Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

nieszka 21:09, 21 paź 2012

No tak, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenie
Jak to dobrze że dałaś zdjęcia okołorabaowe w szerszej perspektywie. Zasianie trawy w tym miejesu gdzie cis z perpektywy stolika rzeczywiście słabe.
A pomysł żeby dosadzić tam kulki bukszpana i citrolenlki bardzo fajny
wiunia 21:28, 21 paź 2012

Ewciu, jakbym słyszła samą siebie jak w zeszłym roku sadziłam z M trzy świerki na skosie działki to tak marudziłam, że jak już było ciemno to latarka do ręki i sam poszłam prostować, bo niby jeden krzywo posadziliśmy według mnie oczywiście, M w oknie stał i podziwiał moje dziwadztwo teraz są chwile ,że stanie na tarasie i powie: "noo, coś tam widać, może być ładnie wiosną?"Ale jak chcę jechać do szkólki lub ogrodniczego to mówi:"poczekaj do wiosny!!!" Myśli, że mi przejdzie, nie wie jak sie myli
ewa004 21:29, 21 paź 2012

nieszka napisał(a)
No tak, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenie
Jak to dobrze że dałaś zdjęcia okołorabaowe w szerszej perspektywie. Zasianie trawy w tym miejesu gdzie cis z perpektywy stolika rzeczywiście słabe.
A pomysł żeby dosadzić tam kulki bukszpana i citrolenlki bardzo fajny

Teraz to i ja to wiem . że rabatę musicie widzieć z każdej strony
A pomysł z citronelkami i bukszpanami dojrzewa, dojrzewa

Wiecie co mój maż teraz do mnie powiedział

"Ty z tymi twoimi kwiatuszkami to już normalnie .....nie normalnie"

I weź tu babo chłopa zrozum
wiunia 21:31, 21 paź 2012

nie da sie zrozumieć
ewa004 21:37, 21 paź 2012

wiunia napisał(a)
Ewciu, jakbym słyszła samą siebie jak w zeszłym roku sadziłam z M trzy świerki na skosie działki to tak marudziłam, że jak już było ciemno to latarka do ręki i sam poszłam prostować, bo niby jeden krzywo posadziliśmy według mnie oczywiście, M w oknie stał i podziwiał moje dziwadztwo teraz są chwile ,że stanie na tarasie i powie: "noo, coś tam widać, może być ładnie wiosną?"Ale jak chcę jechać do szkólki lub ogrodniczego to mówi:"poczekaj do wiosny!!!" Myśli, że mi przejdzie, nie wie jak sie myli

Wiuniu to ty i tak jesteś w lepszej sytuacji niż ja .
Mój mąż nigdy nie posadził ze mną nawet jednego krzaczka ,a na słowo szkółka jest błyskawiczna reakcja -odwrót i już go nie ma
Są tylko jedne targi na które pojedzie ze mną ,są to targi rolnicze ,bo on idzie oglądać maszyny ,a ja latam za kwiatkami
Spotykamy się przy samochodzie.
I wiesz co ja już nie liczę na to że to się kiedyś zmieni
KasiaWB 21:45, 21 paź 2012

ewa004 napisał(a)
Kasiu czy coś takiego miałaś na myśli

Troszkę nie tak poszły te citronelki one poszły by tak że złapały by jeszcze tego całego cisa
Ale mniej więcej o to chodziło ?

)) no nie bardzo o to mi chodziło ) jakby tu powiedzieć.... ))) chodziło mi o taki kształt .... jak co? kurcze jak szczoteczka np. miskanta z jednego punktu pod oknem rozchodzą się jakby dwie rozszerzające się ku brzegowi rabaty wstęgi czyli trzeba przekręcić narysowany przez Ciebie czarny trójkąt w prawo (kąt prosty ma być w dolnym prawym rogu zdjęcia) i zaokrąglić przeciwprostokątną )))
Natomiast czerwoną linię , która teraz leci przez cisa narysować zaraz za "wybrzuszoną" przeciwprostokątną )))
Jaśniej nie umiem napisz mi w jakim programie rysujesz
ewa004 21:53, 21 paź 2012

Kasiu otwieram zdjęcie przez pinta jak masz duży rozmiar zmniejszam ze 100 na 20 i rysujesz
Spróbuj
KasiaWB 22:13, 21 paź 2012

Spróbowałam )))) oto pierwsza w moim życiu próba wizualki )))
ewa004 22:20, 21 paź 2012

Kasiu łapie o co chodzi
KasiaWB 22:26, 21 paź 2012

i jeszcze druga ) w narożniku przy wejściu żółte hosty, potem bordowe żurawki, potem citronelki, i coś zielonego na pniu podsadzone miskantem - Morning Ligth....

i jeszcze pokażę Ci jaką miałam w tamtym roku rabatkę zobacz to zestawienie - hosty biało obrzeżone (najlepsze by były Fire&Ice), bordowa żurawka i bukszpan