Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 07:12, 18 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Pod klona japońskiego 'Shirasawanum' posadziłam konwalnika

Och ładnie Anitko u Ciebie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 06:41, 18 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Na razie jest tak. Proszę o uwagi

Idę działać dalej...

Karola ja bym tam " wcisneła " więcej traw i usuneła te dwie tawuły w środku rabaty ,taka moja sugestia

też się męczę nad reorganizacją jednej rabatki u siebie
Ogród Dominiki 02:43, 18 wrz 2012

Do góry
seliza napisał(a)

Przymiarka dwóch sosenek "Varella", które wreszcie udało mi się kupić po 2 latach poszukiwań.
Będą rosły w rzędzie z trzecią, którą mam już od dawna.

Witaj Domi
Tak sobie spceruję po Twoim wątku - slicznie jest
A przy okazji mam pytanie - gdzie zakupiłaś takiego cisa na nózce i te sosenki? I mozna poznać ceny?
Są takie dorodne, a też szukam coś w tym stylu..

Pozdrawiam

Wysłałam info jako PW.
Ogród Dominiki 02:28, 18 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Nana nic nie zasłoni.

W samą porę Danusiu, bo jeszcze by mnie na złą drogę sprowadziły
Wstawię zaraz u siebie zdjęcie niedowiarkom

Enya - szpetnie, nie szpetnie.. ale nie mam intymności żadnej. Graniczę ze skarpą, skarpa z polem..górą wędrują wycieczki - w tygodniu mi to nie przeszkadza ale w weekend, jakoś jednak tak

No dobra.. idę do siebie.
Dominiko, przepraszam za zaśmiecanie.. Kfiatkiem - własnoręcznie posadzonym.. jednym z nielicznych u mnie jeszce

Nie ma za co. Podciągacie odglądalność mojego wątku
Ogród Dominiki 02:21, 18 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Domi.. jak ja lubię do Ciebie wpadać ... .. wszystko piękne - zdjęcia, ujęcia, kompozycje i wrażenie harmonii i ciszy panujacej w ogrodzie... tyle cudnych zakamarków....
A to ujęło mnie szczególnie ... czy to serby?.. serby trzy?... bo jeśli tak. rozpłynę się z radości, że znalazłam to czego szukam.. a jeśli nie - to rozpłynę się z wdzięczności, jeśli mi wyjawisz rośliny z tej kompozycji...

Ach, ach, ach jakie miłe słowa! Senkju wery maczTo są serby- 5 szt.poprzesuwanych, żeby nachodziły na siebie i zrobiły ścianę zasłaniającą dom sąsiadów.

No to przepadłam z kretesem.. Pięciu serbów nie pomieszczę... Ale trzy może dam radę.. mam ok. 2,7 metra w najszerszym miejscu, w najwęższym 2.2.. zmieszczę je?....
A borodwy krzaczek to perukowiec?

Perukowiec.
Ogród Dominiki 02:10, 18 wrz 2012

Do góry
Pwl napisał(a)

No i spóźniłem się na nowe fotki! ale na szczęście jeszcze ciepłe Ślicznie Domi!

Twoje ulubione miejsce pod serbami Pozdrawiam!
Wydzielenie warzywniaka 00:44, 18 wrz 2012

Do góry
asica napisał(a)

Tak trzymaj, rewelacja...
Kolorowe rabaty 23:50, 17 wrz 2012

Do góry
Po między turzyce na obrzeże trawka "Miła Irenka"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:48, 17 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Najpierw pokażę Wam moje wczorajsze poranne znalezisko pod modrzewiem, w moim ogrodzieTak myślę, że to chyba kozak Hurra, w moim ogrodzie rosną jadalne grzyby Chyba grzybnia przeniesiona została wraz z korą sosnową.

Szkoda, że nie wolno mi ich jeść. Wygląda smakowicie, prawda?

Anita, to mi wygląda na maślaka

Piękny jest Twój jesienny ogród.

Agnieszko, ale on nie miał tej lepkiej mazi na kapeluszu. Myślisz, że to jednak maślak? Ja aż tak się nie znam, więc jak ktoś może pomóc w identyfikacji grzybka, to będę wdzięczna

Myślę, że to jednak ten maślak http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%9Blak_%C5%BC%C3%B3%C5%82ty ale 100% nie daję. Zobacz czy mu skórka łatwo schodzi z kapelusza. Jak jest sucho, to nie jest aż tak śliski, tylko wilgotny.
Kolorowe rabaty 23:47, 17 wrz 2012

Do góry
Moja nowa trawa - turzyca toffi i coś tam ))))))))))) 3 kępki mam
Grembosiowo 23:38, 17 wrz 2012

Do góry
Tak było:

Potem doszła hortensja

A teraz jest tak:

Z obu stron hortensji "kulki" cisowe, a te żółte maleństwa to trzmielina.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:32, 17 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Czyżby proso ?? Gratuluję tempa Proszę nam tam dokładnie oszlifować Sebka, co by po powrocie błyszczał jak diament
Ogrodnik mimo woli 23:30, 17 wrz 2012

Do góry

Mój wjazd na posesję, a raczej jego brak.. a ja durna ciągle zapominam, że mogę zaparkowac dopier ona sąsiednie julicy.. zkupiła mrołśinki, torf.. i biegałam jak idiotka z zakupami...
to moje prace , a raczej ich brak.... i ja kwidać zasypany jest wjadz tylko na mojaosesję. i dobrze, bo przez ten 70cm uskok nie mam szans wjechac. W dodatku moja wyobrażnia inzynierska nie siega tak daleko by wydumać jak oni chą rozwiazać wjazd na moja posesję jak już piękniie ułozyli chodnik, zrobili wysepke pod przystanek autobusowy........ zagadka inzynierska..... czekam co z tego wyjdzie

Ta kupa kamienia jest pod moim wjazdem... tylko pod moim....... hmmm

Ogrodnik mimo woli 23:29, 17 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

To nie rudzik.. te odróżniam.... pleszki wydają sie bardziej smukłe i maja charatkerystyczny chód.. a te sobie fruwały i nie chciały chodzić....
A tu pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie jeżówki Danusi do siebie.... Danuś nie gniewaj się... ale muszę pochwalić sie nowym zakupem, którym zaraziłam się u Ciebie.. i od razu wzięłąm 3 szt.. i gdybymmiałą miejsce wziełabym więcej zwłaszcza, że po 11 zł i spore sadzonki i jeszcze pokwitną w tym roku

I trochę cebulek.. tak sie kończy jak wyjeżdżam z domu w rejon szkólek...... Cebulek nie za dużo bo 50???? 100? I cała pstrokacizna.. po 5 szt jak zwykle......

Ty myslisz o pliszkach a pleszki to co innego.

I wylazł ze mnie igonorant ptaszkowy ALe ja ptaszki tak jak i kwiatki lubię bo są a nie sie nazywaja

Kurna u mnie po 20 zł ;( ;( ;( ))))))))))))))
Ogrodnik mimo woli 23:23, 17 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To nie rudzik.. te odróżniam.... pleszki wydają sie bardziej smukłe i maja charatkerystyczny chód.. a te sobie fruwały i nie chciały chodzić....
A tu pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie jeżówki Danusi do siebie.... Danuś nie gniewaj się... ale muszę pochwalić sie nowym zakupem, którym zaraziłam się u Ciebie.. i od razu wzięłąm 3 szt.. i gdybymmiałą miejsce wziełabym więcej zwłaszcza, że po 11 zł i spore sadzonki i jeszcze pokwitną w tym roku

I trochę cebulek.. tak sie kończy jak wyjeżdżam z domu w rejon szkólek...... Cebulek nie za dużo bo 50???? 100? I cała pstrokacizna.. po 5 szt jak zwykle......

I wylazł ze mnie igonorant ptaszkowy ALe ja ptaszki tak jak i kwiatki lubię bo są a nie sie nazywaja
Ogród Sylwii od początku :) 23:21, 17 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ale się tu dzieje... dzisiaj serial jest u Ciebie widzę

Takie Sylwiowe ogrodowe reality show w pigułce

Faktycznie show, nawet 900 stronki nie zauważyłam, a dzisiaj się tu szwędałam Syla gratuluję i buziole i uważaj na Kubę, tak blisko tych wykopów się kręci, coby go nie wbetonowali
dzisiaj rozkwitła dla Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:12, 17 wrz 2012

Do góry
Ja jak zwykle spóźniona, ale mimo tego gratuluję zarówno wyróżnienia, jak i fantastycznego ubioru, o ogrodzie nie wspominam, bo nieustająco jestem pod jego wrażeniem
Ogrodnik mimo woli 23:06, 17 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ogród w lesie 23:06, 17 wrz 2012

Do góry
To ja jeszcze wkleję suchą rzekę od Kapiasów, bo może się zapomnieć w przyszłości. Agnieszce się podobała, a bateria Wam siadła. Podobno macie sporo kamieni do spożytkowania.

Ogród Sylwii od początku :) 23:04, 17 wrz 2012

Do góry
Sylwia, pięknie gratuluję kolejnej setki i podglądam prace budowlane

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies