki, ale przykładowa sadzonka zdecydowanie nie wygląda, jak te które dostałam... No nie pomyślałam, że taka duża o tej porze roku byc nie może... Mea kulpa...
Tak, że ten... To moje pierwsze i zarazem ostatnie zamówienie internetowe .
In plus: zamówienie spakowane wczoraj, przyszło dzisiaj. Zapakowane bardzo dobrze, żadnych uszkodzeń. Opis na każdej doniczce.
Całość paczusi i hakonka w towarzystwie telefonu - dla porównania:

Ogród w dolinie 14:59, 21 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)

I u nas takoż samo, Alleluja.
Były gry i smichy i spacerwowanie po ogrodzie, ten przymus pzry stole wszyscy źle znosimy

Bo i też muszę iść w tym kierunku Irenko

Duży grujecznik startuje a małe na razie się rozkręcają

Ogród w dolinie 14:57, 21 kwi 2022

Do góry
Dragonka napisał(a)
Asiu,szczerze podziwiam zdolności krawieckie..ja odziedziczyłam starego łucznika od babci, która nadal uparcie twierdzi, że to bardzo dobra maszyna jest i namawia mnie ciągle, żebym się nauczyła. Jedyne co umiałam, to przejechać igłą po paznokciach nie mówiąc już o zszyciu czegokolwiek co nie było w linii prostej. Normalnie zazdraszczam ( ale pozytywnie) Myślisz, że taki antytalent jak jak tez potrafi się nauczyć proste rzeczy obszywać? Bardzo bym chciała umieć..

Basiu, najtrudniej jest zacząć Można spróbować od ćwiczeń np..szycia w linii prostej różnymi ściegami, potem po łuku itp, taka zabawa Potem można spróbować np. poszewkę uszyć korzystając z tutoriali na YouTube, jest tego sporo.

Jak Ci się uda usiąść i zacząć to na pewno dasz radę Trzymam kciuki

Startuje Olsza czarna Aurea, rośnie już na swoim miejscu, jest bardzo małym patyczkiem na tle tych dużych drzew.

Ogród w dolinie 14:53, 21 kwi 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też należę do grupy minimalizującej kulinarne działania w okresie świątecznym. Od wielu lat gotuję wielki gar żuru, a do tego jest zimny bufet. Każdy sobie nakłada wedle swojej woli. Nie ma żadnego biesiadowania przy stole (mnie ono okrutnie męczy). Wybraliśmy święty (s)pokój i możliwość oddawania się temu, co lubimy najbardziej.
Deszczu życzę i ciepła.

Szczerze nie lubię biesiadowania przy stole ale jakoś dotąd nie znalazłam optimum dla własnych świąt, może dlatego,.że wciąż czegoś nie wypada albo wypada. Życzę iansie spełniły, wczoraj był deszcz a dziś jest ciepło

Irysy

Funkie Praynig Hands na gankowej
Ogród w dolinie 14:50, 21 kwi 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Asiu, ja też bojkotuję nadmiernie kulinarny wymiar świąt, w mojej rodzinie bardzo skromnie, z tym czujemy się wspaniale, stwarzając sobie przestrzeń na znacznie ciekawsze rzeczy. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich "wybryków" krawieckich. I wiosnę piękną witam w Twoim ogrodzie, choć chłodno. Pozdrawiam, Asiu!

Następnie Święta może też zbojkotuję

Marta, dziś jest pięknie, miałam przymusowe "wolne" więc obchód zrobiłam

Ogród w dolinie 14:44, 21 kwi 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ja też w tym roku zbojkotowalamntylko śniadanie było reszta luz.

Odnośnie szycia. Najważniejsze w szyciu jest wybór kroju, później dobrze skroić.
Co do mi ilimetra potem łatwo się szyję. Trochę szyję teraz kiedyś dużo.

Pozdrawiam

Bardzo byłam zadowolona z bojkotu

Krój to wiadomo, że ważny jest Nie na wszystkich dobrze leży ten sam krój

Ta trzmielinę dostaliśmy ale muszę ją gdzieś stąd przesadzić, bo brzydka jest, chyba nie służy jej moje bagienko
Ogród w dolinie 14:41, 21 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Piękne pierwiosnki, szafirki zresztą również. Niby wiosna, ale ciągle zimno, pochmurno, czekam na ciepełko.
Kurteczka śliczna, a metka super.

Alicja, dziś w końcu cieplej, a że wczoraj popadało to mam wrażenie, że wszystko rośnie w oczach

Kukliki zwisłe i wiązówka błotna

Orliki już spore

Ogród w dolinie 14:36, 21 kwi 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
Podziwiam kurtkę. Piękna. Dla kogo ona jest?
Taka zdolna mama to skarb.
Widziałam białe pierwiosnki. Czy to pierwiosnki ząbkowane?

Basiu, uszyłam w sumie 4 parki z Softshellu, dwie dla moich dzieci i dwie dla dzieci mojej dobrej koleżanki na prezenty. Wszystkie miały piękne wzorki...

Tu dla ma mojej córki

To pierwiosnki ząbkowanie alba, kupiłam takie małe sadzonki w ubiegłym roku na próbę. Rosną między irysami a tawułą. W ubiegłym roku męczyły je nornice i bałam się, że nic z nich nie będzie. Biały kolor jest fajnie widoczny z daleka.

Tawuła ma już prawie liście

Ogród w dolinie 14:29, 21 kwi 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)
Asia, piękna kurteczka
Swego czasu też sporo szyłam, m.in. sukienki, kostiumy, płaszcze, itp Więc doceniam i jestem pełna podziwu. Ja się uczyłam szyć od Cioci Ciocie są bardzo ważne, jeśli idzie o szycie
Wesołych Świąt

Dziękuję serdecznie za pochwały Jest satysfakcja z szycia oj jest

Przydałoby się rozciągnąć trochę dobę aby mieć więcej czasu na szycie

Bodziszek łąkowy Hokus Pokus

Ogród w dolinie 14:27, 21 kwi 2022

Do góry
Dorii napisał(a)
Kursy krawieckie organizuje moja przyjaciółka ale nie w 3city tylko w Malborku. Jakbyś była zainteresowana to dam namiar
Tylko zastanawiam się czy ci taki kurs potrzebny skoro ty kurteczki szyjesz. Jak już to coś bardziej indywidualnego.

Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo mogłabym cię troszeczkę podszkolić. Jestem po szkole krawieckiej tyle że od lat nie pracuje w zawodzie choć całkiem dobra w tym byłam.

Dorii, bardzo chętnie, poproszę namiar. Tak naprawdę nie czuję się zbyt mocna w szyciu ale wiem, że tu się liczy praktyka. Teraz będę mniej szyć, dopiero pewnie jesienią więcej

Ogród w dolinie 14:24, 21 kwi 2022

Do góry
Anusia2 napisał(a)
Pięknie uszyłaś tę kurtkę i te motyle. Bardzo ładna.

Anusia2 napisał(a)
Trafiłam na kwiatuszki. Jest wiosna.

Aniu, fajnie, że Ci się podoba

Wczoraj popadało, a dziś się zrobiło ciepło i widać postępy, gdzieniegdzie pojawiają się liście

Tulipanowiec Edward Gursztyn

Ogród w dolinie 14:21, 21 kwi 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ale śliczne te kępki kwiatuszków

W ubiegłym roku dostaliśmy takie duże kępki szafirów, mają takie krótkie listki i mniejsze kwiaty, jakaś inna odmiana niż te co ja sadzilam. Te posadzone przeze mnie mają długie liście i duże kwiaty

Małymi krokami-Ogród Wioli 13:53, 21 kwi 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Tutaj widać te podwójne listeczki

I to jest werbena tak ? One nie mają takich bardziej postrzępionych tych listeczkow?
W moim małym ogródeczku II 13:51, 21 kwi 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Ta rabata wiosenna jest przepiękna
Zachwyciłam się też wspaniałymi ciasteczkami i dekoracjami świątecznymi Ciągle nas zaskakujesz pomysłowością i pracowitością
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies