Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odświeżenia 20:28, 16 wrz 2012

Do góry
Obiecałam zdjęcia, ale tym razem nie mój ogród tylko głogowska fosa, a w niej...

Rosarium, które powstało w ubiegłym roku, ale wzorowane było na przedwojennym

tutaj widok ogólny

i kilka z dalszego ujęcia

Co z tym ogródeczkiem począć 20:27, 16 wrz 2012

Do góry
Niszko wszystko rozumiem , Ale dobrze widzę dałaś 4 hortensje?
A proszę cie zaproponuj co na pozostałe ściany przypomnę ci że tam jest 3 m szer.
Marta dała fajną propozycje ,ale obawiam się że tam jest trochę ciasno.
)

Ale cię wymęczę ale nikt więcej nie chce ze mną gadać:
Po prawe stronie przy ścianie jest zaznaczony pas na opaskę ,bedzie tam wysypany kamyczek jakieś 50 cm
Zielony chaos u Dawida 20:17, 16 wrz 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Dzięki za odwiedziny. Przyznaję się, że ostatnio w ogrodzie robię niewiele, ale siedzę przy rękodziele. Ale z ostatnich zabaw z aparatem wrzucam fotki znad oczka...

... i kwitnącą 'Rose Gaujard'

Hej Dawidzie! Piękne zdjęcia jak zwykle ! Pozdr. M
Nasz przydomowy ogródek 20:16, 16 wrz 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

witaj Zbigniewie!! Cudna kompozycja!!!! Życzenia dla żony , mam nadzieje ze to był dla niej miły dzień serdecznie pozdrawiam m

W ogródku Ani 20:14, 16 wrz 2012

Do góry
Dalie jeszcze pięknie kwitną, te z siewu

Moje roślinki 20:10, 16 wrz 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Byliśmy na grzybach.Zebraliśmy znowu wiaderko czarnych łebków i kilka kurek.Grzybki już oczyszczone,przebrane,jutro część trafi w śmietanę do obiadu,a reszta do słoiczków Kilka fotek leśnych.

witaj! Cudne zdjęcie... Piękne znaleziska leśne pozdrawiam m
Rododendronowy ogród II. 20:09, 16 wrz 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Bogdziu , jeżówka daliowa .....czego to nie wymyślą - jest prześliczna

Ja jeszcze takiej nie widziałam dlatego właśnie tą kupiłam ale było sporo pięknych jeżówek. Kupiłam tylko jedną bo w tamtym roku na jesieni kupiłam kilka i zadna nie przetrzymała tej zimy więc trochę się bałam kupowac.Zobaczymy czy ta przetrzyma. Pozdrawiam Danusiu.
Rododendronowy ogród II. 20:06, 16 wrz 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

No to pozdrowienia Bogdziu dla Ciebie, Twojego M. i Weroniki Miłego spotkania

Jolu , niestety nie pozdrawiłam od Ciebie Weroniki bo już nie widziałam Twojego wpisu. Pojechałam z Weroniką i jejM do Skierniewic.Byli tak mili że mnie tam zawieźli i nawet przywieźli spowrotem razem z roślinkami które tam zakupiłam. Nie kupiłam żadnych rewelacji. Dwa powojniki bylinowe Anabelle, trochę cebulek tulipanów i krokusów i jeżówkę daliową o nazwie Pink Poodle która pachnie i wygląda tak.

Pozdrawiam Jolu Ciebie i M od siebie i M . A jutro od rana czekam na Hanię, a potem na gościa ze Szkocji.

Dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam.
Bogdziu, nie kupiłaś żadnych rewelacji? A giganty tulipany, a ICE KREAM, oby okazały się rewelacją na wiosnę.

To się dopiero okaże czy będą rewelacje. Jeśli bedzie to co miało byc to będzie co pokazac a jak nie????- to bedą i tak tulipany i będą piękne.Pozdrawiam Werciu.
W ogródku Ani 20:05, 16 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
piękne kwiatki, a te białe kuleczki to jarząb kaszmirski?

Aniu ten jarząb jest szczepiony i kupiłam go pod nazwą Jarząb Koehnego

Zaś clematis wyhodowałam z nasionek, a nasionka były pod nazwą Clematis Heracleifolia - rurowaty-barszczolistny

zdjęcia zrobione wczoraj

Rododendronowy ogród II. 20:00, 16 wrz 2012

Do góry

Bogdziu , jeżówka daliowa .....czego to nie wymyślą - jest prześliczna
Co z tym ogródeczkiem począć 19:59, 16 wrz 2012

Do góry
Ja hortensje bym dała pomiędzy tujami, a przed tujami miskanty. Oczywiście 1m lub 1.5 m do przodu.
A przed nimi jeszcze np pas żurawek bordowych lub host z białymi zabarwieniami.
Puste pole z wysepką kwiatową 19:59, 16 wrz 2012

Do góry
Aniu – w tych rękawiczkach, to ja TYLKO tnę kłujaki... Berberysy (róże też) łapię garścią – i nic! Są super!

Martusiu – jak to zazwyczaj bywa, wszystkie kłopoty dopadają nas przed weekendem... Amiś wczoraj dostał zastrzyk (jutro drugi) – i jak ręką odjął. Na ostatnią chwilę zdążyliśmy do lekarza. To już trzeci raz mu się zdarza. Ale on straszliwie ruchliwy i nadpobudliwy jest...

Jolu – i znowu nie myślałam przy kupowaniu... Znowu szukałam krokusów, a przywiozłam wydrzyjgrosza...

Kupiłam też żurawkę Paris. Jest bardzo ładnie rozrośnięta w kępki, można by z niej łatwo zrobić 5... Tylko powiedzcie proszę – teraz dzielić, czy dopiero na wiosnę?

ogrodoweimpresjejolki 19:54, 16 wrz 2012

Do góry
Zawitałam tutaj, poprzez wątek Ani Monte i od razu trafiłam na ciekawe zakupy, a że sama jestem posiadaczką Mega Mindy, to jeśli autorka się nie obrazi, wklejam horti z mojego ogródka - tegoroczne zdjęcie, pierwszy rok u mnie, mam nadzieję, że ładnie się rozrośnie i w przyszłym roku mocniej zapełni się kwiatami

(Jolu, gdybyś nie chciała tutaj tych zdjęć, to daj znać, wykasuję)
Sosnowo 19:51, 16 wrz 2012

Do góry
Trawnik zwertykulowany wygląda okropnie - wygrabiłam resztki spalonych chwastów, miałam zrobić dosiewki a tu ani śladu deszczu...

bardzo cierpią niektóre rododendrony (tak jeszcze kilka dni temu wyglądał jeden z nich)

okazały hibiskus bylinowy dorównuje wielkością robinii...

kora na części wrzosowiska rozsypana
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:50, 16 wrz 2012

Do góry
Męcze się okrutnie nad rabata z brzozami... nie wiem z której strony ugryźć... a kusi baardzo aby ja skończyc jeszcze w tym roku....

Najlepiej byłoby obsadzić wrzosami, ale.... no własnie, ale.... nie widze ich w swoim ogrodzie... w innych mi sie podobaja... u mnie nie....

Podsumowuję - rosną tam 5 brzóz 'Doorenbos, 5 dereni 'Ivory Halo, ok 10 szt host (w tym 4 'Patriot', reszta no name...), 3 molinie 'Karls Forster'

Najprawdopodobniej dosadzę tu jeszcze traw i małe iglaki - cyprysik 'Filifera Nana' i choine 'Jeddeloh'

Z traw - podoba mi sie sesleria i myslałam, żeby pociągnąc z niej ten łuk z bukszpana (ten czerwony spray na zdjeciu) - tylko gdzie ją skończyć - pociągnąć aż do hortensji/? chyba nie...

Za seslerią tez możnaby łuk traw - pytanie: jakich?
Podoba mi się carex 'Frosted curl`s' ale czy sie nie pogryzie z seslerią? (to ten fioletowy spray)

A za nimi wyższe - może miskanty (przypomnę że w hortensjach są 2 'Morning Light') ale ile, czy je "rozsypać" czy sadzić w jakiś uporządkowany sposób...

No gdzieś upchać te cyprysiki i choiny...

A na wiosnę to tam mi się marzy łan niebieskich szafirków.... ale nie wsadzę cebulek dopóki nie skończę tej rabaty....

jeszcze mam taki widok z góry - prawy górny róg przy swierkach

Wędzenie mięsa 19:41, 16 wrz 2012

Do góry
Cieszę się, że powstał taki wątek ponieważ jestem żywo zainteresowana tematem wędzenia.
Na razie wędziliśmy tylko ryby ( pstrągi i łososie ), które smakowały wybornie
Przed wędzeniem rybki leżały 12 godzin w zalewie solankowej z różnymi przyprawami.
Mieliśmy jednak problem, bo czasami rybka nam spadła z haczyka

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:40, 16 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie dziś, już jedzie chyba, a komitet powitalny czeka w kapeluszach

Fantastyczne zdjęcia ... wyglądacie przepraszam za określenie czadowo!!!
Rozpoznawanie traw 19:37, 16 wrz 2012

Do góry
Tym razem w odpowiednim wątku:

Witam Panie i Panów też.

Kupiłem dzisiaj dwie trawy "w ciemno" i chciałbym wiedzieć co to to. Oto one:

1:

2:

Bajkowy ogród Weroniki 19:23, 16 wrz 2012

Do góry
Ja też mam ten problem. Zarzekam się, że już nic, a jak się coś spodoba, to zawsze można kosztem trawnika rabatę poszerzyć. Ale już koniec z zakupami.

Rododendronowy ogród II. 19:18, 16 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to pozdrowienia Bogdziu dla Ciebie, Twojego M. i Weroniki Miłego spotkania

Jolu , niestety nie pozdrawiłam od Ciebie Weroniki bo już nie widziałam Twojego wpisu. Pojechałam z Weroniką i jejM do Skierniewic.Byli tak mili że mnie tam zawieźli i nawet przywieźli spowrotem razem z roślinkami które tam zakupiłam. Nie kupiłam żadnych rewelacji. Dwa powojniki bylinowe Anabelle, trochę cebulek tulipanów i krokusów i jeżówkę daliową o nazwie Pink Poodle która pachnie i wygląda tak.

Pozdrawiam Jolu Ciebie i M od siebie i M . A jutro od rana czekam na Hanię, a potem na gościa ze Szkocji.

Dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam.
Bogdziu, nie kupiłaś żadnych rewelacji? A giganty tulipany, a ICE KREAM, oby okazały się rewelacją na wiosnę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies