Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

an_tre 18:59, 21 paź 2012

Kochany ten twój synuś oszczędza mamę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 19:19, 21 paź 2012

Mam nie głupia, bo ciepłolubna i by nie wlazła do tej wody.....

A synuś jeszcze młody to szalony...... Ale cieszy, że też mu zależy by było ładnie

Osobiście wolę brzydko i zdrowo
JulkAd 19:20, 21 paź 2012

Aniu synuś się zahartuje, ciepła herbatka z prądem (o ile pełnoletni) albo z miodem i cytrynką choróbsku da radę
Mala_Mi 20:33, 21 paź 2012

JulkAd napisał(a)
Aniu synuś się zahartuje, ciepła herbatka z prądem (o ile pełnoletni) albo z miodem i cytrynką choróbsku da radę

Niestety był autem.... i zrobiłam tylko herbatkę z miodem i cytryna.. co mnie ofukał, że już go robię chorego
Synuś mieszka już samodzielnie
Mala_Mi 20:43, 21 paź 2012

Dziś zrobiłam wstęp do przemeblowania w przyszłym roku rabaty bylinowej... wykopałam tojeść pospolitą... rozrosłą się bardzo i zasłaniała róże... rosłą pomieszana z tojeścią orszelinowatą.. tej drugiej mi szkoda, bo ładna.... wiosną i to dość długo , dwa gatunki są nie do odróżnienia... musiałam wykopać w tym roku.... do końca posegregować tego się nie da, ale będę w przyszłym roku pędzelkiem pozbywać się tej pierwszej.....
Tym sposobem po raz pierwszy świadomie i z premedytacją pozbyłam się roślin....... gdybym miała miejsce przesadziłabym ją, bo nie była taka zła.. ale miejsca na takie rośliny już brak... Ależ tego było.....

Konstancja30 20:47, 21 paź 2012

Aniu ... ja dziś podsadziłam w pobliżu tojeści troszkę cebulek ... i zostawiłam u mnie trochę kolorków dla Ciebie i nie tylko ...

nie doczekam się wiosny ... tysiące ogrodowiskowych cebulek ... !!! ... w tym ze dwie setki moich własnych ... a to sukces )) ... o słynnym czarnym widmie przesilenia wiosennego nie ma w tej sytuacji mowy ... przynajmniej na ogrodowisku ... a do tego rewolucyjne przobrażenia z pięknego na jeszcze piękniejsze ... ... ehhhhhhhhh ... byle do wiosny
Mala_Mi 20:53, 21 paź 2012

Takie kwiatki poszły w zapomnienie... Trochę szkoda, bo ładnie przebarwiały się jesienią.... ale już po ptakach... nie ma... nie pasowały w tym miejscu i już... zresztą dziś wytypowałam do odstrzału dużo takiego dobra..

Kępa na czerwono.. tyle tego było....
kasik778 20:59, 21 paź 2012

asc napisał(a)

Dzięki Aniu Piękny okaz, zachwycił mnie, a jak szybko rośnie? z tego co widzę to ma bardziej kolumnowy pokrój?

Jeszcze raz dla Kasi znalazłam zdjęcie klonu z wiosny.... takie śłiczne bordo... potem bordo, teraz wpada w zieleń, a jak będzie jeszcze ładnie to zrobi się z nalotem ogniście pomarańczowym

Aniu serdeczne dzięki za te zdjęcia, klon podoba mi się ogromnie a twój okaz to w ogóle mistrzostwo świata, boski jest

zapisuję na moją listę zakupów wiosennych, która to lista miała być zwięzła i krótka, a już zaczyna się niebezpiecznie wydłużać
kasik778 21:03, 21 paź 2012

asc napisał(a)
Dziś zrobiłam wstęp do przemeblowania w przyszłym roku rabaty bylinowej... wykopałam tojeść pospolitą... rozrosłą się bardzo i zasłaniała róże... rosłą pomieszana z tojeścią orszelinowatą.. tej drugiej mi szkoda, bo ładna.... wiosną i to dość długo , dwa gatunki są nie do odróżnienia... musiałam wykopać w tym roku.... do końca posegregować tego się nie da, ale będę w przyszłym roku pędzelkiem pozbywać się tej pierwszej.....
Tym sposobem po raz pierwszy świadomie i z premedytacją pozbyłam się roślin....... gdybym miała miejsce przesadziłabym ją, bo nie była taka zła.. ale miejsca na takie rośliny już brak... Ależ tego było.....

hehehehheehe nie wytrzymałaś tak jak ja i zaczęłaś działać Aniu mi też serce się kroi, gdy mam jakąś roślinę wyrzucić, jak już absolutnie nie mam dla niej miejsca, to staram się komuś dać, bo mam jakąś blokadę przed wrzuceniem do kompostownika

przez forum to lekko połowa asortymentu poszła w świat, a i jeszcze pójdzie...
eliza3 21:19, 21 paź 2012

Aniu, nie wiem jak to się stało, że przegapiłam nowy wątek... oj gapa ze mnie, ale tak szybko pędzisz, że o mało co gratulowałabym Ci setki.
Wątek przeczytałam cały i jestem na bieżąco. Wstęp interesujący i piękne napisany, więc przeczytałam wszystko.
Piękne klony... wszystkie, ale i tak najbardziej mi się spodobała sklonowana ogrodniczka. Pozdrawiam Cię niedzielnie, życzę samych sukcesów ogrodowych, bo widzę, że jesień masz pracowitą i aby dobry nastrój nigdy Cię nie opuszczał, bo uwielbiam Twoje poczucie humoru