Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 23:04, 17 wrz 2012

Do góry
To nie rudzik.. te odróżniam.... pleszki wydają sie bardziej smukłe i maja charatkerystyczny chód.. a te sobie fruwały i nie chciały chodzić....
A tu pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie jeżówki Danusi do siebie.... Danuś nie gniewaj się... ale muszę pochwalić sie nowym zakupem, którym zaraziłam się u Ciebie.. i od razu wzięłąm 3 szt.. i gdybymmiałą miejsce wziełabym więcej zwłaszcza, że po 11 zł i spore sadzonki i jeszcze pokwitną w tym roku

I trochę cebulek.. tak sie kończy jak wyjeżdżam z domu w rejon szkólek...... Cebulek nie za dużo bo 50???? 100? I cała pstrokacizna.. po 5 szt jak zwykle......
Mój kawałek raju II 23:03, 17 wrz 2012

Do góry
rozmyła mi się plakietka i nie mogę rozczytać nazwy tej róży
ten motyl siedział chyba z pół godziny i wypijał sok z cytryńca
a tu następny, dzisiaj był ładny dzień to korzystały z ciepełka

nazbierałam miseczkę spadów to jutro rano zrobię dżem z gruszek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:00, 17 wrz 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Danusiu co to za "anielskie włosy" za żurawkami?

To Stipa tenuissima (ostnica).
Ogrodnik mimo woli 22:57, 17 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
A teraz nowy gatunek ptaszka.... Bogdzi uratuj co to?????

To nie rudzik ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:57, 17 wrz 2012

Do góry
Danusiu, gratuluję kolejnej setki i ciągle podziwiam...

Ogrodnik mimo woli 22:57, 17 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Albo kopciuszek albo pleszka.Te dwa gatunki odróżnic mozna tylko w okresie godowym po samcach , te chyba są młode bo bardzo jasne piórka mają. Sliczne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:51, 17 wrz 2012

Do góry
Gratulacje na 400 stronę

Ogrodnik mimo woli 22:49, 17 wrz 2012

Do góry

Agapant - Agapanthus 22:48, 17 wrz 2012

Do góry
Kłopoty z kwitnieniem mozemy miec z odmianą Tinkerbell -zmutowana odmiana / nie sport/ odmiany Peter Pan.Tinkerbel/tzw variegata czyli z biało obrzezonymi liscmi/ jej cecha charakterystyczna są liscie leżace na ziemi.Mimo ,ze na etykietach w szkółkach sa przedstawione jako rosliny kwitnace,to jest fotomontaż -tak podają autorzy holenderscy.
Ogrodnik mimo woli 22:46, 17 wrz 2012

Do góry
Ja też tu stale zaglądam.. tylko brak czasu na pisanie..... wiec wszytkich pozdrawiam zaglądajacych.... i pochwalę sie zakupami......
I takiego dziwnego floksa kupiłam..pachnie cudnie... i zawilce.. mam ich trochę..... ale od przybytku głowa nie boli..... i wrzosków jeszcze trochę, ale ich nie widać bo w torbie....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 17 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek dziś w pracy

Za Sebkiem stoi lustro.

Sebek na ostatnim zastanawia się czy ma jeszcze ręce )))))
Rozpoznawanie odmian róż 22:43, 17 wrz 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Tamte zdjęcia są z końca sierpnia, to jej drugie kwitnienie. Zdjęcie poniżej z 2 września:

Może jednak to Virgo? Srodek na ogół ma zielonkawy

Basiu a sprawdź jeszcze Kristall.

Aniu, dzięki! To jest z pewnością Kristall!
Rododendronowy ogród II. 22:41, 17 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ale takie przebarwienia???? To Phjola czy jak jej tam i ta najgorsza.. bo niektóre są bardzo ładne

I mamy nowego ptaszka, wrzucam u siebie... może wiesz co to jest?

aniu mój jeden też taki jest . One jednak musiały w tych doniczkach przemarznąc. Trzeba rok poczekac i jak będą następne przyrosty to te opadną i będą dobrze wyglądały. Nie denerwuj sie i nic nie rób.No chyba że znów będzie zima okropna to wtedy już nic nie zrobimy.Idę do Ciebie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 17 wrz 2012

Do góry
Znowu cynie,ale od razu wiadomo od kogo, dla Cię gratulację Sebastianie

Ogród w lesie 22:40, 17 wrz 2012

Do góry
Ja się na wino piszę
na zamianę ogrodu też .. uwielbiam Wasz ogród, ba - jestem w nim zakochana... i to bezgraniczne zauroczenie zaowocowało krajobrazem kamienno - lawendowo-różanym...
W razie czego projektowania się zrzekam, skupię się na winie
gwoli wyjaśnienia obrazka:
murek miał być nierównomiernie podwyższony, z łupka przecudnej urody.. rabata też podwyższona. Z prawej strony miejsce na stoliczek kawowy i krzesełka wybrukowane cegłą lub klinkierem - sposób ułożenia podkreślający urodę zakoli. W zakolu po prawej dobrze byłoby umieścić nastrojowe oświetlenie punktowe
Z lewej strony istniejąca rabata prostokątna z rododendronami - przekształcona w półkole.Jej kształt miałby podkreślać bruk (cegła, klinkier) ułożony promieniście.
Między rabatami żwirek w kolorze łupka - można jeszcze dać w linii prostej pojedyńcze klinkiery/cegłę żeby podkreślić ścieżkę do kulistego raju. .
To widok od strony prawej - czyli ew. miejsca na większy trawnik - tu inspiracja Marzenki byłaby wprost genialna, ale z tego co wiem latorośl chce tu kopać piłkę? Trzeba by to ustalić

a to rzut z góry

Dla tych, którym się to wydaje dziwactwem - murek jest podwyższony, bo Agę denerwuje warzywnik usytuowany za murem

Rododendronowy ogród II. 22:37, 17 wrz 2012

Do góry

Ale takie przebarwienia???? To Phjola czy jak jej tam i ta najgorsza.. bo niektóre są bardzo ładne

I mamy nowego ptaszka, wrzucam u siebie... może wiesz co to jest?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:37, 17 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Najpierw pokażę Wam moje wczorajsze poranne znalezisko pod modrzewiem, w moim ogrodzieTak myślę, że to chyba kozak Hurra, w moim ogrodzie rosną jadalne grzyby Chyba grzybnia przeniesiona została wraz z korą sosnową.

Szkoda, że nie wolno mi ich jeść. Wygląda smakowicie, prawda?

Anita, to mi wygląda na maślaka

Piękny jest Twój jesienny ogród.

Agnieszko, ale on nie miał tej lepkiej mazi na kapeluszu. Myślisz, że to jednak maślak? Ja aż tak się nie znam, więc jak ktoś może pomóc w identyfikacji grzybka, to będę wdzięczna
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:37, 17 wrz 2012

Do góry
no , no !!! jakbym wiedziała , to bym Cię osobiście wyściskała 10 minut temu.....! a tak, przez monitor przesyłam gratulacje

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:34, 17 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Najpierw pokażę Wam moje wczorajsze poranne znalezisko pod modrzewiem, w moim ogrodzieTak myślę, że to chyba kozak Hurra, w moim ogrodzie rosną jadalne grzyby Chyba grzybnia przeniesiona została wraz z korą sosnową.

Szkoda, że nie wolno mi ich jeść. Wygląda smakowicie, prawda?

Anita, to mi wygląda na maślaka

Piękny jest Twój jesienny ogród.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:30, 17 wrz 2012

Do góry
Gratuluję Lekko spóżniona, ale w myśl zasady lepiej późno niż wcale..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies