Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 21:14, 21 paź 2012

Enya73 napisał(a)
Przepiękne obrazki pokazałaś Cudownie móc być w takich miejscach. To najlepsza terapia po całym tygodniu ciężkiej pracy Jaka ta nasza Polska piękna Wcale nie trzeba jechać daleko, żeby coś ciekawego zobaczyć

ale fiesz co ... do tej Toskanii to jednak można )) ... a tak nie żeby specjalnie ale dla porównania ))
pozdrawiam
Mala_Mi 21:16, 21 paź 2012

zgadzam się
Konstancja30 21:18, 21 paź 2012

asc napisał(a)

Papug czy nie .. kolory dobrał cudnie
Super że terapeutycznie się zrelaksowałaś....
A teraz odnośnie cebulek od Matki Teresy... jakie by nie były kolory... tak własnie terapeutycznie cieszą I nie jest to na pewno twój ulubiony kolor..... ale papug ciesz jak mało co ...... a wiosna takie terapeutyczne ogniste kolory.... daja czadu.... wiec ja cały rząd na kilka metrów tylko w żółto-czerwonych kolorach machnęłam..... a krokusy jakie bozia dała.. czyli mikst..bo najtaniej Wiosna o tym zapomnę... i te najtaniej będzie oznaczało najwięcej

O matko..toć ja tylko o śniadaniu siedzę. .lecę coś zjeść... a łapki tak bolą, że chyba sobie nawet kanapki nie mam siły zrobić... ale tojeść orszelinowatą wyciągnęłam na światło dzienne... wszystkie zawalidrogi do pokazania jej urody wyciepałam .... korzenie na śmietnik.... cały kubeł wielki zapełniłam.... a badyle do ogniska.. które M rozpalił..bo jednoroczne też poszły w niebiosa... i kilka taczek innego dobra... do kupy chyba z 10 taczek..... a może i więcej... Gdzie się to wszystko u mnie mieści..... pojęcia nie mam..

Anuś nikt nie wie jakimi kolorami to wybuchnie ... narcyzy podobno białe ale kto to wie ...

tojeść na ekspozycji to konieczność ... ja szalałam na widok tych kilku kfiatków a u Ciebie to będzie uczta ...

Aniu gdzie się to mieści to ja wiem ... nie wiem tylko jak Ty ogarniasz ten teren ... ilosć pracy i te tysiące kfiatków i nie tylko ... jesteś wielka
anula_wn 21:19, 21 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)

wow ! no to jest to tylko czy aby za dużo dookoła kuracjuszy się nie pałęta.....
ja lubię spokój i ciszę (stąd moja miłość do morza POZA sezonem), a ogródeczek można wyprowadzić jak ta lala

no właśnie idealnie na uboczu jakby o ile park ma ubocze ... na granicy starego i nowego ... do starego osobisty mostek ... ja nienormalna jakas jestem bo fotki nie zrobiłam ...

morze ... bezkres perspektywy ... ten jod w powietrzu i spokój wody to lubieżnie nieskromna rozkosz duszy

no wiesz Iza, skoro przeszłaś, to co fotki miałaś strzelać
a takie ubocze...mostek...cisza...... eh marzenie !

a tej rozkoszy brak mi ostatnio, więc chyba się w auto zapakuję i pojadę.... rodzice przed chwilą mówili, ze spacerowali dzisiaj plażą, PUSTĄ, zapomnianą..... dla mnie najcudowniejszą !
Konstancja30 21:23, 21 paź 2012

anula_wn napisał(a)

wow ! no to jest to tylko czy aby za dużo dookoła kuracjuszy się nie pałęta.....
ja lubię spokój i ciszę (stąd moja miłość do morza POZA sezonem), a ogródeczek można wyprowadzić jak ta lala

no właśnie idealnie na uboczu jakby o ile park ma ubocze ... na granicy starego i nowego ... do starego osobisty mostek ... ja nienormalna jakas jestem bo fotki nie zrobiłam ...

morze ... bezkres perspektywy ... ten jod w powietrzu i spokój wody to lubieżnie nieskromna rozkosz duszy

no wiesz Iza, skoro przeszłaś, to co fotki miałaś strzelać
a takie ubocze...mostek...cisza...... eh marzenie !

a tej rozkoszy brak mi ostatnio, więc chyba się w auto zapakuję i pojadę.... rodzice przed chwilą mówili, ze spacerowali dzisiaj plażą, PUSTĄ, zapomnianą..... dla mnie najcudowniejszą !

to poczekaj ... stanę po drodze i złapię autostop )) ...
ka1sia 21:35, 21 paź 2012

Izo, znowu wędrowałaś? cudowny relax No to jutro z werwą przystąpisz do pracy ? Żartowałam , milego tygodnia życzę, Kasia
Pszczelarnia 08:56, 22 paź 2012

Izabello-Konstancjo, Dymarki, umięśnieni gladiatorzy i pruderyjne rzymianki. Chciałabym to zobaczyć, muszę. Koniecznie.
W Glyptotece w Monachium są piękne rzeźby kobiet rzymskich - patrycjuszek (oczywiście, plebsu nikt nie rzeźbił, chyba że lawa z Pompeji uwieczniła w odlewach). Jakie one mają fryzury, jak misternie i odważnie upięte. Nasza grzywka i prostownica to nic, to znaczne uproszczenie sztuki fryzjerstwa. Może i lepiej, dodam.
Milka 17:27, 22 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)
kolory jesieni w buskim parku to istne szaleństwo ... jesień i jej odcienie ... zupełnie inaczej niż na moim tarasie gdzie różyczka the fairy ciągle dominuje i nawet winobluszcz się nie przebarwił jak w poprzednich latach ... nie wiem kompleksy ??? ma chłopak czy jak ...

w każdym razie jesienna gra świateł w starej części parku gdzie promienie słońca przenikały przez obszerne korony drzew gdzieś tam baaardzo wysoko to widok za jaki można zapłacić małym rypnięciem ... rypłam bo trudno nie rypnąć jak się idzie z łbem w chmurach i traci się poczucie rzeczywistości ... to trudna wyprawa bo nad bajorkiem tak zapamiętale chciałam te nietowarzyskie kaczuchy złapać w kadr, że mokasynka umoczyłam ... a i tak siem cieszyłam, że nie zazyłam kąpieli ... no z uwagi na słynące z siarkowej mocy buskie wody może i terapeutycznie by było ale jednak to koniec października

piękne widoki i nawet cień twój zobaczyłam Izuś, robi się buro, ale oby nie ponuro pozdrawiam:_)
an_tre 17:34, 22 paź 2012

Konstancjo przyznam szczerze, że nie zaglądałam chyba do ciebie, ale jeśli tak to na początku wątku. Wczoraj wgłębiłam się w wasze rozważania i nie dość, że zainteresowały mnie to szczerze się uśmiałam Humoru i gości u ciebie nie brakuje i ten swoisty sposób prowadzenia wątku , super jak będzie mi smutno, będę w dołku to w te pędy przybiegnę do ciebie żeby poprawić sobie humorek trochę w nierzeczywistym świecie, ale radosnym i z poczuciem humoru pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 19:40, 22 paź 2012

Anuś.... to my są dwie co lecą do Konstancji vel Izabel poprawić humor.. odgonić ze myśli

Irenko./...A jak się zrobi szaro buro, a potem biało..to musimy Izę postawić na nartach.. przecież jedziemy na spotkanie w styczniu..