Iza... dzięki za wizytę... i za uznanie dla prysznica..... możesz sobie takie zrobić przy oczku... albo przy planowanej altanie Szybko, tanio.. a widzę, że z kamykami nie masz problemu
Zanim Irenka tu dotrze, to Ci odpowiem: pewnie chodzi o wyłyskiwanie z łupin nasion rycynowca, czyli rącznika pospolitego. Okaz Irenki miał mnóstwo owocków podobnych do kasztanów
Lenia masz?
ja ogrodowego, ale ogarnęłam dom, idę na ogród. mam łusknie rycynowców, zostawię to na wieczór;
buziaki
Co to jest łuskanie rycynowców?
Zanim Irenka tu dotrze, to Ci odpowiem: pewnie chodzi o wyłyskiwanie z łupin nasion rycynowca, czyli rącznika pospolitego. Okaz Irenki miał mnóstwo owocków podobnych do kasztanów
Dziś dzień lenia, wiec .. pojechałam do najbliższej szkółki.... i spodobał mi się Świerk Kaukaski Aureospicata Picea .....tylko jeszcze malutki...... szklarnię mi za 10 lat zasłoni....buuuuuuu ... a taki ładny i teraz mam dylemat.. oglądać szklarnię.... i ładnego iglaczka...czy ?????
Nawet jest na Forum wątek o tym świerku https://www.ogrodowisko.pl/watek/1730-swierk-kaukaski-aureospicata-picea-orientalis-aureospicata
A to ten maluszek.... że to większych nie sprzedają.... tzn u nas.....
Lenia masz?
ja ogrodowego, ale ogarnęłam dom, idę na ogród. mam łusknie rycynowców, zostawię to na wieczór;
buziaki
Co to jest łuskanie rycynowców?