Domi.. jak ja lubię do Ciebie wpadać ... .. wszystko piękne - zdjęcia, ujęcia, kompozycje i wrażenie harmonii i ciszy panujacej w ogrodzie... tyle cudnych zakamarków....
A to ujęło mnie szczególnie ... czy to serby?.. serby trzy?... bo jeśli tak. rozpłynę się z radości, że znalazłam to czego szukam.. a jeśli nie - to rozpłynę się z wdzięczności, jeśli mi wyjawisz rośliny z tej kompozycji...
Ach, ach, ach jakie miłe słowa! Senkju wery maczTo są serby- 5 szt.poprzesuwanych, żeby nachodziły na siebie i zrobiły ścianę zasłaniającą dom sąsiadów.
No to przepadłam z kretesem.. Pięciu serbów nie pomieszczę... Ale trzy może dam radę.. mam ok. 2,7 metra w najszerszym miejscu, w najwęższym 2.2.. zmieszczę je?....
A borodwy krzaczek to perukowiec?
Najpierw pokażę Wam moje wczorajsze poranne znalezisko pod modrzewiem, w moim ogrodzieTak myślę, że to chyba kozak Hurra, w moim ogrodzie rosną jadalne grzyby Chyba grzybnia przeniesiona została wraz z korą sosnową.
Szkoda, że nie wolno mi ich jeść. Wygląda smakowicie, prawda?
Anita, to mi wygląda na maślaka
Piękny jest Twój jesienny ogród.
Agnieszko, ale on nie miał tej lepkiej mazi na kapeluszu. Myślisz, że to jednak maślak? Ja aż tak się nie znam, więc jak ktoś może pomóc w identyfikacji grzybka, to będę wdzięczna
Mój wjazd na posesję, a raczej jego brak.. a ja durna ciągle zapominam, że mogę zaparkowac dopier ona sąsiednie julicy.. zkupiła mrołśinki, torf.. i biegałam jak idiotka z zakupami...
to moje prace , a raczej ich brak.... i ja kwidać zasypany jest wjadz tylko na mojaosesję. i dobrze, bo przez ten 70cm uskok nie mam szans wjechac. W dodatku moja wyobrażnia inzynierska nie siega tak daleko by wydumać jak oni chą rozwiazać wjazd na moja posesję jak już piękniie ułozyli chodnik, zrobili wysepke pod przystanek autobusowy........ zagadka inzynierska..... czekam co z tego wyjdzie
Ta kupa kamienia jest pod moim wjazdem... tylko pod moim....... hmmm
To nie rudzik.. te odróżniam.... pleszki wydają sie bardziej smukłe i maja charatkerystyczny chód.. a te sobie fruwały i nie chciały chodzić....
A tu pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie jeżówki Danusi do siebie.... Danuś nie gniewaj się... ale muszę pochwalić sie nowym zakupem, którym zaraziłam się u Ciebie.. i od razu wzięłąm 3 szt.. i gdybymmiałą miejsce wziełabym więcej zwłaszcza, że po 11 zł i spore sadzonki i jeszcze pokwitną w tym roku
I trochę cebulek.. tak sie kończy jak wyjeżdżam z domu w rejon szkólek...... Cebulek nie za dużo bo 50???? 100? I cała pstrokacizna.. po 5 szt jak zwykle......
Ty myslisz o pliszkach a pleszki to co innego.
I wylazł ze mnie igonorant ptaszkowy ALe ja ptaszki tak jak i kwiatki lubię bo są a nie sie nazywaja
To nie rudzik.. te odróżniam.... pleszki wydają sie bardziej smukłe i maja charatkerystyczny chód.. a te sobie fruwały i nie chciały chodzić....
A tu pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie jeżówki Danusi do siebie.... Danuś nie gniewaj się... ale muszę pochwalić sie nowym zakupem, którym zaraziłam się u Ciebie.. i od razu wzięłąm 3 szt.. i gdybymmiałą miejsce wziełabym więcej zwłaszcza, że po 11 zł i spore sadzonki i jeszcze pokwitną w tym roku
I trochę cebulek.. tak sie kończy jak wyjeżdżam z domu w rejon szkólek...... Cebulek nie za dużo bo 50???? 100? I cała pstrokacizna.. po 5 szt jak zwykle......
Ty myslisz o pliszkach a pleszki to co innego.
I wylazł ze mnie igonorant ptaszkowy ALe ja ptaszki tak jak i kwiatki lubię bo są a nie sie nazywaja
Ale się tu dzieje... dzisiaj serial jest u Ciebie widzę
Takie Sylwiowe ogrodowe reality show w pigułce
Faktycznie show, nawet 900 stronki nie zauważyłam, a dzisiaj się tu szwędałam Syla gratuluję i buziole i uważaj na Kubę, tak blisko tych wykopów się kręci, coby go nie wbetonowali
dzisiaj rozkwitła dla Ciebie
Ja jak zwykle spóźniona, ale mimo tego gratuluję zarówno wyróżnienia, jak i fantastycznego ubioru, o ogrodzie nie wspominam, bo nieustająco jestem pod jego wrażeniem
To ja jeszcze wkleję suchą rzekę od Kapiasów, bo może się zapomnieć w przyszłości. Agnieszce się podobała, a bateria Wam siadła. Podobno macie sporo kamieni do spożytkowania.